Top 100 Beste Series op Netflix Nederland (2018)


80. iZOMBiE

izombie

Ook iZOMBiE is van origine een stripverhaal, dit keer uit de stal van DC Comics. De serie vertelt het bizarre verhaal van Liv die tijdens een feestje in een zombie wordt veranderd. Dat betekent helaas dat ze van nu af aan moet overleven op mensenhersenen. Ze besluit te gaan werken in het lokale mortuarium waar ze de hersenen eet van moordslachtoffers. Dat heeft wel als nadeel dat ze tijdelijk een deel van hun persoonlijkheid overneemt inclusief flashbacks die soms aanwijzingen geven waarom degene werd vermoord.

79. A Series of Unfortunate Events

Gebaseerd op de bekende kinderboeken van Daniel Handler, komt nu de Netflix bewerking van de mysterieuze boeken in de Lemony Snicket serie. Drie kinderen verliezen hun ouders in een mysterieuze brand en worden ondergebracht bij hun oom Olaf. Deze oom is eigenlijk uit op het fortuin van de familie, en de kinderen moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat alles in zijn handen valt.


78. The OA

Een blind meisje verdwijnt van de ene op de andere dag, en keert jaren later weer terug met normaal zicht. Haar kleine dorp weet niet of ze blij moeten zijn, of dat er toch een vreemd mysterie gaande is. Het meisje zelf, Prairie Johnson, geeft niks weg over de zeven jaar waarin ze vermist was. Het is dus wel duidelijk de The OA een serie gevuld met mysteries en spanning is.

77. Santa Clarita Diet

Humor, drama en horror hebben allemaal een plekje in deze originele Netflix serie. Een normaal gezin heeft het allemaal: huisje, boompje, beestje. Maar dan verandert moeder Sheila (gespeeld door Drew Barrymore) van de ene op de andere dag in een zombie. Absurd? Ja, maar wel ontzettend leuk. Het nieuwe dieet van het gezin wordt geïntroduceerd, want als je een zombie in huis hebt komt er natuurlijk wel mensenvlees op het menu te staan.


76. Bojack Horseman

bojack-horseman

Animatieseries zijn na The Simpsons en Family Man inmiddels ingeburgerd. Na een wat stroef begin heeft Bojack Horseman zich ontwikkeld tot een originele serie die geprezen wordt om zijn droevige verhaallijn. Hierbij wordt de lach natuurlijk niet vergeten. Bojack Horseman, een pratend paard, was ooit de ster van een sitcom maar is aan lager wal geraakt. Met een autobiografie probeert hij zijn moment van glorie weer te herwinnen.

75. Modern Family

Ed O’Neill is bekend geworden door zijn rol als familieman Al Bundy. De stuntelige schoenverkoper die zijn best doet om zijn vrouw en kinderen te pleasen. In Modern Family speelt O’Neill weer de rol van een familieman, maar dan van de succesvolle Jay die inmiddels al grootvader is. Zijn familie is een mengelmoes van vreemde en hilarische figuren, wat Modern Family een van de grootste komedies van dit moment maakt.


74. Gossip Girl

Manhattan is gevuld met tieners die dankzij hun steenrijke ouders kunnen genieten van een zorgeloos leven vol met feestjes, de laatste mode en heel veel drank. Gossip Girl houdt precies in de gaten wat voor schandalen er plaatsvinden achter gesloten deuren, en zet het leven van de tieners op zijn kop. Deze serie staat vooral in het teken van drama, waarbij het ene na het andere schandaal zich opstapelt.

73. The Vampire Diaries

Vampiers doen het altijd goed, vooral sinds de populariteit van Twilight. Series zoals The Vampire Diaries proberen op deze populariteit in te spelen. Een normaal mens krijgt een relatie met een vampier, en dat zorgt voor heel wat problemen. The Vampire Diaries probeert de bovennatuurlijke wereld vol vampiers iets serieuzer te nemen, waardoor het zeker een interessante serie is voor fans van Twilight.

72. Anne with an E

Het weesmeisje Anne heeft een fantasie de geen grenzen kent, en ze droomt dan ook vaak over een beter leven en een echt thuis. Ze vindt haar nieuwe thuis bij een ongetrouwde vrouw en haar broer, in een dorp dat ontzettend conservatief is. Anne wil alleen maar ergens bij horen, en langzaam maar zeker verovert ze een plekje in de starre harten van de dorpsbewoners.

