Top 10 Actiefilms op Netflix (2018)

Zin in een actiefilm? Wij hebben het aanbod van Netflix bekeken en een top 10 voor je samengesteld.

Netflix verandert continu zijn aanbod, het kan dus zijn dat een film niet langer op de streaming service staat. We proberen de lijst zo veel mogelijk up-to-date te houden en jij kunt helpen door een reactie te geven als één van de actiefilms er niet langer opstaat.

10. Olympus has fallen (2013)

Als je geen problemen met het Amerikaans patriottisme dan is Olympus has fallen een heerlijke actiefilm. Een beetje in de stijl van Die Hard. Het Witte Huis wordt ingenomen door Noord-Koreaanse terroristen (hoe toepasselijk). Het leger is geïnfiltreerd, en dus niet meer te vertrouwen. Gelukkig is er nog één man die de president wel kan redden, zijn ex-bodyguard, gespeeld door Gerard Butler.

9. Wanted (2008)

Wanted gaat over huurmoordenaars met bovennatuurlijke moordinstincten. En deze zitten elkaar op de hielen. De hoofdrol is voor Angelina Jolie.

8. The Mechanic (2011)

Jason Statham is misschien wel de grote actieheld van de laatste jaren. Hij staat dan ook met meerdere films in deze lijst. We beginnen met The Mechanic uit 2011, Statham speelt hierin een huurmoordenaar. En niet zomaar een, maar de beste huurmoordenaar die er is die als zijn missies met uiterste precisie uitvoert.

7. The Expendables (2010)

Voor liefhebbers van ouderwetse actiefilms was The Expendables een droomproject. Oude actiehelden als Sylvester Stallone en Dolph Lundgren komen samen met de nieuwe generatie van Jet Li en Jason Statham. Spierballen, machinegeweren, en ouderwetse actie! Deel twee staat ook op Netflix.

6. Mission Impossible: Ghost Protocol (2011)

Deel vier in de ‘Mision Impossible’ reeks, en zeker een van de beste. Samen met zijn teamgenoten William Brandt en Jane Carter wordt geheim agent Ethan Hunt – gespeeld door Tom Cruise – afgerekend op een aanslag op het Kremlin. Het drietal zet een zoektocht in naar de echte dader. Dat zet hen op het spoor van Kurt Hendricks; een gek die een kernoorlog wenst uit te lokken.

5. The Transporter (2002)

Deze misdaadfilm uit 2002 is Jason Statham op het lijf geschreven. Als ex-special forces leeft hij ogenschijnlijk een teruggetrokken leven in het zuiden van Frankrijk. Dat weerhoudt hem er niet van om zijn baan als “vervoerder” uit te oefenen. Frank vervoert mensen en spullen zonder hier ooit vragen over te stellen. Bovendien kijkt hij nooit in een pakket, houdt zich strikt aan de afspraak en belooft alleen maar wat hij kan waarmaken. Per ongeluk breekt Frank een van zijn regels wanneer hij er achterkomt dat zijn pakket een vrouw is. De gangster voor wie hij de klus moest uitvoeren, probeert Frank vervolgens uit de weg te ruimen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

4. Jack Reacher (2012)

Nog een actiefilm met Tom Cruise in de hoofdrol, Jack Reacher uit 2012. Een sluipmoordenaar vermoord vijf mensen. Een verdachte wordt ondervraagd en zegt maar één ding: “Zoek Jack Reacher”. Hier begint de zoektocht naar de waarheid.

3. The Bourne Identity (2002)

Geen over-de-top cgi-actie, maar meer geloofwaardige actiebeelden, dat is The Bourne Identity. Jason Brourne (Matt Damon) is een menselijk wapen en heeft geen idee hoe hij zou geworden is. Hij probeert zijn mysterieuze geschiedenis te achterhalen.

2. Taken (2009)

I don’t know who you are. I don’t know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don’t have money. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that’ll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don’t, I will look for you, I will find you, and I will kill you.

1. John Wick (2014)

Keanu Reeves speelt een huurmoordenaar die met pensioen is gegaan nadat zijn vrouw op jonge leeftijd overleed. Op een dag beledigt hij de zoon van een Russische maffiabaas die zijn auto wil hebben. Wanneer deze de auto komt opeisen doodt hij Wicks hondje. Dat had hij natuurlijk beter niet kunnen doen. De maffiabaas zelf schrikt wanneer hij erachter komt wie zijn zoon heeft bestolen. Met tegenzin besluit hij de leraar van Wick in te huren om zijn hem uit de weg te ruimen.