Top 10 Sexsymbolen Van Vroeger

Tegenwoordig worden we doodgegooid met lijstjes over wie de mooiste vrouw van dit moment is (uiteraard doen we er zelf ook aan mee, zie onze vele “Meest Sexy Lijstjes“. Maar dat is nu, en het is ook wel eens leuk om naar vroeger te kijken, toen onze opa’s nog jong waren. Wie waren toen eigenlijk de ‘sexy babes’?

10 Barbara Eden

Barabara Eden is geboren in 1934. Haar beroemdheid kreeg ze met de hoofdrol in de populaire sitcom “I Dream Of Jeannie”.

9. Ursula Andress

De allereerste (en volgens vele de sexyste) Bond Girl ooit. In 1962 speelde ze de rol van Honey Ryder in Dr. No, met de beroemde bikini scene en werd hierdoor in een klap het sex symbool van de jaren ’60.

8. Elizabeth Taylor

Liz Taylor is een van de populairste actrices van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Ze won twee keer een Oscar (Butterfield 8 en Who’s Afraid of Virgini Woolf) en was in 1963 de best betaalde actrice met haar rol in Cleopatra (ze verdiende hiermee 1 miljoen gulden).

7. Raquel Welch

6. Jayne Mansfield

Een van de grote sex symbolen uit de jaren ’50 met rollen in grote Hollywoodfilms, in de jaren ’60 waren sexy blondines uit de mode en speelde ze in b-films, maar bleef ze een populaire beroemdheid. Ze poseerde meerdere malen in de Playboy. Al op 34 jarige leeftijd kwam Mansfield om het leven bij een auto ongeluk.

5. Bettie Page

De eerste “Pin-up Girl” en een van de eerste Playmates van de maand in de Playboy (januari 1955).

4. Jane Fonda

In de jaren ’60 werd Jane Fonda een sex symbool daar haar rol in de sexy sci-fi film Barbarella. Ze heeft 2 Oscars gewonnen en meerdere nominaties voor prijzen. Na een pauze van 15 jaar is ze vanaf 2005 weer te zien in films (Monster in Law). Ook is Jane Fonda al jaren lang te zien in haar eigen fitness video’s.

3. Audrey Hepburn

De half Nederlandse actrices Audrey Hepburn begon haar carrière met een klein rolletje in een Nederlandse film (Nederlands in zeven lessen), maar al snel maakte ze furore in Hollywood. In de jaren ’50 en ’60 was ze een van de leading ladies met als beroemdste filmrol “Breakfast at Tiffany’s”

2. Brigitte Bardot

Het Franse sekssymbool uit de jaren ’50 was Brigitte Bardot, ze was actrices, zangeres en model.

1. Marilyn Monroe

De babe uit de jaren ’50 is toch wel Marilyn Monroe. Deze blonde actrice bracht bij alle mannen in die tijd het hoofd op hol, zelf president Kennedy had een oogje op haar.

  1. Pietertje december 23, 2011
  2. keuleniscool maart 7, 2012
   • Katje april 19, 2017
   • Anoniem februari 4, 2018
  3. Bert januari 5, 2018
  4. dok februari 13, 2018
  5. berr juni 5, 2020

  Jouw Reactie?