71. Unbreakable Kimmy Schmidt

unbreakable-kimmy-schmidt

De populaire Amerikaanse comédienne Tina Fey heeft de projecten voor het uitkiezen. Zo mocht ze een serie ontwikkelen voor NBC waarvan het tweede seizoen door Netflix werd aangekocht. Kimmy Schmidt (gespeeld door Ellie Kemper) werd ooit gekidnapt door een priester (Jon Hamm). Met drie andere vrouwen werd ze vijftien jaar lang in een ondergronds bunker gevangen gehouden. Eenmaal bevrijd moet ze een nieuw leven opbouwen terwijl de wereld vijftien jaar verder is.

70. The Missing

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je gaat met je jonge gezin op vakantie en je zoontje van vijf jaar oud raakt vermist. The Missing vindt acht jaar naar de vermissing plaats, wanneer er een nieuwe doorbraak is in het onderzoek naar de jonge Oliver. Zijn vader besluit om terug te gaan naar de vakantieplaats om meer te weten te komen. Deze serie van de BBC is vooral beroemd door de ongekende spanning in het verhaal.

69. Shooter

Een oud militair probeert zijn normale leven weer op te pakken na jarenlang als scherpschutter gewerkt te hebben. Toch is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Hij wordt namelijk na een tijdje opgeroepen om een aanslag op de president te voorkomen. Shooter is een serie waarbij het verleden en de toekomst elkaar constant afwisselen, waardoor je inzicht krijgt in het oorlogsverleden van de soldaat, maar je ook ziet hoe verschillende aanslagen worden voorbereid in Amerika.

68. Designated Survivor

designated-survivor

Kiefer Sutherland werd een van de populairste televisieacteurs dankzij 24. Dat succes herhalen is een hele opgave. De politiek thriller Designated Survivor lijkt een goede kans te kunnen maken. Wanneer een explosie de Amerikaanse president en een deel van zijn kabinet doodt, wordt Tom Kirkman, minister van huisvesting aangewezen als nieuwe president. Hij wordt meteen in het diepe gegooid en moet menig crisis afwenden.

67. Ray Donovan

Wanneer je rijk bent en in de problemen komt is het natuurlijk geen probleem om iemand te betalen om je zaakjes voor je te regelen. Ray Donovan is de man die door de elite van Los Angeles wordt gebeld om alles voor ze op te lossen. Dat is nogal ironisch, want Donovan heeft zelf meer dan genoeg problemen met zichzelf en zijn eigen familie. De klanten hebben altijd voorrang, en dat begint Ray wel te merken.

66. Call the Midwife

Historische drama’s doen het altijd goed, vooral in Engeland. Deze Britse serie is dan ook een resultaat van deze interesse in het vroegere leven. De serie volgt een jonge vroedvrouw die net is afgestudeerd in de jaren 50. Het plot lijkt wat simpel, maar tijdens haar werk maakt ze samen met haar collega’s heel wat mee.

65. Spartacus

Het verhaal van Spartacus is al ontzettend vaak verfilmd, omdat het zo goed tot de verbeelding spreekt. Een Romeinse soldaat wordt gevangengenomen en als slaaf gebruikt. Hij wordt aan het werk gezet als gladiator, die vecht en moord voor het entertainment van anderen. Wanneer hij aan zijn ontvoerde vrouw denkt, besluit hij alles op alles te zetten om weer levend op vrije voeten te komen.

64. Brooklyn Nine-Nine

brooklyn-nine-nine

Het lijkt lastig om nog een originele draai te geven aan het politiedrama. Maar toch lukte het de makers van Brooklyn Nine-Nine dankzij de juiste chemie tussen de acteurs en slim gebruik van een enkele camera. Vier seizoenen liegen niet.

63. Jane the Virgin

jane-the-virgin

Telenovela’s zijn enorm populair in Zuid-Amerika. Hoogste tijd om de formule eens een keer uit te proberen in Amerika. Het resultaat is het komische Jane the Virgin. De religieuze Gina Rodriguez is maagd maar wordt per ongeluk door kunstmatige inseminatie zwanger. Dan komt ze ook nog eens achter de identiteit van de biologische vader.

