Ook in 2018 was het leven als een actrice veel geld waard. Deze vrouwen verdienen een flink salaris met hun werk, waardoor ze stuk voor stuk miljonairs genoemd mogen worden. Ben jij benieuwd welke vrouw het meeste geld verdiende met haar acteerwerk in 2018? Lees dan deze top 10 best betaalde actrices van 2018.

10. Gal Gadot – 10 miljoen dollar

Gal Gadot wonder-woman

Een aantal jaar geleden was Gal Gadot een vechtinstructrice voor het Israëlische leger. Deze kwaliteit kwam goed van pas toen ze een rol kreeg in The Fast and the Furious en de vele vervolgen van de film. Bij het grote publiek is ze inmiddels bekend dankzij haar rol als Wonder Woman. Dat succes is goed voor 10 miljoen dollar op haar bankrekening.

9. Melissa McCarthy – 12 miljoen dollar

melissa mccarthy

Melissa McCarthy is beroemd geworden dankzij de komische rollen die ze vertolkt. Films zoals Bridesmaids en The Boss waren allemaal een groot succes. In 2018 heeft de actrice geen moment stilgezeten. Zo verscheen ze in Can You Ever Forgive Me? en heeft ze haar eigen productiebedrijf samen met haar man. Daarnaast verdient McCarthy ook nog een mooi zakcentje met haar eigen kledinglijn. Hiermee probeert ze kleding te maken voor vrouwen in alle vormen en maten.

8. Cate Blanchett – 12,5 miljoen dollar

Cate Blanchett 2018

Al sinds 1997 is Cate Blanchett een grote ster in Hollywood. Ze heeft in grote films gespeeld, waaronder The Lord of the Rings. In 2018 was ze te zien in Ocean’s 8, een spin-off van Ocean’s Eleven met alleen maar vrouwen in de hoofdrol. Daarnaast kon je Blanchett ook bewonderen in The House with a Clock in its Walls. Deze twee films zorgen ervoor dat de actrice maar liefst 12,5 miljoen dollar in ontvangst mocht nemen in 2018.

7. Julia Roberts – 13 miljoen dollar

Julia Roberts

Al jarenlang weet Julia Roberts de harten te veroveren van filmliefhebbers. Waar ze eerst voornamelijk in romantische komedies speelde, daagt de actrice zich tegenwoordig graag uit met serieuze dramatische rollen. Zo speelde ze in 2018 de rol van een bezorgde moeder in Ben is Back. Daarnaast verdiende de actrice ook een klein fortuin dankzij haar samenwerking met Lancôme. Niet gek dus dat Julia Roberts ook in 2018 weer een fenomenaal salaris heeft verdiend.

6. Mila Kunis – 16 miljoen dollar

Mila Kunis met pistolen

Oorspronkelijk komt Mila Kunis uit Oekraïne, maar toen ze zeven was verhuisde ze naar Amerika. Ze sprak geen woord Engels, maar heeft het inmiddels helemaal voor elkaar als een van de best betaalde actrices ter wereld. The Spy that Dumped Me was een van de grootste successen voor Kunis in 2018, waardoor ze maar liefst 16 miljoen dollar mee naar huis mocht nemen.

5. Reese Witherspoon – 16,5 miljoen dollar

Reese Witherspoon - best betaalde actrice

Reese Witherspoon is voornamelijk bekend geworden dankzij haar iconische rol in Legally Blonde. Er is mogelijk een tweede vervolg in de maak, maar ondertussen houdt de actrice zich bezig met nog veel meer projecten. Zo was ze een producer en actrice in de serie Big Little Lies en sprak ze de stem in voor de film Sing. De combinatie van haar eigen productiebedrijf en acteerwerk, heeft ervoor gezorgd dat ze ook in 2018 weer miljoenen heeft verdiend.

4. Jennifer Lawrence – 18 miljoen dollar

Jennifer Lawrence - red sparrow 2018

De dagen van The Hunger Games zijn alweer een tijdje voorbij, maar Jennifer Lawrence heeft geen moment stilgezeten. Ze is een van de meest geliefde actrices in Hollywood en speelt tegenwoordig de mooiste rollen. Zo verdiende ze een Oscar na haar werk in Silver Linings Playbook en schitterde ze in de film Joy. In 2018 kwam de film Red Sparrow uit, waardoor ze een mooi salaris mee naar huis kon nemen.

3. Jennifer Aniston – 19,5 miljoen dollar

jennifer aniston

Nog een Jennifer op dit lijstje, maar dan een actrice die al iets langer aan de weg timmert dan Jennifer Lawrence. Jennifer Aniston heeft een groot deel van haar roem te danken aan haar rol als Rachel in de hitserie Friends, maar dat is alweer jaren geleden. Inmiddels zie je haar in veel verschillende romantische komedies. Daarnaast verdient Aniston een mooi salaris dankzij haar samenwerking met verschillende merken. Emirates, SmartWater en Aveeno willen allemaal dat de actrice reclame maakt voor hun producten. Samen met haar acteerwerk is dat goed voor een salaris van meer dan 19 miljoen dollar per jaar.

2. Angelina Jolie – 28 miljoen dollar

angelina jolie - malicient

Eigenlijk is Angelina Jolie niet meer vaak op het witte doek te zien. Toch heeft ze een hoge plek op dit lijstje behaald. Hoe dat kan? Door een mooie aanbetaling voor een film die pas in 2020 uit gaat komen: Maleficent 2. Deze vervolgfilm van Disney vertelt het verhaal over de duistere Maleficent, die het op Doornroosje heeft voorzien. Angelina Jolie trok volle zalen met de eerste Maleficent film, dus het is niet gek dat Disney film wil betalen voor een vervolg.

1. Scarlett Johansson – 40,5 miljoen dollar

Scarlett Johansson

De reden dat Scarlett Johansson bovenaan dit lijstje staat, heeft alles te maken met Marvel. De actrice speelt namelijk de rol van Black Widow, die in verschillende Marvel films te zien is. Met nieuwe films die bijna elk jaar worden uitgebracht, is het niet gek dat Scarlett Johansson een mooi salaris verdient dankzij deze iconische rol. Met een salaris van meer dan 40 miljoen dollar heeft deze actrice niks te klagen.

bron: forbes