Top 10 Beste Amerikaanse Sitcoms Ooit

Sitcoms: het zijn de meest populaire shows op televisie en worden meestal jaren achter elkaar uitgezonden. Deze Amerikaanse series draaien altijd om een vaste groep personages die allemaal ontzettend van elkaar verschillen. Een geniaal recept voor een komische serie, blijkt steeds weer. Of het nu gaat om de scherpe humor, de absurde situaties of de verrassende personages: sitcoms zijn al jarenlang de meest geliefde series op televisie. Dit is de Top 10 Beste Amerikaanse Sitcoms!

10. The Fresh Prince of Bel Air

the-fresh-prince-of-bel-air

Lang geleden, toen Will Smith nog niet één van de best betaalde acteurs ter wereld was, speelde hij de hoofdrol in deze sitcom uit de jaren 90. Het verhaal is simpel: een jongen uit een grote stad gaat bij zijn rijke oom en tante in Bel Air wonen. Het resultaat is een serie over familie uit twee totaal verschillende werelden die elkaar niet altijd begrijpen. Met zijn hilarische acteerwerk tovert Will Smith een lach op ieders gezicht, terwijl de kijker iedere week ook nog een morele les meekrijgt.

9. Cheers

cheers

Een wat oudere serie uit de jaren 80, die nog steeds wordt gezien als één van de eerste grote sitcoms. Het verhaal draait helemaal rondom een bar, zijn eigenaar, en de verschillende rare klanten die iedere dag weer terug komen. Er ontstaan wat liefdes, wat ruzies, maar er wordt vooral ook veel gedronken. Wie niet genoeg krijgt van deze serie kan terecht bij de beroemde spin-off die van Cheers is gemaakt: Frasier.

8. The Big Bang Theory

the-big-bang-theory

Vier sociaal onhandige nerds en één vlotte blonde serveerster, dat is het recept dat The Big Bang Theory groot heeft gemaakt. De tegenstellingen tussen de intelligente maar ongemakkelijke vier mannen en liefdesinteresse Penny zorgt voor een hele reeks hilarische situaties. Toch wordt al gauw genoeg duidelijk dat één van de mannen het wel erg goed met Penny kan vinden, wat zorgt voor seizoenen lange liefdesperikelen. Maar iedereen die deze serie heeft gezien weet dat Sheldon Cooper, met zijn té eerlijke opmerkingen en ongemakkelijkheid, de echte ster van de show is.

7. That 70’s show

that-70s-show

De naam zegt het al: deze sitcom draait helemaal om het leven in de jaren 70. De serie volgt het leven van een groep tieners die beste vrienden zijn. Samen doen ze niets liever dan stoned worden in hun garage, lp’s luisteren en natuurlijk hier en daar wat daten. Door de vele jaren 70 referenties is het een hilarische serie voor iedereen die van dit tijdperk houdt. Ook een leuk detail: de jonge Ashton Kutcher en Mila Kunis waren in deze serie al onafscheidelijk als domme Kelso en oppervlakkige Jackie.

6. The Office

the-office

Deze serie is gebaseerd op een gelijknamige show van de BBC, maar fans zijn van mening dat de Amerikaanse variant beter is. The Office is de hype van de zogenaamde mockumentary begonnen: een serie die gefilmd is alsof het een documentaire is. De show draait om het kantoorleven, met de eigenwijze baas Michael Scott en zijn arrogante assistent Dwight. Ook het liefdesverhaal van medewerkers Pam en Jim wordt gevolgd in de serie. Door de absurde humor en grappige montage is The Office een unieke sitcom.

5. Parks and Recreation

parks-and-recreation

Parks and Recreation bewijst dat de Mockumentary trend steeds populairder werd. Deze serie in documentairestijl over een groep ambtenaren en hun locale politiek klinkt nogal saai, maar niets is minder waar. De aandoenlijke Leslie Knope probeert altijd optimistisch te blijven, wat niet altijd makkelijk is met haar eeuwig chagrijnige baas Ron Swanson. Een aanrader voor iedereen die van echte vrolijke series houdt.

4. Scrubs

scrubs

Ziekenhuisseries zijn een televisiegenre op zich, met tientallen series die draaien rond het drama dat zich afspeelt tussen doktoren en hun patiënten. Scrubs brengt hier verandering in. De serie volgt de rare en naïeve J.D. die als co-assistent in een ziekenhuis aan de slag gaat. Zijn hilarische vriendschap met chirurg Turk, en zijn gefrustreerde mentor Dr. Cox zijn favoriet bij alle fans. De absurde gedachtespinsels van J.D. maken Scrubs een komische maar ook frisse serie.

3. The Simpsons

the-simpsons

Met maar liefst 28 seizoenen is The Simpsons één van de langstlopende sitcoms aller tijden. En dat is niet voor niets. Heel de wereld heeft de domme, maar soms ook aandoenlijke Homer Simpson en zijn familie in zijn hart gesloten. De serie staat bekend om zijn humor die soms op het randje is, maar altijd gerelativeerd wordt door enkele zachte momenten tussen de verschillende familieleden. De vijf gezinsleden zijn televisie iconen geworden, en de wereld van de Simpsons is zelfs realiteit geworden in het themapark van Universal Studios.

2. Seinfeld

seinfeld

Jerry Seinfeld heeft met deze serie de rol van zijn leven geschreven. Zijn gelijknamige personage komt in allerlei absurde alledaagse situaties terecht met zijn buurman, beste vriend en ex-vriendin. De serie draait niet om grote plotlijnen of dramatische problemen, maar juist om de meest triviale zaken. Dat is wat de serie zo populair heeft gemaakt. Mensen wilden namelijk geen serie zien waarin alles groots en meeslepend was, maar net zo simpel als het alledaagse leven. Voeg hier droge humor en een iconische baslijn aan toe, en je hebt Seinfeld.

1. Friends

friends

Met stipt op nummer 1: ’s werelds meest geliefde sitcom ooit. De levens van vrienden Ross, Chandler, Joey, Monica, Rachel en Phoebe hield miljoenen mensen jarenlang bezig. De serie vertelt het verhaal van zes vrienden die in hartje New York wonen. Met een combinatie van humor, drama en absurditeit wist Friends een iconische serie te worden, wat alle acteurs tot supersterren maakte. Na 10 jaar van deze show en een spin-off serie over de domme Joe Tribbiani hadden veel fans nog steeds niet genoeg. Vandaag de dag wordt er door velen nog steeds gehoopt op een eventuele reünie.

  1. Frank januari 17, 2017
  2. Anoniem oktober 17, 2017
   • Koen april 16, 2019
  3. Hans maart 19, 2021

  Jouw Reactie?