Ieder jaar staan fans weer te popelen om te horen welke nieuw telefoons er worden uitgebracht. De ene na de nadere bestseller gaat over de toonbank en de verkoopcijfers lijken alleen maar te stijgen. Door de jaren heen zijn er een aantal succesvolle mobiele telefoons geweest die ieders verwachtingen overstegen. Dit is de top 10 bestverkopende mobiele telefoons aller tijden.

10. Nokia 6010 – 75 miljoen exemplaren

Nokia 6010

Nokia is een merk dat al jarenlang weet hoe het op de markt in moet spelen. Tijdens de beginjaren van de mobiele telefoon was dit dan ook een van de grotere merken. Met de Nokia 6010 werd er een telefoon geïntroduceerd die de perfecte balans tussen technologie en gebruiksgemak zou zijn. Gebruikers konden niet alleen sms’en, maar ook mms’en met de telefoon. Er was ruimte voor vijfhonderd namen in de contactenlijst en de batterij ging tot wel tien dagen mee.

9. Samsung Galaxy S4 – 80 miljoen exemplaren

Samsung Galaxy S4

Gerisima / Shutterstock.com

Tegenwoordig is Samsung een van de grotere spelers in de smartphonemarkt. Geen enkele telefoon van het merk werd zo snel verkocht als de Samsung Galaxy S4, met twintig miljoen verkochte telefoons in de eerste twee maanden na de release. Dit is de telefoon die het merk Samsung op de kaart heeft gemaakt, doordat de techniek van dit model aanzienlijk beter was dan zijn voorgangers.

8. Nokia 1208 – 100 miljoen exemplaren

Nokia 1208

Tomasz Sienicki /wikipedia/CC BY 3.0

In 2008 werd de Nokia 1208 uitgebracht. Dit model werd ontworpen met een compleet nieuwe markt in gedachten: gezinnen die de telefoon met elkaar zouden delen. Daarom was het mogelijk om verschillende contactenlijsten aan te maken, waardoor het makkelijker was om de telefoon door meerdere mensen te laten gebruiken. Het kleurenscherm was ook een nieuwe feature.

7. Nokia 3310 – 126 miljoen exemplaren

Nokia 3310 (2)

Lenscap Photography / Shutterstock.com

Nog altijd wordt de Nokia 3310 als een van de meest duurzame telefoons gezien. Terwijl je bijna in paniek raakt wanneer je je iPhone laat vallen, was het geen enkel probleem om je Nokia 3310 uit je handen te laten glippen. De telefoon kon zeker tegen een stootje en was praktisch onverwoestbaar. Dit model had een rekenmachine, stopwatch en je kon reminders sturen.
Deze iconische mobiele telefoon werd in 2017 door Nokia opnieuw op de markt gebracht, in een nieuw jasje wel te verstaan, maar nog steeds simpel en robuust. Dus wil je gewoon bellen met je mobieltje en niks anders? Snel sim only vergelijken en zo’n 3310 op de kop tikken.

6. Motorola RAZR V3 – 130 miljoen exemplaren

Motorola RAZR V3

Velimir Zeland / Shutterstock.com

Een aantal jaar geleden was een fliptelefoon je van het. De Motorola RAZR V3 is de bestverkochte fliptelefoon aller tijden, met meer dan 130 miljoen verkopen. Dit model werd in 2004 uitgebracht en viel meteen op dankzij zijn slanke design. Sterker nog: het was de dunste telefoon die op dat moment verkrijgbaar was. Het werd een echt statussymbool en toen de prijs wat zakte werd de telefoon in grote getale gekocht door jong en oud.

5. Nokia 2600 – 135 miljoen exemplaren

Nokia 2600

Paweł Michalik/wikipedia/CC BY-SA 3.0

De Nokia 2600 had een erg simpel design, maar dat was juist waar de klant naar op zoek was in 2004. De telefoon werd vooral veel verkocht in armere landen, waar veel mensen een betaalbare telefoon zochten. Ondanks de lage prijs, had de Nokia 2600 genoeg handige features. Zo had hij een kleurenbeeldscherm, kon je er spreadsheets mee maken en polyphonische ringtones installeren. Hij was bovendien verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren.

4. Nokia 1200 – 150 miljoen exemplaren

Nokia 1200

De Nokia 1200 is een echte ouderwetse telefoon wanneer je er met een modern oog naar kijkt. Het was een basic model dat vooral geschikt was om mee te bellen en sms’en. Je kon geen muziek op de telefoon afspelen en browsen op het internet was al helemaal niet mogelijk. Dit gebrek aan moderne features zorgde er wel voor dat de batterij enorm lang meeging.

3. Nokia 3210 – 160 miljoen exemplaren

Nokia 3210

topperspix / Shutterstock.com

Het is meer dan twintig jaar geleden dat de Nokia 3210 werd uitgebracht. In 1999 was het een echte hit, omdat het een van de eerste modellen met een ingebouwde antenne was. Hij was bovendien uitgerust met drie verschillende spellen, waaronder snake. De buitenkant van de telefoon was aan te passen aan je eigen smaak, omdat je leuke cases in opvallende kleuren kon kopen.

2. iPhone 6 en 6 Plus – 220 miljoen exemplaren

iphone 6

Cincila / Shutterstock.com

In 2014 waren deze telefoons de belangrijkste release van Apple. Ze braken alle records, nog voordat de telefoons daadwerkelijk in de winkels lagen. Meer dan vier miljoen mensen bestelden een exemplaar op de dag dat de iPhone 6 en 6 Plus werden aangekondigd. Het sterke design en de betere batterij maakten dit een populaire aankoop voor iedere telefoonliefhebber.

1. Nokia 1100 – 250 miljoen exemplaren

nokia 1100

Antonio Losa / Shutterstock.com

De bestverkopende telefoon aller tijden is geen moderne smartphone, maar een van de meest simpele mobiele telefoons die ooit is uitgebracht. De Nokia 1100 had een ingetogen design en werd vooral ontworpen voor inwoners van ontwikkelingslanden. Hij werd in 2003 uitgebracht en had een speciaal design dat hoge luchtvochtigheid en zware zandstormen kon doorstaan.