Top 10 Best verdienende overleden artiesten

Raar maar waar, als je overleden bent kun je nog bakken met geld verdienen. Als artiest dan. Deze mensen hebben prachtige dingen gemaakt die nog steeds verkocht worden en waar geld aan wordt verdiend. Vaak zelfs meer dan de inkomsten van sterren die nog in leven zijn!

10. John Lennon – $12 miljoen

John Lennon
Roy Kerwood/wikimedia comomns/CC-BY 2.5

John Lennon deelt nog steeds mee met alle Beatles inkomsten. Sinds 1992 zijn er bijvoorbeeld in Amerika alleen nog 63 miljoen albums verkocht. Ook de Cirque du Soleil show Love! die in Las Vegas is te zien brengt geld in het laatje.

9. Prince – $13 miljoen

Prince
penner/wikimedia commons

Prince is een van de grootste artiesten die we ooit hebben gehad. Niet zo gek dus dat er nu een paar jaar na zijn dood in 2016 nog teeds miljoenen albums van hem worden verkocht.

8. Marilyn Monroe – $14 miljoen

Het lijkt bijna wel of de prachtige Marilyn Monroe nooit is overleden. De Authentic Brand Group heeft de rechten op haar persoon en gebruikt haar voor het promoten van producten als “Channel No. 5”, “Sexy Hair”, en bij Macy’s wordt Monroe kleding verkocht.

7. Hugh Hefner – $15 miljoen

Dit jaar verdiende de erven van Playboy oprichter Hugh Hefner vele miljoenen door zijn beroemde “Playboy Mansion” te verkopen.

6. Theodor Geisel (aka Dr. Suess) – $16 miljoen

Theodor Geisel

Meerdere generaties Amerikanen hebben leren lezen dankzij de boekjes van Dr. Seuss. De laatste jaren worden veel van zijn boeken verfilmd, in 2012 bracht The Lorax bijvoorbeeld $349 miljoen op. Nieuwe verfilmingen van How the Grinch Stole Christmas en The Cat in the Hat zijn momenteel in de maak.

5. Bob Marley – $23 miljoen

Bob-Marley

De iconische reggae ster stond tijdens zijn leven nou niet echt bekend om zijn kapitalistische instelling, maar nu hij dood is begint hij toch echt een “businessman” te worden. Zo werd afgelopen jaar een drankje met zijn naam ge├»ntroduceerd, de “Marley Mellow Mood” en worden er eco-vriendelijke producten verkocht onder de naam “House of Marley”. Natuurlijk worden er ook nog miljoenen albums van Bob Marley per jaar verkocht.

4. Charles Schulz – $34 miljoen

Charles Schulz
Library of Congress. New York World-Telegram & Sun Collection.

Charles Schulz is de schrijver van de populaire strip “Peanuts” , met Snoopy en Charlie Brown. Toen hij stierf in 2000 was zijn strip te koop in 75 landen, en vertaald in 21 talen. In totaal zijn er meer dan 1.800 strips verschenen, en die worden nog steeds goed verkocht!

2. Elvis Presley – $40 miljoen

Elvis, The King, staat niet op de eerste plaats, die plek is voor de andere King, maar zijn nabestaanden mogen niet klagen met een inkomen van $40 miljoen. Het geld wordt onder andere binnengehaald met zijn oude huis, Graceland, wat nog steeds een populaire attractie is.

1. Michael Jackson – $400 miljoen

Michael_Jackson
Zoran Veselinovic/flickr/CC-BY-SA

The King Of Pop, Michael Jackson, heeft voor zijn nabestaanden dit jaar $400 miljoen binnengesleept. Natuurlijk dankzij de verkoop van zijn eigen oude nummers, maar ook doordat hij voor 50% eigenaar is van “Sony/ATV Music Publishing”, die onder andere de rechten hebben op de muziek van The Beatles, Lady Gaga, Eminem, Taylor Swift en vele andere.

bron: forbes