62. The 100

Verhalen over de apocalyps zijn al eeuwenlang ontzettend populair. De laatste tijd zijn er steeds meer dystoptische films uitgebracht, die laten zien hoe het leven op aarde is na een grote ramp. The 100 past binnen dit rijtje, en is een dramaserie over het leven na een nucleaire oorlog. Niemand op aarde heeft het overleefd, maar in de ruimte bevinden zich 4.000 mensen die zijn ontsnapt aan deze ramp. Na jaren wachten is het tijd om 100 (kinderen) terug te sturen naar de aarde. Ze blijken echter niet alleen te zijn.

61. New Girl

Zooey Dechanel staat bekend om het spelen van rare maar schattige vrouwen die door iedereen geliefd zijn. In New Girl speelt ze de excentrieke Jess, die net haar relatie heeft verbroken en op zoek is naar een nieuw appartement. Ze vindt een plek bij drie mannen die even moeten wennen aan het idee om altijd een vrouw in huis te hebben. Tussen de irritaties door ontwikkelen ze een onvergetelijke vriendschap met elkaar.

Om het laden sneller te laten verlopen hebben we de top 100 van beste Netflix Series opgesplitst, klik hieronder om verder te gaan naar nummers 60 t/m 40.

  1. lunazone.nl oktober 2, 2014
   • Billy juni 29, 2017
  2. Ron december 15, 2014
   • Anoniem mei 26, 2017
   • Rik augustus 1, 2017
  3. Daan januari 20, 2015
   • Bram februari 11, 2015
    • Anoniem november 8, 2016
    • Cliff december 11, 2016
    • mauppie februari 21, 2017
   • ikkuh maart 13, 2017
  4. ster februari 4, 2015
   • Wesley februari 20, 2015
   • Tim juli 21, 2017
  5. Matthijs maart 6, 2015
   • Anoniem december 22, 2016
    • jasper april 4, 2017
   • gucci bamboo februari 16, 2018
  6. birgit maart 16, 2015
   • Anoniem juli 8, 2015
    • Anoniem januari 25, 2017
   • Gerard april 1, 2017
    • Nado september 6, 2017
    • Richard april 6, 2018
  7. Jur april 28, 2015
  8. D mei 9, 2015
   • Anoniem december 14, 2016
    • Xam februari 5, 2017
     • Anoniem mei 20, 2017
     • GEWOON EEN PERSOON mei 20, 2017
      • Anoniem juli 5, 2017
      • heufd december 5, 2017
    • Anoniem juli 5, 2017
   • Netflix'er december 26, 2016
  9. Lisa juni 7, 2015
   • Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Anoniem juli 5, 2017
   • Cheese juli 26, 2017
  10. Stan juni 16, 2015
   • andre december 25, 2015
    • Jemoeder december 10, 2016
    • Anoniem januari 5, 2017
     • Reg januari 18, 2017
      • Jezus april 6, 2018
    • Anoniem april 14, 2017
    • Erik juni 26, 2017
    • Momonique februari 3, 2018
   • Ron Jans mei 9, 2017
  11. Mascha augustus 27, 2015
   • Casje december 14, 2016
   • Mil februari 2, 2017
   • ikkuh maart 13, 2017
   • Menno juni 29, 2017
    • Marianne januari 7, 2018
   • Luk november 19, 2017
    • Richard april 6, 2018
  12. Emily september 15, 2015
   • Anoniem november 30, 2016
    • Anoniem januari 19, 2017
     • Anoniem januari 23, 2017
  13. Anoniem oktober 8, 2015
  14. Richard oktober 14, 2015
  15. luuk oktober 18, 2015
  16. chris november 6, 2015
  17. Maria december 6, 2015
   • Casje december 14, 2016
  18. Lars december 27, 2015
  19. Randy februari 10, 2016
  20. Frans Mensink februari 11, 2016
  21. Kees.v maart 17, 2016
  22. jasmijnbloesem maart 19, 2016
   • Anoniem november 19, 2016
