Top 10 Supermodellen uit de jaren ’90

De jaren ’90 van de vorige eeuw waren de glorietijden van de supermodellen. De modellen stonden qua faam en rijkdom op gelijke hoogte met de grote sterren uit Hollywood. Cindy, Claudia, Naomi, iedereen kende ze! En ze verdienden bakken met geld. In de jaren ’90 van de 20e eeuw waren dit de tien dames die het modebeeld bepaalden:

10. Stephanie Seymour

Stephanie Seymour

Stephanie Seymour was een van de eerste “Angels” van het merk Victoria Secret. Tevens speelde ze de hoofdrol in de beroemde videoclip van November Rain van Guns’N Roses.

9. Christy Turlington

Christy Turlington

Christy Turlington was gedurende het hele decennia het gezicht van Calvin Klein. Ook is ze verantwoordelijk voor de navelpiercing die in bijna iedere navel te vinden was van een ‘jaren 90 meisje’.

8. Karen Mulder

karen mulder

De Nederlandse Karen Mulder was een zeer populair model in de jaren ’90. Op de catwalk bouwde ze rustig aan haar carrière, maar pas echt populair werd toen ze zeer sexy en weinig verhullend in de Sports Illustrated Swimsuit Issue en de Victoria Secret catalogussen te zien was.

7. Helena Christensen

Helena Christensen

De muziekvideo van Chris Isaak’s ‘Wicked Game’ uit 1991 wordt gezien als een van de meest sexy video’s ooit, raad eens wie de naakte dame is uit de video, Helena Christensen.


6. Kate Moss

Kate Moss

Bad Girl Kate Moss was in de jaren ’90 het uithangbord van Calvin Klein. Vaak werd ze bekritiseerd omdat ze te mager was, en veel later om haar overmatige drugsgebruik. Maar Kate kwam er altijd bovenop en is zelfs nu, 20 jaar later nog een populair model.

5. Linda Evangelista

Linda Evangelista

De beroemde uitspraak “We don’t wake up for less then tenthousend dollar a day” is van Linda Evangelista.


4. Naomi Campbell

naomi cambell

Naomi Campbell was het eerste zwarte fotomodel op de cover van het Franse magazine Vogue. Naomi was ook een echte ‘bad girl’ en over haar gedrag werden roddelbladen volgeschreven.

3. Kathy Ireland

kathy-ireland jaren 90 supermodel

Miljoenen mannen en jongens wachten ieder jaar op de uitgave van de Swimsuit edition van Sports Illustrated. In de jaren ’90 stond Kathy Ireland maar liefst dertien keer in (zeer kleine bikini’s) in het magazine.

2. Claudia Schiffer

Claudia Schiffer - jaren 90

De Duitse Claudia Schiffer heeft op de cover gestaan van meer dan 500 magazine covers!

1. Cindy Crawford

Cindy Crawford

Ze heeft de beroemdste moedervlek ter wereld, en is waarschijnlijk ook het beroemdste model allertijden, Cindy Crawford.