Niet alleen vanwege hun zang- of acteerkunsten, maar ook door het massale gebruik van social media behoren sommige beroemdheden tot de meest verdienende mensen ter wereld.

Neem bijvoorbeeld influencer en koningin der Lip Kits Kylie Jenner, professioneel worstelaar en acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson en voetballegende Cristiano Ronaldo. Deze bekende gezichten hebben maar liefst meer dan $6.3 miljard (meer dan 5.5 miljard euro) binnengeharkt in maar liefst 12 maanden tijd. Een grote vooruitgang ten opzichte van vorig jaar. Toen verdienden ze slechts een schamele $1.7 miljard (zo’n 1.5 miljard euro).

Vergelijk je deze bedragen nu met jouw bankrekening en vraag je je af waar het mis is gegaan? Lees dan snel verder voor de top 10 best verdienende sterren en hun succesverhaal. Misschien brengt het je wel nog op ideeën en zit ook jij binnenkort met een cocktail in de hand aan de rand van je eigen zwembad. Dromen mag altijd natuurlijk.

10. Cristiano Ronaldo

Leeftijd: 34 jaar
Beroep: voetballer
Geschat jaarlijks inkomen: $108 miljoen (€95.5 miljoen euro)

De Portugese voetballegende Cristiano Ronaldo is al jaren een idool voor zowel mannen als vrouwen over de hele wereld. Nadat hij in 2016 een nieuw contract met Real Madrid tekende voor maar liefst $50 miljoen (€44.19 miljoen), werd hij toentertijd in één klap, de twee na hoogst betaalde atleet op de wereld. Alsof dat nog niet genoeg was bood Nike hem rond hetzelfde tijdperk een levenslange samenwerking aan met een waarde van meer dan $1 miljard oftewel €883.74 miljoen.

9. Ed Sheeran

Leeftijd: 28 jaar
Beroep: zanger
Geschat jaarlijks inkomen: $110 miljoen (€97.21 miljoen)

Er zijn maar weinig mensen die deze Engelse zanger niet kennen. Ondanks zijn jonge leeftijd won Ed Sheeran al maar liefst vier Gramma Awards en was hij de hoogst verdienende solo zanger van 2018. Na een pauze van een jaar waarin hij heeft rondgereisd over de wereld, keerde Sheeran vorig jaar terug naar de muziek scene met zijn derde album Divide. Zijn fans waren hem in deze tijd nog lang niet vergeten en dat bleek dan ook goed merkbaar. Binnen korte tijd stond dit album in de top van diverse hitlijsten in meer dan 14 verschillende landen (van zijn thuisland Engeland tot Amerika) en er werden meer dan 12.2 miljoen kopieën van verkocht.

8. Lionel Messi

Leeftijd: 31 jaar
Beroep: voetballer
Geschat jaarlijks inkomen: $111 miljoen (€98.03 miljoen)

Lionel Messi scoorde vorig seizoen maar liefst 51 goals. Niet gek dat hij dan ook een flink loon ontvangt van zijn werkgever Barcelona. Tel daarbij nog zijn samenwerkingen met diverse merken als Adidas, Pespi, EA Sports en Samsung op en je komt uit bij zijn netto waarde van maar liefst $350 miljoen (een royale € 309.11 miljoen).

Wij zoeken schrijvers
Gek op schrijven en top 10 lijstjes? Dan zoeken we jou! Alletop10lijstjes.nl ontvangt maandelijks meer dan 500.000 lezers. Wil je dat jouw teksten ook door duizenden mensen gelezen worden dan is dit je kans. Lees er hier meer over.

7. Coldplay

Leeftijd: 40 – 42 jaar
Beroep: muzikanten
Geschat jaarlijks inkomen: $115.5 miljoen (€102 miljoen)

Al sinds 1996 verschijnt Coldplay regelmatig in hitlijsten over de hele wereld. Nadat de band als hoofdact in 2016 op het Glastonbury festival stond begonnen de mannen hun zevende tournee die een luttele $5 miljoen (€4,4 miljoen euro) per concert opleverde. Geen slecht inkomen voor zanger Chris Martin, gitarist Jon Buckland, drummer Will Champion en bassist Guy Berryman.