   • lalala april 26, 2017
  23. sahar♡ maart 23, 2016
   • Yasmina december 15, 2016
  24. Gert maart 24, 2016
  25. Michael maart 31, 2016
   • Dirk november 7, 2016
   • Hans januari 25, 2017
   • mauppie februari 21, 2017
  26. Alex april 6, 2016
   • lala maart 5, 2018
  27. Anique juni 13, 2016
  28. wil van der helm juni 24, 2016
  29. Anybode juli 3, 2016
  30. Rie juli 15, 2016
  31. Billy juli 18, 2016
  32. Billy juli 18, 2016
   • Marielle februari 11, 2017
  33. ChefKnapen juli 26, 2016
   • Anoniem april 26, 2017
  34. Anoniem juli 30, 2016
   • anoniem januari 25, 2017
   • Krulletje februari 19, 2017
   • heufd december 5, 2017
  35. Dries augustus 4, 2016
  36. Stephanie augustus 11, 2016
  37. davey augustus 28, 2016
  38. Deniz september 2, 2016
  39. Deniz september 2, 2016
   • Sabine november 30, 2016
   • Krulletje februari 19, 2017
   • Anoniem maart 4, 2017
    • anoniem augustus 2, 2017
   • A december 5, 2017
   • JanKlaassen april 30, 2018
  40. Dave september 14, 2016
  41. Mel september 24, 2016
  42. nikki oktober 6, 2016
   • Hans januari 25, 2017
  43. Richard november 6, 2016
   • Nerd december 29, 2016
   • Mil februari 2, 2017
    • mauppie februari 21, 2017
   • Oncer juli 14, 2018
  44. karam november 16, 2016
   • Noortje januari 27, 2017
   • mauppie februari 21, 2017
   • Francis april 21, 2017
  45. Karolien november 29, 2016
   • nathalielie januari 4, 2017
  46. Djamnam december 4, 2016
   • Melvin december 6, 2016
    • Anoniem januari 30, 2017
    • Krulletje februari 19, 2017
   • Maxim december 30, 2016
   • Anoniem januari 4, 2017
  47. HatserFlats december 7, 2016
   • MicDrop december 9, 2016
  48. Marga december 8, 2016
  49. J.R. Bierman december 9, 2016
   • Joop december 9, 2016
  50. 21ll december 10, 2016
  51. Anoniem december 12, 2016
  52. Anoniem december 15, 2016
  53. Mike december 18, 2016
  54. Ruth december 20, 2016
   • Netflix'er december 26, 2016
   • Anoniem januari 30, 2017
    • Krulletje februari 19, 2017
   • Viv februari 13, 2017
  55. Netflix'er december 26, 2016
  56. Naam december 26, 2016
  57. 013brownie januari 1, 2017
   • Anoniem januari 8, 2017
  58. Anoniem januari 1, 2017
   • Anoniem januari 7, 2017
   • Freya Mertens juni 14, 2017
  59. Ruth januari 2, 2017
   • Anoniem januari 30, 2017
  60. Puck januari 2, 2017
   • Anoniem januari 30, 2017
   • Anoniem februari 12, 2017
  61. brenda januari 6, 2017
  62. netflex januari 8, 2017
  63. Anoniem januari 8, 2017
  64. Moe januari 9, 2017
  65. Anoniem januari 18, 2017
  66. Donjuandemarco januari 19, 2017
   • Anoniem februari 19, 2017
  67. Sammy januari 20, 2017
  68. Anoniem januari 21, 2017
  69. Anoniem januari 30, 2017
   • Mil februari 2, 2017
    • Anoniem februari 5, 2017
   • Anoniem maart 2, 2017
   • Anoniem maart 19, 2017
   • Anoniem juli 17, 2017
   • Anoniem februari 6, 2018
   • Anoniem juni 1, 2018
  70. corine januari 30, 2017
   • Anoniem december 4, 2017
  71. drol januari 30, 2017
  72. Kees januari 31, 2017
  73. Mil februari 2, 2017
   • Ikke oktober 6, 2017
   • Challas oktober 6, 2017
  74. Mrp februari 12, 2017
  75. Anoniem februari 12, 2017
  76. Mr berenburg februari 15, 2017
