Dat er veel geld te verdienen valt met sport dat weet iedereen, maar wist je dat er atleten zijn die ondertussen meer dan $1 miljard hebben verdiend met hun sport? Het is overigens wel choquerend om te vermelden dat in de top 100 van best betaalde sporters 2018 niet één vrouw staat. Dit zijn de tien best betaalde sporters van 2018 volgens Forbes magazine.

10. Matthew Stafford – $57.5 miljoen

Stafford tekende het grootste contract in NFL-geschiedenis afgelopen zomer (ondertussen ingehaald door de nummer negen in de lijst Matt Ryan). De deal van vijf jaar is $135 miljoen waard waarvan $60,5 miljoen gegarandeerd. De ondertekeningsbonus was goed voor $50 miljoen. Stafford werkt daarnaast samen met Nike, PepsiCo, Fanatics, Blue Cross / Blue Shield, Ford Motor, Panini en St. Joe’s Hospital.

9. Matt Ryan – $67.3 miljoen

Ryan werd in mei de eerste $ 30 miljoen-per-jaar speler van de NFL toen de Falcons hun Quarterback tot 2023 vastlegden. Naast een dik salaris ontvang hij ook geld van zijn sponsorpartners Nike, Gatorade, Delta Airlines, IBM, Mercedes Benz en Banana Republic.

8. Stephen Curry – $76.9 miljoen

De tweevoudige MVP van de NBA tekende afgelopen zomer het eerste $200 miljoen contract in de NBA. Hieruit wordt zijn salaris betaald de komende vijf jaar. Daarnaast verdient Curry zijn geld dankzij endorsementpartners Under Armour, Chase, Vivo, eHi, Nissan / Infiniti, Brita, Bubble en JBL.

7. Roger Federer – $77.2 miljoen

https://www.youtube.com/watch?v=yj9BPGQs38M

Roger Federer, de beste tennisser aller tijden, heeft in zijn carrière $ 116 miljoen aan prijzengeld gewonnen. Maar hij verdient veel meer geld off-court. Hij heeft reclame deals met Nike, Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex, Lindt, Jura, Moet & Chandon, Sunrise en NetJets.

6. LeBron James – $85.5 miljoen

Naast een dik salaris, verdient de viervoudige MVP van de NBA , vooral veel geld met slimme sponsordeals en beleggingen. Zo werkt hij met Nike, Coca-Cola (Sprite), Beats By Dre, Kia Motor, Intel 2K Sports en Blaze Pizza. Hij was een vroege investeerder in Blaze, en zijn investeerdersgroep bezit 17 van de snelgroeiende franchises. Zijn James ‘Nike signature sneakers zijn de bestverkopende van alle actieve NBA-spelers. Ook heeft hij zijn eigen productiebedrijf (SpringHill Entertainment) en mediabedrijf (Uninterrupted).

5. Neymar – $90 miljoen

De Braziliaanse superster tekende een vijfjarig contract met Paris Saint-Germain ter waarde van meer dan $600 miljoen. $250 miljoen hiervan was voor zijn voormalige club Barcelona.
De resterende $350 miljoen is voor zijn salaris de komende jaren. De 26-jarige werkt buiten het veld met wereldwijde sponsors Nike, Red Bull, Gillette, McDonalds en Beats by Dre.

4. Conor McGregor – $99 miljoen

McGregor heeft financieel gezien het beste jaar uit zijn leven. En dat allemaal dankzij één bokswedstrijd met Floyd Mayweather. McGregor ontving naar schatting $85 miljoen voor het gevecht. Daarnaast scoorde de Ier een hoop sponsordeals in opwachting van het Mayweather-gevecht. Zijn huidige partners zijn Burger King, Beats by Dre, Monster Energy, David August, BSN, Anheuser-Busch, HiSmile en Betsafe.

3. Christiano Ronaldo – $108 miljoen

Ronaldo voegde een vijfde Ballon d’Or en zijn vijfde Champions League-titel aan zijn trofeeënkast. Zijn huidige contract met Real Madrid levert hem meer dan $50 miljoen op in de komende drie jaar. Zijn levenslange Nike-contract is meer dan $1 miljard waard en dan heeft hij ook nog een scala aan andere deals onder andere met Herbalife, EA Sports en American Tourister. Zijn eigen CR7-merkproducten, waaronder schoenen, ondergoed, parfum, jeans, een kinderlijn is ook groeiende.

2. Lionel Messi – $111 miljoen

Messi ging akkoord met een contractverlenging die hem tot 2020 aan Barcelona verbindt en hem een jaarsalaris en bonus van meer dan $80 miljoen zal opleveren. Daarnaast verdient hij miljoenen met een levenslange sponsordeal met Adidas.

1. Floyd Mayweather – $285 miljoen

Floyd “Money” Mayweather is voor de vierde keer in zeven jaar ’s werelds best betaalde atleet. Hij verdiende dit geldt in slechts 36 minuten in de ring tegen Conor McGregor. De carrière-inkomsten van Mayweather zijn nu meer dan $ 1 miljard, maar een handje vol sporters harkten meer geld binnen.