6. U2

Leeftijd: 57 – 59 jaar
Beroep: muzikanten
Geschat jaarlijksinkomen: $118 miljoen (€ 104.23 miljoen)

U2 mag dan wel niet de nieuwste band zijn en de leden zijn ook zeker niet de jongste, maar de Ierse rockers mochten zich wel de best verdienende rockband van het afgelopen jaar noemen. Dertig jaar na hun succesvolle album ‘The Joshua Tree’ gingen ze in 2018 op een nieuwe tournee. Niet alleen bezochten ze met deze concertenreeks 52 plaatsen, ook bracht het hun $54.5 miljoen (€48.14 miljoen) op.

5. Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Leeftijd: 46 jaar
Beroep: professioneel worstelaar, acteur
Geschat jaarlijks inkomen: $124 miljoen (€ 109.54 miljoen)

Met meer dan 128 miljoen volgers op instagram heeft Dwayne Johnson, aka The Rock, zichzelf ver boven de meeste andere acteurs geplaatst. Met alleen al het op social media adverteren van zijn nieuwe rollen en films verdient hij getallen die bestaan uit zeven cijfers. Daarnaast was hij afgelopen jaar onder andere te zien in de films Jumanji: Welcome to Jungle en Skyscraper waarmee hij een passend loon verdiende.
Hoewel het worstelen momenteel op een laag pitje lijkt te staan, hoeft Johnson dus niet bang te zijn dat zijn bankrekening snel in het rood zal komen te staan.

4. Judy Sheindlin

Leeftijd: 76 jaar
Beroep: vervolgingsadvocaat, voormalig rechter van de rechtbank in Manhattan, televisiepersoonlijkheid en auteur
Jaarlijks geschat inkomen: $147 miljoen (€129.85 miljoen)

Beter bekend als Judge Judy, is Judy Sheindlins gelijknamige show de langstlopende rechtszaal show in de televisie geschiedenis. Al sinds 1996 behandeld Sheindlin kleine realistische rechtszaken op tv. Met een salaris van ongeveer $45 miljoen (€39.75 miljoen) per jaar had ze al makkelijk met pensioen kunnen zijn gegaan. Echter heeft ze voorlopig ook nog geen plannen om te stoppen en blijft ze nog steeds meewerken aan de tv show.

3. Kylie Jenner

Leeftijd: 21 jaar
Beroep: model, onderneemster en televisie persoonlijkheid
Geschat jaarlijks inkomen: $166.5 miljoen (€147 miljoen)

Als er iemand een fantastisch jaar qua carrière en inkomsten had, was het Kylie Jenner wel. Voor haar ging het afgelopen jaar zelfs zo goed dat zij de in 2019 de jongste miljardair ooit werd. Haar inkomsten vergaart ze van haar tv show Life of Kylie, haar mode label in samenwerking met zus Kendall en haar, meer dan succesvolle, make-up collectie.

2. George Clooney

Leeftijd: 57 jaar
Beroep: acteur
Geschat jaarlijks inkomen: $239 miljoen (€ 211.12 miljoen)

Niet alleen de titel van ‘sexiest man alive’ mag Clooney op zijn naam zetten. Ook is hij de hoogst betaalde acteur van de afgelopen twaalf maanden. Overigens is het niet alleen zijn acteerwerk dat zorgt voor zijn mega salaris, vooral de verkoop van zijn tequila bedrijf Casamigos aan de Britse drankenhandel Diageo leverde hem het nodige kleingeld op.

1. Floyd Mayweather

Leeftijd: 42 jaar
Beroep: MMA vechter en promotor
Geschat jaarlijks inkomen: $285 miljoen (€251.75 miljoen)

Na het winnen van de legendarische wedstrijd tegen Connor McGregor in 2017 is de bankrekening van Floyd Mayweather tot een hoogtepunt gestegen. De wedstrijd die tien rondes duurde, leverde in totaal een omzet van maar liefst $550 miljoen (€485.84 miljoen) op. Tel daar nog een hoop samenwerkingen met diverse merken bij op en je kunt wel raden dat de, inmiddels gepensioneerde, Mayweather er warmpjes bij zit.

bron: forbes