Ieder jaar komen de Amerikaanse televisiezenders weer met vele nieuwe series op de proppen. Voor het seizoen 2013-2014 staan er maar liefst 50 nieuwe series op het programma. De meeste zullen na, of soms zelfs tijden, het eerste seizoen van de buis worden gehaald. Maar ieder jaar zitten er wel een paar toppers bij. Dit seizoen verwachten wij het meest van de volgende tien series:

10. Mom

Mom (TV serie)

De nieuwe comedyserie “Mom” staat puur in de lijst door de maker, namelijk Chuck Lorre, bekend van successeries Two and a half Men en The Big Bang Theory. De serie gaat over een alleenstaande moeder (Anna Faris van de Scary Movie films) die haar alcoholverslaving heeft overwonnen en een nieuw leven wil beginnen in de Napa Valley in Californië. De serie is te zien in Amerika vanaf 23 september. (preview)

9. The Crazy Ones

crazy ones

De vorige serie staat in de lijst om de maker, The Crazy Ones staat in de lijst door de hoofdrolspeler, niemand minder dan filmster Robin Williams die sinds 1982 (Mork & Mindy) niet op televisie te zien was. Williams speelt in the Crazy Ones Simon Roberts, samen met zijn dochter Sydney (Sarah Michelle Gellar, Buffy the Vampire Slayer) heeft hij de leiding over een reclamebureau. Ze zijn elkaars tegenpolen maar weten het toch iedere keer weer voor elkaar krijgen om op de juiste manier samen te werken en om op de meest vreemde manieren ervoor te zorgen dat ze klanten krijgen of de huidige klanten behouden. (preview)

8. The Blacklist

the blacklist

Iedereen is stomverbaasd als Raymond Reddington, een van de meest gezochte criminelen , in het hoofdkwartier van de FBI in Washington verschijnt. Raymond zegt dat hij, net als de FBI, gevaarlijke criminelen en terroristen wil uitschakelen. Hij wil informatie delen. Echter, alleen als hij samen mag werken met Elizabeth Keen, een FBI profiler die net komt kijken. Als blijkt dat de FBI naar aanleiding van een tip van Reddington een terrorist uitschakelt, vermeldt hij een complete black list heeft met vele criminelen en terroristen waar de FBI het bestaan niet eens van weet. Te zien vanaf 23 september 2013. trailer

7. Mob City

mob-city

Op de maffiaserie Mob City moeten we nog iets langer wachten, deze serie is te zien vanaf eind dit jaar. De serie is gemaakt door Frank Darabont, bekend van onder andere de serie The Walking Dead en de film The Shawshank Redemption. De trailer van de serie ziet er veelbelovend uit. We zien een grimmig Los Angeles in de jaren ’40 waarin wiseguys als Bugsy Siegel en Mickey Cohen de stad in handen hebben.

6. Almost Human

Almost Human

J.J. Abrams komt ieder seizoen weer met een paar nieuwe series, en door zijn verleden, o.a. Lost en Fringe, moet je deze series een kans geven. Een van de series is Almost Human, een politieserie die zich 35 jaar in de toekomst afspeelt. De politie is uitgerust met mensachtige robots die duo’s vormen met menselijke agenten om op deze wijze effectief de misdaad te bestrijden. Een beetje a la Robocop! Te zien vanaf 4 november (trailer)

5. The Michael J. Fox Show

The Michael J. Fox Show

Voor het eerst sinds Spin City heeft Michael J. Fox weer de hoofdrol in zijn eigen comedyserie. We weten allemaal dat Fox het rustiger aan doet vanwege zijn ziekte, Parkinson. Deze serie is gebaseerd op zijn eigen leven: Wanneer Mike Burnaby te horen krijgt dat hij de ziekte van Parkinson heeft, staat zijn wereld stil. Hij moet zijn glansrijke carrière op geven om zichzelf te concentreren op zijn gezondheid en zijn familie. Vooral zijn familie betekent erg veel voor hem in die periode. Als hij na vijf jaar weer aan het werk wil, is het ontzettend lastig om de juiste balans te vinden tussen het hervinden van zijn carrière en er zijn voor zijn familie. Vanaf 26 september op tv. (trailer).

4. 24: Live Another Day

24 Live Another Day

Jack Bauer is back! Na acht succesvolle seizoenen leek er een einde te zijn gekomen aan de populaire serie 24. De film die er zou komen kwam maar niet, en de makers vonden dat de serie nog niet ‘af’ was. Daarom nu de serie “24: Live Another Day”. Dit keer niet in 24 maar in 12 afleveringen. Van de originele cast komen alleen Kiefer Sutherland(Jack Bauer) en Mary Lyn Rajskub(Chloe O’Brian) terug. Waarschijnlijk vanaf begin 2014 op de buis.

3. Crossbones

Crossbones

Crossbones gaat over de beruchte Blackbeard (gespeeld door John Malkovich), een nergens voor terugdeinzende piraat die de baas is van het eiland New Providence, een eiland vol schurken en criminelen. Tom Lowe wordt er door de Amerikaanse overheid op uit gestuurd om Blackbeard te executeren. De roemruchte piraat laat zich echter niet zomaar grijpen. Te zien vanaf januari 2014.

2. Believe

BELIEVE-TV-Series

De tweede J.J. Abrams serie in de lijst, Believe. De serie gaat over een jong meisje dat beschikt over buitengewone krachten als levitatie en telekinese. Er zijn mensen die haar krachten voor persoonlijk gewin willen misbruiken. Haar beschermers helpen een ten onrechte ter dood veroordeelde man uit de gevangenis te ontsnappen en geven hem de taak om haar te beschermen. Believe is eind dit jaar te zien op tv. (trailer)

1. Agents of S.H.I.E.L.D.

Agents of S.H.I.E.L.D.

De serie waar we dit seizoen het meest naar uitkijken is Agents of S.H.I.E.L.D. Je herkent de naam waarschijnlijk wel uit de MARVEL films. Agent Phil Coulson leidt de geheime organisatie die de wereld moet beschermen tegen buitennormale krachten en vijanden. Joss Whedon, die ook verantwoordelijk was voor The Avengers film. is de bedenker van de serie. De hoofrollen worden vertolkt door tot nu toe onbekende acteurs en actrices, maar het is natuurlijk hopen op gastoptreden van Nicky Fury, Iron Man, Captain America, The Hulk, Thor en Black Widow! Te zien vanaf 24 september (trailer)

Het volledige overzicht van de vijftig (!) nieuwe series vind je hier.