De volgende 10 albums zijn de best verkochte albums wereldwijd aller tijden. De verkoopaantallen zijn schattingen.

10. Meat Loaf, Bat Out of Hell – 34 miljoen

Meat Loaf - Bat Out of Hell
Het tweede album van Meat Loaf, Bat Out of Hell, kwam in het najaar van 1977 uit. Het album heeft in de Verenigde Staten maar liefst 14 keer platinum gehaald. Verscheidene tracks van dit album zijn grote hits geworden, zoals Paradise by the Dashboard Light en You Took the Words Right of my Mouth. Na het album Bat Out of Hell verschenen nog twee gelijknamige albums: Bat Out of Hell II: Back Into Hell en Bat Out of Hell III: The Monster is Loose.

9. Led Zeppelin, Led Zeppelin IV – 37 miljoen

Led Zeppelin - Led Zeppelin IV

De Britse rockband Led Zeppelin is in 1968 opgericht. Nog altijd wordt de band gezien als een die vreselijk veel invloed op de muziekindustrie heeft gehad. Het nummer Stairway to Heaven is wellicht het bekendste nummer. Samen met nog een aantal bekende nummers van Led Zeppelin, vind je dit nummer op het album Led Zeppelin IV. Officieel heeft het album geen naam gekregen, maar aangezien het het vierde album was, is het Led Zeppelin IV genoemd. Andere wereldberoemde nummers die op Led Zeppelin IV te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld Going to California en Black Dog. Het album heeft maar liefst 23 keer platinum gekregen en is daardoor een van de best verkochte albums in de VS.

8. Shania Twain, Come On Over – 39 miljoen

shania twain

Shania Twain is een Canadese singer-songwriter die bekend staat om haar Country muziek. Shania Twain is, vooral in de VS en in Canada, erg populair in haar genre. Ze heeft dan ook niet voor niets 5 Grammy Awards gewonnen. Het album Come On Over is het best verkochte album van Shania Twain. Come On Over is zelfs het best verkopende studio album allertijden van een vrouwelijke artiest en het best verkopende country album allertijden. Come On Over bevat grote hits als That Don’t Impress Me Much en From This Moment On.

7. Whitney Houston, The Bodyguard – 40 miljoen

Whitney Houston - The Bodyguard

Wijlen Whitney Houston werd wereld beroemd als goedlachse jongedame in de video How Will I Know. Later verbreedde ze haar horizon door ook in films te gaan spelen. De film Bodyguard is hier een voorbeeld van. Haar gelijknamige album The Bodyguard, deels met diverse andere artiesten, gingen als warme broodjes over de toonbank. Maar liefst 40 miljoen exemplaren er verkocht en er werd 17 keer platinum verdiend. Op het album The Bodyguard staan bekende nummers als I Will Always Love You en I’m Every Woman.

6. Fleetwood Mac, Rumours – 40 miljoen

Fleetwood Mac – Rumours

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac is opgericht in 1967. De band heeft in de loop der jaren verschillende samenstellingen en bandleden gekend. De enige persoon die vanaf de start in de band zit, is drummer Mick Fleetwood. Rumours is het elfde album van de band en werd begin 1977 uitgebracht. In totaal zijn er ruim 40 miljoen exemplaren van het album verkocht. In verschillende landen is de diamanten status behaald met dit album. Bekende nummers op Rumour zijn onder andere Go Your Own Way en Don’t Stop.

5. Bee gees, Saturday Night Fever – 40 miljoen

Bee Gees – Saturday Night Fever

Barry, Robin en Maurice Gibb vormden de in 1958 opgerichte band de Bee Gees. De Bee Gees hebben vele hits gescoord en hadden een unieke sound die ervoor zorgde dat hun sound eenvoudig te herkennen was. Het album Saturday Night Fever bevat de grootste hits van de Bee Gees. Het album dankt de naam aan de soundtrack die de Bee Gees zongen voor de in 1977 uitgebrachte film Saturday Night Fever. Wereldberoemde hits als Night Fever, How Deep Is Your Love en Stayin’ Alive zijn te beluisteren op het album Saturday Night Fever.

4. AC/DC, Back in Black – 40 miljoen

ACDC – Back in Black

De Australische rockband AC/DC heeft anno 2013 nog steeds een grote schare fans. De band is in 1973 opgericht door 2 van haar leden, de broers Malcolm en Angus Young. De meningen over het muziekgenre van AC/DC zijn verdeeld. De bandleden zelf noemen het Rock ’n Roll, maar buitenstaanders willen het ook wel Heavy Metal noemen. Het album Back in Black van 1980 is immens populair. Het verkocht dan ook ruim 40 miljoen keer. Het album heeft maar liefst 22 keer platinum gekregen en kent hits als Hells Bells en Back in Black.

3. Eagles, Their Greatest Hits (1971–1975) – 42 miljoen

Eagles – Their Greatest Hits

Het album Their Greatest Hits (1971–1975) van de Amerikaanse Rockband de Eagles wordt nog altijd goed verkocht. Er zijn inmiddels al 42 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Bekende hits als Desperado en Tequila Sunrise komen op dit album voor. De Eagles zijn nog altijd samen en actief in de muziekbranche. In een periode van 14 jaar, van 1980 tot 1994, is de band uit elkaar geweest.In 2006 had het album Their Greatest Hits (1971–1975)al 29 keer multi platinum verdiend. Het enige album wat dit ook heeft behaald is Thriller van Michael Jackson.

2. Pink Floyd, Dark Side of the Moon – 45 miljoen

Pink Floyd – The Dark Side of the Moon

De Engelse band Pink Floyd staat bekend om zijn progressive rock. Niet alleen de muziek wordt geroemd, maar de teksten worden als filosofisch gezien. De band is opgericht in 1965 en ging in 1995 uit elkaar. In 2005 volgde een reünie. Het achtste album, Dark Side of the Moon, is het best verkochte album van de band. Dit album werd in 1973 uitgebracht. Op Dark Side of the Moon staan hits als Spek to Me en On the Run.

1. Michael Jackson, Thriller – 51 miljoen

Michael Jackson – Thriller

Michael Jackson, The King of Pop, overleden in 2009. Naast het feit dat hij door velen werd gezien als briljante muzikant, was hij ook een danser en een zakenman. Michael Jackson heeft veel hits uitgebracht, en zijn best verkochte album is Thriller. Van dit album zijn tussen de 51 en 56 miljoen stuks verkocht. Thriller is uitgebracht in 1982 en bevat hits als Billy Jean, Beat It en Thriller. Thriller heeft maar liefst 29 keer platinum gekregen en is ook nu nog altijd populair.

bron: wikipedia