ed sheeran liedjes
yakub88 / Shutterstock.com

Ed Sheeran: hij hoort bij de meest gestreamde artiesten van het moment en scoort hit na hit. Deze Britse zanger weet iedereen voor zich te winnen met zijn oprechte liedjes en zijn vrolijke persoonlijkheid. Maar wat zijn nou precies de grootste hits van deze zanger? Je leest het in deze top 10!

10. Perfect

Er zijn weinig dingen die Sheeran zo goed doet als het schrijven van liefdesliedjes. Voor dit lieve winterliedje haalde hij alles uit de kast door samen te werken met een van de grootste namen uit de muziekwereld: Beyoncé.

9. Give Me Love

Dit nummer was een van de eerste hits die Ed Sheeran scoorde. Give Me Love is op het eerste album van de zanger te vinden en gaat over het pijnlijke einde van een relatie. Toch is dit geen deprimerend nummer waar je zakdoekjes voor nodig hebt, want de zanger weet zelfs zware onderwerpen op een inspirerende manier over te brengen.

8. Castle on the Hill

Tegenwoordig leeft Sheeran het leven van een superster, maar dat is natuurlijk niet altijd zo geweest. In dit nummer haalt hij herinneringen op aan zijn zorgeloze jeugd in een rustig Brits dorpje. Natuurlijk draait dit liedje niet alleen maar om de herinneringen van de zanger, want iedereen kan zich wel herkennen in de rustige jaren die je als kind meemaakte.

7. Lego House

Lego House was de tweede grote single van de Britse zanger. Dit nummer draait net zoals een groot deel van zijn nummers om relaties. In Lego House vergelijkt hij zijn relatie met legosteentjes die hij steeds maar weer blijft opbouwen en afbreken.

6. Photograph

Weer duikt Ed Sheeran het verleden in met een hartverwarmend liedje. Photograph draait helemaal om mooie herinneringen die hij met geliefden deelt en hoe deze herinneringen worden opgeslagen in foto’s. De boodschap van het lied is simpel: ik zal altijd bij je zijn wanneer je mijn foto bij je draagt.

5. The A Team

Dit nummer was de grote doorbraak van Ed Sheeran. Dit melancholische liedje vertelt het verhaal van een meisje dat haar weg helemaal is kwijtgeraakt. De zanger liet zich inspireren tijdens een bezoek aan een daklozenopvang en de pijnlijke verhalen die hij hier allemaal hoorde. Toch wilde hij het liedje hoopvol laten klinken.

4. I See Fire

I See Fire is het nummer dat de Britse zanger voor de filmreeks The Hobbit schreef. Het nummer draait dan ook vooral om de reis die de Hobbit Bilbo aflegt tijdens deze films. Dit nummer werd een ongekend groot succes dankzij de unieke sound die Sheeran gecreëerd heeft.

3. Galway Girl

Ed Sheeran is een meester op het gebied van zachte liefdesliedjes, maar hij kan ook een feestje bouwen. Het vrolijke Galway Girl heeft Ierse invloeden en is dan ook samen met een bekende folk band geschreven.

2. Thinking Out Loud

Dit romantische nummer is terecht een van de grootste hits van Ed Sheeran. Dit lieve liedje hoor je op talloze bruiloften en geeft iedereen een romantisch gevoel. Thinking Out Loud is dan ook een grootse liefdesverklaring waarin de zanger fantaseert over een lang leven samen met de vrouw van zijn dromen.

1. Shape of You

Opvallend genoeg is het geen rustig liefdesliedje dat op de eerste plek van deze lijst staat. Sheeran heeft namelijk een ongekende hit geschreven met het sexy nummer Shape of You. Met dit lied laat hij zien dat hij mensen niet alleen veel kan laten voelen, maar dat hij ook nog eens iedereen aan het dansen kan krijgen.