Het is ondertussen een echte kersttraditie geworden: de kerstfilms van Netflix. In 2019 komt Netflix met maar liefst zes nieuwe kerstfilms en voor het eerst met een eigen kerstserie. We beginnen met een overzicht van de zes nieuwe kerstfilms op Netflix en daarna de top 10 kerstfilms van vorige jaren.

Nieuwe Netflix Kerstfilms 2019 (5 december 2019)

Bonus: Home for Christmas

Voor de zoveelste keer alleen aan het kerstdiner zitten: de dertigjarige Joanne zag het niet zitten. Ze gaat al jaren door het leven als single en besluit in 24 dagen op zoek te gaan naar een goede partner die ze mee kan nemen naar haar kerstdiner. Deze Noorse Netflix orginal serie bestaat uit zes delen en bevat een goede dosis humor.

6. Holiday in the Wild

De zoon van Kate (Kristin Davis) is net het huis uit om te studeren, waarna haar man plotseling hun huwelijk verbreekt. Kate besluit om het heft in eigen handen te nemen en gaat op safari in Afrika. Hier helpt ze met het redden van een verdwaalde olifantenbaby en bloeit ze op tussen de dieren en de ongerepte Afrikaanse natuur. Ze besluit om tot kerst te blijven, waarna haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

5. Holiday Rush

Rush Williams werkt al jaren als een populaire radio-dj, maar wordt vlak voor de kerst ontslagen. Hij wil zijn kinderen nog altijd een geweldige kerst bieden, maar weet niet hoe hij dat voor elkaar moet krijgen. Dan krijgt zijn producer het idee om een radiostation te kopen, zodat Rush zijn show voort kan zetten. Dat kost alleen flink wat geld, waardoor de dj en zijn kinderen van een minder luxe kerst moeten gaan genieten.

4. Klaus

Deze animatiefilm (bespraken we eerder in nieuw in november op Netflix) draait om de egoïstische Jesper. Zijn ouders willen hem een lesje leren en sturen hem naar het noorden, waar hij post moet rondbrengen voor hun eigen postbedrijf. Hier leert hij de mysterieuze speelgoedmaker Klaus kennen. Ze besluiten de handen ineen te slaan om samen spoelgoed te bezorgen bij talloze kinderen.

3. Let it Snow

Kerstmis is de tijd waarin alles verandert. Dat geldt helemaal voor de jongeren van een klein dorpje dat wordt ondergesneeuwd. Des te meer tijd ze met elkaar doorbrengen, des te meer ze ontdekken dat hun oude en nieuwe vriendschappen meer betekenen dan ze vooraf hadden gedacht. Deze film is gebaseerd op een boek van John Green, schrijver van The Fault in Our Stars.

2. The Knight Before Christmas

Sir Cole ((Josh Whitehouse) ) wordt door een tovenares uit de middeleeuwen gehaald en direct naar het heden getransporteerd. Hij moet zijn weg zien te vinden in deze moderne wereld, wat hij doet met behulp van Brooke (Vanessa Hudgens). Zij is een scheikundelerares die haar vertrouwen in de liefde heeft verloren. Ze groeien langzaam naar elkaar toe, waardoor Sir Cole twijfelt of hij zijn oude leven wel zo erg mist.

1. A Christmas Prince: The Royal Baby (5 december)

In dit nieuwe deel van de Christmas Prince serie verwachten Amber en Richard hun eerste kindje. Terwijl ze dit heugelijke nieuws vieren, ontvangen ze gasten uit een ver koninkrijk. Het doel van deze ontmoeting is om een eeuwenoude wapenstilstand te onderhouden, maar dit bezoek zorgt ervoor dat er misschien wel een vloek zal rusten op het gelukkige echtpaar.

Uiteraard stond deze Netflix kerstfilm ook in onze top 10 nieuwe op Netflix in december

Top 10 Netflix Kerstfilms, welke van bovenstaand staat volgend jaar in de top 10?

10. The Holiday Calendar

Abby Sutton gaat door het leven als fotograaf, maar merkt dat ze er maar weinig plezier aan beleeft. Haar toekomst verandert plotseling wanneer ze een antieke advent kalender erft. Deze kalender beschikt over magische kwaliteiten en is in staat om de toekomst te voorspellen. Komt er misschien een nieuwe liefde op Abby’s pad?

