Top 10 Beste Scarlett Johansson Films

Scarlett Johansson werd in 1984 geboren en is vanaf jongs af aan actrice. Daarnaast is de Amerikaanse model en zangeres. Sinds haar doorbraak wordt ze door velen beschouwd als een van de mooiste vrouwen ter wereld, maar dat weerhoudt Johansson niet om in een groot aantal uitstekende films te spelen. Wat zijn de tien beste films van dit slimme sekssymbool?

10. Hail Caesar! (2016)

hail-caesar

In haar tweede film voor de Coen Brothers (ook te zien in The Man Who Wasn’t There) speelt Johansson een actrice die zwanger wordt in het Hollywood van de jaren vijftig. Dit is een van de vele problemen die Eddie Manix (Josh Brolin) moet oplossen. Zijn baan bestaat uit het verborgen houden van schandalen rond sterren. Vanzelfsprekend een lastige taak de absurde wereld van de Coen Brothers.

9. The Horse Whisperer (1998)

the-horse-whisperer

Johansson had al een aantal kleine rollen gespeeld toen ze werd gecast voor Robert Redfords paardenfilm The Horse Whisperer. Als Grace gaat ze op een dag met haar vriendin paardrijden. De rit loopt noodlottig af. Haar vriendin verongelukt samen met haar paard. Een van Grace’s benen wordt geamputeerd en haar paard Pilgrim is getraumatiseerd. Haar moeder probeert Grace en Pilgrim uit hun isolement te halen door hulp te vragen aan een paardenfluisteraar. Met moeite lukt het hem om zowel tiener als paard te helpen.

8. Match Point (2005)

match-point

Woody Allen werkt graag met vaste acteurs. Tijdens een korte periode was Scarlett Johansson zijn muze wat zou resulteren in drie samenwerkingen. Match Point (2005) wordt over het algemeen gezien als een van de beste Allen-films van de laatste jaren. Deze erotisch-psychologische thriller speelt zich in af Engeland. Chris, een ex-tennisspeler, begint een relatie met de zus van zijn vriend Tom. Totdat hij de Amerikaanse vriendin van Tom ontmoet (gespeeld door een sensuele Johansson.) Ze beginnen een stormachtige affaire, met een aantal onvoorziene gevolgen. Een dubbele moord lijkt oplossing te bieden.

7. The Prestige (2006)

(L-R) Michael Caine, Scarlett Johansson, Hugh Jackman

Johansson speelt slecht een bijrol in deze briljante film onder regie van Christopher Nolan over illusionisten in de 19e eeuw. Alfred Borden (Christian Bale) en Robert Angier (Hugh Jackman) werken als hulpje voor een oude goochelaar die vroeger velen succes heeft gekend. Hun belangrijkste truc gaat op een avond mis en de vrouw van Robert overlijd. Hij houdt Alfred verantwoordelijk. Hij pleegt een aanslag op zijn leven, maar deze mislukt. Vanaf dat moment zijn de twee elkaar grootste rivalen. Alfred gaat verder als ‘De Professor’ en Robert als “De Grote Danton”. De twee proberen elkaar steeds de loef af te steken en elkaars carrière te doen kelderen door andermans trucs te verknallen. Scarlett speelt Olivia Wenscombe, de nieuwe assistente van Robert.

6. The Avengers (2012)

avengers

Scarlett Johansson werd tijdens Iron Man 2 geïntroduceerd in het Marvel Universum als Black Widow, een Russische superheldin die bij voorkeur in strakke zwarte kleding vecht. In het zeer succesvolle The Avengers keerde ze terug als hetzelfde personage. Zelf zegt wel zin te hebben in een Black Widow solofilm.

5. The Man Who Wasn’t There (2001)

the-man-who-wasnt-there

The Man Who Wasn’t Here (2001) is een ingetogen zwart-witfilm van de Coen Brothers over een kapper die op ongelukkige wijze betrokken raakt bij afpersing en moord. Deze Ed raakt op een dag gefascineerd door een meisje (Johansson) dat hij piano hoort spelen. Ed begint te geloven dat hij haar kan helpen met een succescarrière totdat haar muziekleraar hem vertelt dat ze geen talent heeft. Langzaam stort zijn wereld in maar elke mogelijkheid om aan een tragische einde te ontsnappen laat hij aan zich voorbij gaan.

4. Her (2013)

her

Johansson beschikt over een sensuele stem. Zonder ooit in beeld te komen zou ze een geweldige rol spelen in de sciencefictionfilm Her van Spike Jonze. De vriendelijke maar gedeprimeerde schrijver Theodore ligt in een scheiding. Op een dag besluit hij om een sprekend besturingsprogramma aan te schaffen dat over artificiële intelligentie beschikt. Het programma noemt zichzelf Samantha en neemt de stem van Johansson aan. Beiden blijken geweldig met elkaar om te kunnen gaan. Een soort relatie tussen mens en machine ontstaat, iets waar Theodore erg aan moet wennen. Bovendien ontwikkelt Samantha zich enorm. Ze lijkt veel meer interesses te hebben dan alleen Theodore.

3. Under the Skin (2013)

under-the-skin

Johansson had zich kunnen specialiseren in romantische komedies maar blijkt de laatste jaren een voorkeur te hebben voor de betere sciencefictionfilm. Under the Skin (2013) is een veelgeprezen film over een buitenaards wezen dat de gedaante van een vrouw aanneemt. Deze naamloze vrouw rijdt door Schotland op zoek naar mannen die ze eenvoudig verleidt en meeneemt naar een huis. Wanneer ze eenmaal zijn uitgekleed worden de mannen in een zwarte vloeistof ondergedompeld. Langzaamaan begint het buitenaardse wezen te twijfelen aan haar werkzaamheden, maar tegelijkertijd merkt ze ook hoe moeilijk het is om echt mens te zijn.

2. Ghost World (2001)

ghost-world

Ghost World is gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal over twee tienermeisjes. Enid (Tora Birch) en Rebecca (Johansson) zijn buitenstaanders. Op een dag zien ze een contactadvertentie in de krant en bellen voor de grap het nummer. De man van middelbare leeftijd blijkt een zachtaardige figuur en Enid raakt gefascineerd door hem en zijn ouderwetse hobby’s. Tegelijkertijd beginnen de vriendinnen langzaam uit elkaar te groeien. Ghost World groeide al snel uit tot een arthouse-klassieker en zou Johansson klaarstomen voor haar beroemdste rol.

1. Lost in Translation (2003)

lost-in-translation

In 2003 bracht Sofia Coppola de kleinschalige film Lost in Translation uit, kosten 4 miljoen dollar. De film zou uitgroeien tot een wereldwijde hit en van hoofdrolspeelster Scarlett Johansson een ster maken. De slotscène waarin Bill Murray iets in haar oor fluistert dat de kijker nooit te weten komt is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker uit de filmgeschiedenis. De film begint brutaal met een beeld van Johanssons billen. Langzaam ontvouwt zich een mooi verhaal over de studente Charlotte (Johansson) die door haar man is meegenomen naar Tokio. Ze verveelt zich vooral in het hotel waar ze op een dag de acteur Bob (Murray) ontmoet die in Japan moet zijn voor reclameopnamen. De man van middelbare leeftijd bekijkt het leven met een zekere ironie, wat aanstekelijk werkt. Er ontstaat een vriendschap terwijl beiden Tokio verkennen zonder een woord Japans te verstaan.