Top 10 Beste Actiefilms 2015 (preview)

De actiefilm blijft een ongekend populair genre. De bioscoop is niet voor te stellen zonder gigantische posters waarop de nieuwste actiehit wordt aangekondigd. Explosies, superhelden en ronkende auto’s zullen ook in 2015 weer de geluidsinstallaties van de bioscopen tarten. Naar welke tien actiefilms van 2015 kijken we het meest uit?

Dit lijstje uit 2015 is wat ouder, misschien ben je opzoek naar de top 10 actiefilms van 2019?

10. Fantastic Four

Fantastic Four

Liefhebbers van de Fantastic Four strips zijn tot nu toe niet verwend met de films over hun favoriete superhelden. Nu de meer realistische verfilmingen van superhelden populair zijn grijpen de producers en scriptschrijvers hun kans om een menselijker verhaal te vertellen over Mr.Fantastic, The Thing, Human Torch en Invisible Woman. De film begint weer helemaal opnieuw en schijnt grotendeels te zijn gebaseerd op de moderne Ultimate Fantastic Four stripreeks.

9. Jurassic World

Jurassic World

Met Jurassic World komt er dan toch een onverwacht vervolg op Jurassic Park III uit 2001. De redelijk onbekende regisseur Colin Trevorrow (Safety Not Guaranteed) zal de film in goede banen proberen te leiden. Het vierde deel zal zich 22 jaar na het originele Jurassic Park afspelen. Het dinosauruspark is eindelijk volledig in gebruik genomen. Na jaren van groot succes beginnen de bezoekersaantallen echter af te nemen. Een nieuwe attractie moet voor hernieuwde populariteit zorgen. Dat loopt natuurlijk heel anders.

8. Mission: Impossible 5

Mission Impossible 5

De vorige Mission: Impossible – Ghost Protocol uit 2011 was een van de grootste commerciële successen uit de illustere carrière van Tom Cruise. De beslissing om nog een vijfde deel te maken was snel gemaakt. De film staat gepland voor kerst 2015 en er zijn nog weinig details vrijgegeven. Vaste krachten als Simon Pegg en Ving Rhames keren in ieder geval terug naast een nieuw gezicht in de vorm van Alec Baldwin.

7. Fast & Furious 7

Fast & Furious 7

De populaire racefilm Fast & Furious is alweer toe aan zijn zevende deel. Voor de liefhebber is belangrijk te weten dat het verhaal voor het eerst in lange tijd verder gaat na The Fast and the Furious: Tokyo Drift. Dominic en Brian zijn veilig teruggekeerd naar de Verenigde Staten maar de broer van hun tegenstander Owen Shaw zint op wraak. In deel zeven is Vin Diesel vanzelfsprekend weer van de partij als Dominic. Helaas is dit wel het laatste deel van Paul Walker die vorige jaar omkwam bij een auto-ongeluk.

6. Mad Max: Fury Road

Mad Max Fury Road

De Max Max trilogie leek in 1985 tot een bevredigend einde zijn gekomen. Toch waagt regisseur George Milller zich aan nieuw deel waar Tom Hardy de titelrol overneemt van Mel Gibson. Charlize Theron speelt de vrouw die hulp nodig heeft bij een reis door de woestijn. Fury Road komt in 2015 uit nadat de productie flink wat tegenslag kende. Zo werd de Australische woestijn door hevige regenval opeens getransformeerd in een groen landschap. De productie moest uiteindelijk naar Namibië uitwijken.

5. Terminator Genisys

Terminator 5

James Cameron heeft al lang geleden zijn interesse in de Terminator-reeks verloren maar het goede nieuws voor fans is dat Arnold Schwarzenegger terugkeert in zijn favoriete rol. De film is niet bedoeld als een vervolg op het laatste deel Salvation. Verder zal de film de eerste zijn van een nieuwe trilogie met films die gepland staan voor 2017 en 2018. Over het verhaal is nog weinig bekend behalve dat de spelling van de titel te maken heeft met de plot.

4. Jupiter Ascending

jupiter ascending

De Wachowskis hebben eigenlijk nooit meer het overdonderende succes van The Matrix kunnen overtreffen. Met Jupiter Ascending keren ze terug naar pure sciencefiction en de eerste beelden beloven veel goeds. In Jupiter Ascending is het leven op aarde en andere planeten gezaaid door een buitenaards koninkrijk. De schepsels die het best evolueren worden vervolgens gebruikt om een serum te maken dat voor het eeuwige leven zorgt. De aardbewoonster Jupiter Jones heeft geen idee dat ze een speciale status heeft totdat een interplanetaire krijger haar bezoekt en moet beschermen tegen talloze gevaren.

3. Bond 24

bond 24

Met de kale titel Bond 24 keren regisseur Sam Mendes en Daniel Craig (als Bond) terug. Zij maakten van Skyfall een van de meest succesvolle afleveringen uit de langlopende filmreeks. Hoe overtref je dat succes? Craig heeft gezegd dat hij hoopt dat de oude ironie van Bond weer een kans krijgt. Natuurlijk zijn er weer een aantal nieuwe gezichten zoals Ralph Fiennes als M, Lea Seydoux als de Bondgirl en spierbundel Dave Bautista (Guardians of the Galaxy) als de slechterik.

2. The Avengers: Age of Ultron

age of ultron

The Avengers uit 2012 was een overdonderend succes en heeft een grote invloed uitgeoefend op de rest van het superheldengenre. Vanzelfsprekend komt er een vervolg en het goede nieuws is dat Joss Whedon weer de regie en het script voor zijn rekening neemt. Ook het sterrenensemble met onder andere Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. en Samuel Jackson keert intact terug. In dit avontuur moeten ze hun krachten bundelen om Ultron te verslaan. Tony Starks ontwikkelt een artificiële intelligentie met het oog op vredelievende activiteiten. Het zelflerende Ultron begint zich te ontwikkelen en besluit dat het beter is wanneer de mensheid wordt uitgeroeid.

1. Star Wars: Episode VII

Star Wars Episode VII

Nadat George Lucas de rechten voor Star Wars aan Disney verkocht werd al snel duidelijk dat er een nieuwe trilogie in de maak was. Het zevende deel van de immens populaire reeks speelt zich dertig jaar na het einde van Return of the Jedi af. Een nieuwe generatie personages zal worden geïntroduceerd naast de belangrijkste veteranen uit de originele trilogie, namelijk Carrie Fisher (Prinses Leia), Mark Hamill (Luke Skywalker) en Harrison Ford (Han Solo). De regie zal in handen zijn van de veelzijdige producer/schrijver/regisseur J.J. Abrams die eerder werkte aan series als Lost en films als Star Trek en Mission Impossible III. Op deze manier kan er weinig meer misgaan en is Episode VII de film waar in 2015 het meest naar zal worden uitgekeken.

Lees ook de preview van de 50 films in 2015 waar we naar uit kijken.