  77. Sarah februari 23, 2017
  78. Mascha februari 24, 2017
  79. Ruth februari 28, 2017
  80. Anoniem maart 2, 2017
  81. tom maart 3, 2017
  82. Kim maart 8, 2017
   • Ruth maart 13, 2017
   • Anoniem juli 17, 2017
  83. Nan maart 12, 2017
  84. Ruth maart 13, 2017
   • GEWOON EEN PERSOON /JR/ mei 20, 2017
  85. anoniem maart 18, 2017
  86. Anoniem april 13, 2017
  87. Anoniem april 16, 2017
  88. Gerd april 17, 2017
  89. Lucas april 18, 2017
  90. Anoniem april 18, 2017
   • Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Hmmmm augustus 20, 2017
   • Anoniem december 4, 2017
  91. Anna april 20, 2017
   • Francis april 21, 2017
  92. klaas april 29, 2017
  93. meike mei 9, 2017
  94. Anoniem mei 14, 2017
  95. Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Arnold Kluit december 20, 2017
  96. GoT Freak mei 18, 2017
  97. GEWOON EEN PERSOON /JR/ mei 20, 2017
  98. rjb mei 20, 2017
  99. RaulMadrid mei 29, 2017
  100. Gijs juni 1, 2017
  101. Anoniem juni 24, 2017
  102. Menno juni 29, 2017
  103. Sr juni 29, 2017
  104. Ruth juli 1, 2017
  105. Mary juli 10, 2017
  106. Arjen Lubach juli 15, 2017
  107. eric juli 17, 2017
  108. Natpat juli 18, 2017
  109. Mart juli 24, 2017
  110. Anoniem juli 25, 2017
  111. anoniem augustus 2, 2017
   • Mart augustus 13, 2017
  112. Anoniem augustus 5, 2017
  113. Anoniem augustus 7, 2017
  114. Marcel augustus 7, 2017
  115. pll is cool augustus 8, 2017
  116. Jop augustus 13, 2017
  117. Sjaarelke augustus 17, 2017
  118. Anoniem666 augustus 18, 2017
   • Anoniem augustus 21, 2017
   • Jos oktober 6, 2017
  119. RayZen augustus 26, 2017
  120. Anoniem september 26, 2017
  121. Mic jor oktober 16, 2017
  122. Anoniem oktober 25, 2017
  123. Anoniem oktober 25, 2017
  124. Klaas november 8, 2017
  125. Ray november 10, 2017
  126. sofie november 19, 2017
  127. Johan november 29, 2017
  128. tess december 2, 2017
  129. Ruud december 4, 2017
  130. louise december 5, 2017
  131. heufd december 5, 2017
  132. annoniem december 8, 2017
  133. LV december 29, 2017
  134. Loes januari 3, 2018
   • Noortje januari 4, 2018
   • Ruud januari 5, 2018
   • Sander januari 12, 2018
   • Riley januari 20, 2018
   • Anoniem februari 3, 2018
   • britt van praag februari 13, 2018
    • britt van praag februari 13, 2018
  135. Theres januari 11, 2018
  136. Theres januari 11, 2018
  137. Pascal januari 27, 2018
  138. Punani februari 23, 2018
  139. Richard maart 2, 2018
   • Pablo maart 14, 2018
    • Pablo maart 14, 2018
   • Anoniem augustus 24, 2018
   • Boeberd oktober 4, 2018
  140. hoihoi maart 12, 2018
   • Hans maart 22, 2018
  141. Ray maart 25, 2018
   • B juni 16, 2018
   • Marcel juli 27, 2018
  142. Joejoe maart 28, 2018
  143. Hoi maart 31, 2018
  144. Hoi maart 31, 2018
  145. Tineke april 3, 2018
  146. Anoniem april 3, 2018
  147. ik ben een mens ♥♥♥ april 3, 2018
  148. Anoniem april 6, 2018
  149. MIT april 10, 2018
  150. Ruth juni 6, 2018
   • Maria juni 19, 2018
   • Maria juni 19, 2018
    • Anoniem augustus 18, 2018
   • Petra september 8, 2018
  151. Oncer juli 14, 2018
  152. Liekw augustus 20, 2018
  153. Boeberd oktober 4, 2018
  154. sarah van Oorsouw november 13, 2018

  Jouw Reactie?