9. Office Christmas Party

Clay heeft de leiding over zijn eigen afdeling in zijn familiebedrijf. Wanneer er gedreigd wordt met de sluiting van zijn afdeling, moet hij met een plan komen. Hij besluit om een groots kerstfeest te organiseren waarbij hij een potentiële klant voor zich moet zien te winnen. Dat loopt al snel uit de hand en zorgt voor extreme chaos. Met Jennifer Aniston, Kate McKinnon, en Jason Bateman

8. Christmas Inheritance

De wilde Ellen hoort het bedrijf van haar vader te erven, maar voordat ze die kans krijgt moet ze het hart van het bedrijf leren kennen. Haar vader stuurt haar naar zijn oude zakenpartner Zeke, in het plaatsje Snow Falls. Hier wordt ze ingesneeuwd en leert ze de bewoners van het dorpje steeds beter kennen, net als de echte kerstsfeer.

7. How the Grinch Stole Christmas

Dit verhaal van Dr. Seuss hoort bij de meest beroemde kerstverhalen ter wereld. De chagrijnige en eenzame Grinch kijkt vol walging toe hoe de Who’s zich klaarmaken voor kerst. Hij wil hun kerstvreugde vernietigen en besluit om kerst te stelen. Kan zijn hart toch leren om van kerst te houden?

6. 48 Christmas wishes

De elfjes van de kerstman hebben een belangrijke taak: zij moeten zorgen dat alle brieven van kinderen goed worden afgeleverd. Wanneer twee elfjes 48 brieven kwijtraken, moeten ze er alles aan doen om ze terug te vinden. Hierdoor gaan ze undercover en moeten ze mee zien te draaien in de normale wereld. Dat is moeilijker dan ze dachten.

5. I’ll be home for Christmas

https://www.youtube.com/watch?v=2TuJ-4XWMoc

Het gaat hier om I’ll be home for Christmas uit 2016, niet de gelijknamige kerstfilm uit 1998. Jackie kijkt uit naar een rustige kerst die ze samen met haar dochter viert. Daar komt verandering in wanneer haar oude gepensioneerde vader plotseling op de stoep staat. Ze besluiten om samen Kerstmis te vieren, maar daardoor worden ze wel geconfronteerd met oude problemen en ruzies.

4. Elf

Een van de grappigste kerstfilms ooit gemaakt. Buddy (Will Ferell) werd als baby in een weeshuis achtergelaten, waarna hij in een zak met cadeautjes kroop en meegenomen werd naar de Noordpool. De kerstman adopteerde hem en voedde hem op als een echte kerstelf. Wanneer Buddy eenmaal volwassen is, komt hij tot de ontdekking dat hij anders is dan andere elven, en gaat op zoek naar zijn verleden in New York.

3. The Princess Switch

De hertogin van Montenaro wil aan haar eigen leven ontsnappen en besluit om van leven te ruilen met Stacy (Vanessa Hudgens), een look-a-like. Dat wordt problematisch wanneer allebei de dames als een blok vallen voor iemand uit andermans leven. De hertogin wordt verliefd op een collega van Stacy, terwijl Stacy op de verloofde van de hertogin valt. Dat maakt kerst een stuk ingewikkelder.

2. A Christmas Prince & The Royal Wedding

Een jonge journalisten reist naar een ver land om een koninklijk evenement te verslaan. Langzaam maar zeker komt er een sprookje tot leven wanneer ze verliefd wordt op een aantrekkelijke prins. In de tweede film van deze reeks staat er een huwelijk op de planning. Deze kerstbruiloft dreigt om in het water te vallen wanneer zowel de bruid als de bruidegom voor twijfels en problemen komen te staan.

1. The Christmas Chronicles

Teddy en Kate Pierce hebben het briljante idee om laat op te blijven tijdens kerstavond, zodat ze de kerstman kunnen filmen. Dit plan loopt anders dan gedacht. Zodra ze de kerstman (gespeeld door Kurt Russell) zien, grijpen ze hun kans om in de slee te kruipen. Hierdoor beleven ze een onvergetelijke reis, samen met de kerstman die de hele nacht speelgoed rondbrengt. De absolute kerstfilm topper van 2018, zou een van de films van 2019 in de buurt komen?