Top 10 Actiefilms om naar uit te kijken in 2019

Hollywood toont zich ook in 2019 niet bepaald van haar origineelste kant. Het regent remakes, spin-offs, reboots en sequels. Toch moeten actieliefhebbers niet klagen. Ze krijgen eindelijk antwoorden op enkele zenuwslopende cliffhangers. In deze top 10 ontdek je alvast de belangrijkste aanraders.

10. Godzilla: King Of Monsters

Sinds Godzilla in 1954 met veel geweld opdook uit de zee en Tokio verbouwde, speelde het machtige monster in tientallen Japanse films. In 2014 kreeg hij een Amerikaanse remake voor zijn zestigste verjaardag. In dit vervolg vecht de King of Monsters met minder vredelievende Kaiju-soortgenoten als Mothra, Rodan en de gevreesde driekoppige King Ghidora. Millie Bobbie Brown, het wereldberoemde kindsterretje uit Stranger Things, maakt tussen al de vernieling en verwoesting door haar filmdebuut. Vanaf 30 mei in de bioscoop.

9. Hellboy

2019 heeft een hoop superheldenfilms in petto, maar deze Dark Horse Comics-prent is duidelijk andere koek. Ron Perlman zwaaide in 2004 en 2008 al overtuigend met de indrukwekkende Right Hand of Doom. In deze reboot neemt Stranger Things-brompot David Harbour de rode moker van hem over. Guillermo del Toro past, maar Hellboy-bedenker Mike Mignola schreef mee aan het script en garandeert de fans alvast een bijzonder trouwe adaptatie van zijn grimmige stripreeks. Vanaf 11 april 2019 in de bioscoop.

8. Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw

Fast & Furious Presents Hobbs and Shaw
Met de komst van Dwayne Johnson en Jason Statham verpulverde de sowieso al succesvolle Fast and the Furious-reeks alle bioscooprecords. Hun personages Luke Hobbs en Deckard Shaw gaven de laatste twee films een geweldige boost. In deze spin-off loopt het in oneliners en spierballen grossierende duo tegen de gevaarlijke Brixton aan: een terroristisch meesterbrein die verdacht goed op Idris Elba lijkt. Vanaf 1 augustus 2019 in de Nederlandse bioscopen.

7. Men in Black: International

Na drie dolle avonturen met Will Smith en Tommy Lee Jones als Agent J en K trekt de Men in Black-franchise voor deze eerste spin-off naar Londen. De Britse MIB-collega’s beloven alvast evenveel komisch vuurwerk. Hoofdrolspelers Chris Hemsworth en Tessa Thompson etaleerden in Thor: Ragnarok al hun geweldige chemie en gevoel voor timing. De altijd imponerende Liam Neeson vervoegt hen als baas van de Britse MIB-afdeling. Vanaf 20 juni te zien.

6. John Wick: Chapter 3 – Parabellum

John Wick beging een onvergeeflijke fout toen hij de Italiaanse maffiabaas Santino D’Antonio neerschoot in de lounge van het Continental Hotel. Nu staat er een prijs van 14 miljoen dollar op zijn hoofd. Huurmoordenaars van over heel de wereld laden hun wapens om het contract te verzilveren. De legendarische ex-hitman baant zich een weg door New York City. Betekent dit sluitstuk van de bloederige trilogie het einde van Keanu Reeves’ populaire personage? Of overleeft John het met hulp van zijn oude vriendin Sofia (Halle Berry)? Vanaf 16 mei kun je deze keiharde actiefilm zien in de bioscopen.

5. Kingsman 3

Taron Egerton verklapte vorige herfst dat hij niet terugkeert voor Kingsman 3. Jammer voor de fans van Eggsy. De Britse acteur laat het alvast niet aan zijn hart komen: met de hoofdrol van Elton John in de biopic Rocket Man zit hij alvast gebeiteld. Ondertussen houdt Matthew Vaughn de lippen stijf op elkaar over de plot van Kingsman 3. De regisseur verklapte enkel dat je in dit deel alles ontdekt over het ontstaan van de stijlvolle geheime spionnenorganisatie. Beach Rats-relevatie Harris Dickinson en Harry Potter-veteraan Ralph Fiennes tekenen voor de hoofdrollen. Het is nog even wachten tot 14 november tot Kingsman 3 in de bioscopen draait.

4. Spider-Man: Far From Home

In de nasleep van de intergalactische strijd tussen Thanos en de Avengers is Peter Parker dringend aan vakantie toe. Een schooltrip naar Europa komt als geroepen. Lang duurt het niet voor Peter weer in zijn Spider-Man-pak moet kruipen. De Elementals zetten de Europese hoofdsteden grondig op stelten. Een merkwaardig bondgenootschap met Mysterio (een waanzinnige Jake Gyllenhaal) dringt zich op. Vanaf 4 julie kun je onze Friendly Neighborhood Spider-Man in de bios bekijken.

3. X-Men: Dark Phoenix

De X-Men zijn sedert 2000 vaste waarden in de bioscoop. Chris Claremonts excellente Dark Phoenix Saga inspireerde in 2006 al eens tot X-Men: The Last Stand. Die film met Famke Janssen werd een gigantische sof. 20th Century Fox onderneemt nu een nieuwe poging met Game of Thrones-ster Sophie Turner. Na een uit de hand gelopen ruimtemissie bedreigt de telekinetische Jean Grey de mensen- én mutantenwereld. Deze Dark Phoenix betekent meteen ook het einde van een tijdperk. Hierna krijgt Marvel Studios de filmrechten in handen en verhuizen de mutanten naar het Marvel Cinematic Universe. Vaanf 6 juni in de bioscoop.

2. Captain Marvel

Over het Marvel Cinematic Universe gesproken. Die zegevierende filmfranchise kon hoogdringend een vrouwelijke solofilm gebruiken. Concurrent DC Comics bewees met Wonder Woman al dat het publiek echt wel klaar is voor meer superheldinnen. Oscar-winnares Brie Larson toont deze lente dat ze moeiteloos haar mannetje staat als Captain Marvel. Dit oorsprongsverhaal voert je terug naar 1995 en vertelt hoe Carol Danvers te midden van twee oorlogvoerende buitenaardse rassen het tot één van Marvels krachtigste strippersonages ooit schopt. Captain Marvel draait vanaf 6 maart in de bioscoop.

1. Avengers: Endgame

Antwoorden. Dat wil de Marvel-fan na het tragische einde van Avengers: Infinity War. De overlevenden rouwen en likken hun wonden. Heeft Thanos daadwerkelijk de helft van al het leven in het universum uitgeroeid? Komt Tony Stark eenzaam aan zijn einde in de ruimte? Of krijgen Thor, Bruce Banner, Captain America en Black Widow alsnog redding uit een onverwachte hoek? Er wachten nog veel slapeloze nachten tot 24 april 2019.