Top 10 Best Betaalde Voetbaltrainers 2014-2015

We zijn vaak verbaasd over de salarissen die professionele voetballers verdienen. Maar trainers zijn de laatste jaren steeds meer uitgegroeid tot sterren met de daarbij horende salarissen. Geen wonder want trainers drukken steeds meer een stempel op hun elftallen. Wie zijn op het moment de tien best betaalde voetbaltrainers?

10. Jorge Jesus (Benfica) – €3,9 miljoen

Jorge Jesus
foto: soccer.ru / Wikicommons

Benfica snakt nog altijd naar de glorietijd uit de jaren zestig van de vorige eeuw toen de club de Europese velden overheerste. Jorge Jesus is al vijf jaar trainer bij de club waar hij 3,9 miljoen euro per seizoen verdient. Met succes houd je het langer vol bij dit lastige instituut. Twee landskampioenschappen, een beker en twee verloren Euro-league finales zorgen voor vertrouwen.

9. Manuel Pellegrini (Manchester City) – €4,5 miljoen

Manuel Pellegrini
foto: soccer.ru / Wikicommons

Trainer van Manchester City is geen makkelijke baan. De club investeert elk jaar zoveel in spelers dat er prijzen worden verwacht. De goedaardige Chileen Manuel Pellegrini wist het elftal in zijn eerste seizoen in goede banen te leiden en werd Engels kampioen. In tegenstelling tot zijn vedetten verdient Pellegrini met een contract van 4,5 miljoen euro een redelijk bescheiden salaris.

8. Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) – €4,7 miljoen

Jürgen Klopp
foto: Christopher Neundorf / Wikicommons

Hij is langs de lijn soms een vreemde druktemaker maar de fans van Borussia Dortmund lopen met Jürgen Klopp weg. Geen wonder, al zes jaar werkt hij trouw bij de club en probeert Klopp de hegemonie van Bayern München te doorbreken. Soms lukt dat: twee landskampioenschappen, een beker en een verloren Champions Leaguefinale maken een contract van 4,7 miljoen euro een goede investering.

7. Arsène Wenger (Arsenal) – €7,8 miljoen

Arsène Wenger
foto: Ronnie Macdonald / Flickr

De Fransman Arsène Wenger is al sinds 1996 trainer van de Engelse club Arsenal. In alle rust kan hij werken aan zijn elftal. Bij voorkeur laat hij zijn jonge spelers snel aanvallend voetbal spelen. Onder zijn bewind werd Arsenal drie keer landskampioen en won het vijf keer de F.A. Cup. Ondanks een moeizame periode waarin de club weinig prijzen wint en moeite heeft om de stap naar de Europese top te maken, verdient Wenger 7,8 miljoen euro per jaar.

6. Carlo Ancelotti (Real Madrid) – €8,2 miljoen

Carlo Ancelotti
foto: Mohan / Flickr

De Italiaan Carlo Ancelotti heeft een van de moeilijkste banen in het voetbal. Hij is trainer van een club die eigenlijk verwacht elke jaar de Champions League te winnen. Gelukkig heeft de onderkoelde Ancelotti daar ervaring mee. Eerder won hij de beker twee keer met AC Milan en in zijn eerste seizoen lukte het hem ook bij Real. De zekerheid die Ancelotti geeft is een prijskaartje van 8,2 miljoen euro meer dan waard.

5. Louis van Gaal (Manchester United) – €9,2 miljoen

Louis van Gaal
foto: Paul Blank / Wikicommons

Lange tijd hoefde Manchester United zich geen zorgen te maken over zijn trainer en maakte de club jaar in, jaar uit, een bedrag over aan Alex Ferguson. Toen de oude Schot met pensioen ging, gebeurde het onvermijdelijke: zijn opvolger David Moyes kreeg geen grip op het elftal en werd binnen een half jaar ontslagen. Man U wil weer de zekerheid van weleer en wist Louis van Gaal met een salaris van 9,2 miljoen euro te strikken voor een mogelijk laatste klus.

4. Fabio Capello (Rusland) – €10,2 miljoen

Fabio Capello
foto: Paul Post / Wikicommons

Rusland organiseert in 2018 het WK voetbal. Om in eigen land te pieken moet op de lange termijn een goed elftal worden neergezet. De Italiaanse succescoach Fabio Capello lijkt een goede gok. Bij AC Milan, AS Roma, Juventus en Real Madrid behaalde hij altijd landskampioenschappen. Toch loopt het vooralsnog stroef bij het Russische elftal en op het afgelopen WK wist het elftal geen indruk te maken. Tot overmaat van ramp blijkt dat de Russische bond moeite heeft om Capello een deel van zijn jaarsalaris van 10,21 miljoen euro te betalen.

3. Marcello Lippi (Guangzhou Evergrande) – €11 miljoen

Marcello Lippi
foto: International Journalism Festival / Flickr

Wie had ooit gedacht dat een trainer van een Chinese club zoveel kon verdienen? Voetbal is in China in opkomst en moet worden gemoderniseerd. Waarom niet een van de meest succesvolle trainers ooit verleiden met een jaarsalaris van 11 miljoen euro? Marcello Lippi won zowel de Champions League met Juventus als het wereldkampioenschap van 2006 met Italië. Ook in de bescheiden Chinese competitie heeft hij succes en werd Gungzhou Evergrande twee keer achter elkaar kampioen. Bovendien won de club in 2013 de Aziatische Champions League. Lippi blijft overal een winnaar.

2. José Mourinho (Chelsea) – €13,6 miljoen

José Mourinho
foto: Tsutomu Takasu / Flickr

“The Special One” haal je voor 13,6 miljoen euro per jaar in huis. Chelsea had het na een roerige periode voor over en haalde de Portugese succescoach voor een tweede keer naar Stamford Bridge. Voor dat geld krijg je een trainer die er alles voor doet om te winnen en niet alleen op tactisch gebied. Ook op persconferenties gaat voor Mourinho de wedstrijd door. Of zijn elftallen mooi voetbal spelen is men het nog steeds niet over uit, maar landskampioenschappen in vier verschillende competities en twee gewonnen Champions League finales spreken voor zich.

1. Josep Guardiola (Bayern München) – €18,9 miljoen

Josep Guardiola
foto: Tsutomu Takasu / Flickr

Met een ongelofelijk jaarsalaris van 18,9 miljoen euro per jaar wist Bayern München de Spaanse succescoach Josep Guardiola naar Zuid-Duitsland te lokken. Guardiola had net een jaar rust genomen na een intense periode bij F.C. Barcelona waar hij alle denkbare prijzen wist te winnen. Een terugkeer naar de voetbalvelden was voor deze perfectionist echter een kwestie van tijd. Zijn eerste jaar in München verliep vreemd. Nog nooit werd een Duitse club zo snel kampioen als onder zijn hoede. Daardoor leek de ploeg te ontspannen en kon het zich niet goed opladen voor de halve finale tegen Real Madrid die kansloos werd verloren. Guardiola geeft niet snel op en met een aantal nieuwe spelers lijkt hij dit seizoen weer op het goede pad. Maar met dit prijskaartje verwacht men in München niets minder dan een nieuwe Champions League beker.