adele liedjes
Lenscap Photography / Shutterstock.com

Adele: met haar prachtige zangstem en nuchtere Britse humor heeft ze onze harten veroverd. Deze diva straalt op alle grote podia in de prachtigste glitterjurken, terwijl ze haar grootste hits zingt. Iedereen kent wel een aantal nummers van deze muziekkoningin, maar wat is nu haar beste nummer? Hier zijn de top 10 beste nummers van Adele.

10. Rumour has it

Een heel ongebruikelijk nummer voor Adele, maar als altijd ontzettend catchy. Hier laat Adele wat van haar boze kant zien. Met de stevige drums en onheilspellende zang is dit nummer uniek. Dit lied is geschreven om alle geruchten rondom haar liefdesleven aan te gaan, zoals de titel al duidelijk maakt. Een stevig nummer, maar net iets te eentonig om hoger op de lijst te komen.

9. Chasing pavements

Een nummer waarin de zangeras zich afvraagt of ze voor een nieuw pad moet kiezen, of op de gebaande paden moet blijven. Met deze plaat werd Adele bekend bij het grote publiek. De afwisseling tussen het kleine couplet en het grote refrein is een klassieker. Bovendien horen we meteen de traditionele sound van de stem van de zangeres.

8. Hometown glory

Dit prachtige lied kenmerkt zich door de rustige opening met de piano, die gedurende de rest van het nummer nog steeds te horen is. Een mooie afwisseling na vele nummers waar nogal wat toeters en bellen bij komen kijken. Hometown Glory is groots en ingetogen tegelijkertijd. Als luisteraar krijg je een kijkje in de wereld waar Adele opgroeide: de wijk Tottenham in Londen.

7. Set fire to the rain

Weer een stevig nummer waar de zangeres laat zien wat ze in huis heeft: grootse zang die staat als een huis. In het nummer laat ze haar liefdesverdriet zien. Een thema dat vaak terugkomt in de nummers die Adele uitbrengt. Dit nummer was de eerste nummer 1 hit die ze scoorde in thuisland Engeland. Het is duidelijk te horen waarom: niemand kan om haar stem heen bij het horen van dit nummer.

6. Hello

Na een paar jaar radiostilte was het eindelijk zover: Adele kwam terug met een nieuw album. Inmiddels is ze wat ouder en moeder geworden, en dat is te horen in Hello. Dezelfde lange uithalen en grootste muziek, maar dan met een stem die net wat volwassener en dieper klinkt. Het nummer werd meteen een hit. Iedereen zong vol overgave mee met het intense liefdeslied.

5. Turning Tables

Dit nummer staat niet bekend als één van de grootste hits van Adele, maar dat is helemaal onterecht. Het nummer heeft een betoverende sound, met een prachtig pianospel en violen op de achtergrond. Het lied gaat zoals gebruikelijk over de liefde, over het afscheid nemen van een relatie die niet werkt. Adele geeft zichzelf bloot in het nummer, en dat is te horen in haar stem. Wie van emotionele nummers houdt moet Turning Tables zeker een kans geven.

4. Skyfall

Dit lied is speciaal geschreven voor één van de nieuwste James Bond films, en dat is meteen te horen. Het nummer heeft dezelfde onheilspellende en klassieke sound die veel muziek in de James Bond films heeft. Het lied hoort dan ook overduidelijk thuis in een film, maar dat maakt het nummer zo uniek. Bovendien zou Adele zichzelf niet zijn als ze het refrein niet goed dramatisch zou maken door middel van een aantal flinke uithalen.

3. Rolling in the deep

“There’s a fire starting in my heart”, en vervolgens kan iedereen het hele nummer meezingen. Dit lied is een megahit geweest, en dat is maar goed ook. Het nummer laat precies zien wat Adele kan: een lied schrijven over liefdesverdriet dat tegelijkertijd ontzettend sterk en krachtig over komt. Heerlijk om mee mee te zingen, zelf wanneer je die hoge noten niet allemaal haalt.

2. To make you feel my love

Geen origineel nummer van Adele, maar wel een steengoede cover van het iconische lied van Bob Dylan. Adele heeft het nummer helemaal eigen gemaakt en laat meteen ook zien dat ze kleine nummers kan zingen. Ze heeft alleen maar een piano en haar stem nodig, en toch betovert ze iedereen die dit nummer hoort. Ondertussen pink je een traantje weg en denk je aan die ene speciale persoon in je leven. Dat is de kracht van Adele.

1. Someone like you

Je vorige relatie is op de klippen gelopen, en terwijl jij nog met het verlies probeert te dealen is je ex alweer samen met een ander. Dat is het gevoel dat Adele wilde overbrengen met dit nummer. Het wereldberoemde refrein zul je niet snel meer vergeten. De zangeres geeft alles wat ze heeft, en wij kunnen meegenieten.