Ze werd bekend als een actrice op Nickelodeon, maar inmiddels is ze een van de bekendste zangeressen ter wereld: Ariana Grande is niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Vooral de power in haar stem zorgt ervoor dat ze keer op keer opvalt met haar nummers. Wil je weten wat haar grootste hits zijn? Hier vind je de top 10 Ariana Grande liedjes.

10. Focus

In oktober 2015 werd dit nummer uitgebracht. Het was oorspronkelijk het plan om dit de eerste single van Ariana’s album Dangerous Woman te laten zijn. Uiteindelijk werd het nummer toch niet op het album gezet, vooral omdat er hier en daar wat kritiek was op de stijl van Focus. Deze zou namelijk teveel lijken op haar eerdere hit Problem.

9. Side to Side

De samenwerking met Nicki Minaj was blijkbaar goed bevallen (zie later in de lijst) want in 2016 waren de dames wederom samen te horen. Dit nummer, een reaggae-pop liedje met dancehall invloeden, is wel te vinden op het album Dangerous Woman. Liefhebbers van vrouwelijk schoon zullen ook zeker genieten van de bijbehorende sexy videoclip.

8. Baby I

Dit nummer is te horen op het debuutalbum van Ariana en was bovendien haar tweede top 40 hit. Oorspronkelijk werd Baby I geschreven voor Beyoncé, maar deze zangeres wees het nummer af. Ariana Grande liet zien dat ze ook wel wat met Baby I kon, want dit nummer laat haar zangkunsten perfect horen.

7. Dangerous Woman

Dit sensuele nummer is meteen het titelnummer van het derde album dat Grande uitbracht. Ook deze ballad werd meteen een grote hit, want in de eerste week na de release stond Dangerous Woman al in de top 10.

6. Break Free

Dit is een van de eerste samenwerkingen die op deze lijst te vinden is. Ariana Grande werkt regelmatig samen met andere artiesten om zo nog grotere hits te creëren. Samen met Zedd schreef Grande een mix tussen pop- en dancemuziek.

5. The Way

The Way was de single die het eerste studioalbum van Ariana Grande introduceerde. Het werd meteen een hit, want The Way stond direct in de top 10 van de Billboard Hot 100. Ook deze hit was een samenwerking met een andere artiest: Mac Miller.

4. Bang Bang

Laat drie van de grootste zangeressen van het moment samenwerken en je krijgt gegarandeerd een monsterhit. Bang Bang van Ariana Grande, Jessie J en Nicki Minaj was in 2014 overal te horen.

3. Into You

Ariana laat zich graag inspireren door verschillende muziekstijlen. R&B en dance zijn in veel nummers terug te horen, maar Into You is vooral geschreven met discomuziek in gedachte. De invloed van Elvis is ook terug te horen, want de tekst refereert naar een van de hits van The King.

2. Love Me Harder

Samen met The Weeknd bracht Grande de hit Love Me Harder uit. Ook dit nummer is een mix van allerlei verschillende stijlen. Dance wordt afgewisseld met zwoele soulmuziek. Het resultaat is een van de meest sexy nummers die Ariana Grande heeft uitgebracht.

1. Problem

Ariana Grande was al lang bezig als actrice en zangeres, maar het was de hitsingle Problem die haar ineens in een superster veranderde. Ze bracht dit nummer uit met de Australische rapster Iggy Azalea. Dit dancenummer is geschreven met R&B invloeden en neemt ook de stijl over van een aantal grote hits uit de jaren 90. Na jaren is dit nog steeds een van de grootste hits van Ariana Grande.