Top 100 Beste Series op Netflix Nederland (2018)


60. Archer

Archer is een originele satire van het spiongenre. Sterling Archer is het hoofd van een internationale geheime dienst (ISIS) die vanuit New York opereert. Maar Archer heeft meer aan zijn hoofd dan alleen internationale intrige. Zijn dominante moeder en ex Lana, die ook bij de dienst werkt, zorgen voor extra hoofdbrekens. De serie speelt in een tijdloze wereld, waarbij hedendaagse technologie moeiteloos bestaat naast de Sovjet-Unie. Een van de terugkerende grappen is dat personages niet kunnen beantwoorden in welk jaar ze leven. (tekenfilm voor volwassenen).

59. The Get Down

the-get-down

Filmregisseur Baz Luhrman (Romeo + Juliet, The Great Gatsby) heeft jaren gewerkt aan een project over de New Yorkse muziekscene in de jaren zeventig. Het is de tijd dat onder andere hiphop werd ontwikkeld. Dankzij de populariteit van televisieseries lukte het hem eindelijk om The Get Down te maken. Als geen ander weet Luhrman er een kleurrijk verhaal van te maken, met natuurlijk uitstekende muziek.


58. Elementary

elementary

Sherlock Holmes blijft een populair personage. De makers van Elementary wisten weer een nieuw element toe te voegen aan de avonturen van de geniale detective, hier gespeeld door de altijd laconieke Jonny Lee Miller. Op zich is het feit dat Elementary zich in het hedendaagse New York afspeelt niet eens zo vreemd meer. Het is de trouwe Watson, gespeeld door Lucy Liu, die voor een nieuwe insteek zorgt.

57. GLOW

De wereld van het worstelen is in Amerika een grote business. Hier draait het al lang niet meer om de sport zelf, maar vooral om de show die de worstelaars weggeven. GLOW draait om de wereld van het worstelen voor vrouwen in de jaren 80. Actrices worden gestrikt om auditie te doen voor deze nieuwe tak van de sport: Gorgeous Ladies Of Wrestling.


56. Black Sails

black-sails

Black Sails is een piratenserie. Het speelt zich af in 1715, een gouden tijdperk voor de piraterij in de Caraïben. New Providence Island, een voormalige Britse kolonie, is nu een vrijhaven zonder God noch gebod, waar beruchte zeeroverskapiteins de scepter zwaaien. De meest beruchte piraat is Kapitein Flint. De Britse Marine wil echter een einde maken aan de piraterij. Flint verzint een plan samen met de mooie Eleanor Guthrie, de dochter van de plaatselijke smokkelkoning. De marine is echter niet zijn enige tegenstand, ook de rivaliserende kapiteins die Flint benijden om zijn macht. Blak Sails is gemaakt door Starz, ook verantwoordelijk voor onder andere Spartacus. Verwacht dus ook nu weer veel ontblote bovenlijven, bloederige actie, en sexy scenes.

55. Pretty Little Liars

pretty-little-liars

Vijf tienermeisjes: Alison DiLaurentis, pencer Hastings, Aria Montgomery, Hanna Marin en Emily Fields wonen in het kleine dorpje Rosewood. Wanneer Alison plots verdwijnt valt het groepje uit elkaar. Tot ze een jaar later alle vier mysterieuze berichten ontvangen, getekend door “A”. “A” dreigt de diepste geheimen van de vriendinnen te onthullen. De meiden verdenken natuurlijk Alison, totdat haar lijk wordt gevonden. Wie probeert de levens van de vriendinnen te ruïneren?


54. American Horror Story

Horror

American Horror Story presenteert elk seizoen een nieuw verhaal dat zich in een ander tijd kan afspelen. Centraal staat altijd een bovennatuurlijke verschijning. Uniek aan American Horror Story dat sommige acteurs in volgende seizoenen terugkeren maar dan een totaal ander personage spelen. Het eerste seizoen is een klassiek spookhuisverhaal. Het grimmige tweede seizoen speelt zich af in een psychiatrische instelling waar de patiënten worden blootgesteld aan bovennatuurlijke krachten. In 2016 zal alweer het zesde seizoen worden uitgezonden.

53. Mindhunter

Het gedrag van seriemoordenaars kan met de juiste kennis worden verklaard. Vooral psychologische problemen zijn vaak de oorzaak van de gruwelijke moorden die zij plegen. Wanneer een agent van de FBI nieuwe manieren van gedragsanalyse los wil laten op seriemoordenaars, wordt zijn aanpak niet door iedereen gewaardeerd.

52. Outlander

outlander

Outlander werd wel beschreven als het vrouwelijke antwoord op Game of Thrones. De serie is gebaseerd op de boeken van schrijfster Diana Gabaldon. Claire Beauchamp Randall heeft jaren lang aan het front gewerkt tijden de Tweede Wereldoorlog. Wanneer deze is afgelopen gaat ze met haar echtgenoot op reis. Door een mysterieuze Schotse druïdencirkel wordt Claire teruggestuurd in de tijd, ze beland in het Schotland van 1743. Hier ontmoet ze de Schotste strijder Jamie Fraser.

51. Gilmore Girls

Ze zijn moeder en dochter, maar eigenlijk kun je ze ook gewoon beste vriendinnen noemen. Lorelai Gilmore en haar dochter Rory wonen in het prachtige Stars Hollow, waar ze samen genieten van slechte films, borden voor junkfood en natuurlijk liters koffie. Ze daten heel wat af, en proberen tegelijkertijd de moeilijke relatie met Rory’s opa en oma in balans te houden.

50. Wallander

De cynische inspecteur Kurt Wallander is ontzettend goed in zijn werk, maar hij gaat ook ver in het oplossen van zijn zaken. Soms is het niet alleen zijn talent dat hem ver brengt, maar ook zijn bereidheid om illegaal te handelen om zo de klus te klaren. Deze Zweedse serie is gevuld met spanning, en ook een Italiaanse opera hier en daar.

49. Arrow

Niet alleen Marvel verandert zijn stripverhalen in originele films en series. Ook concurrent DC kan er wat van. Na successen met bijvoorbeeld de Batman films, besloot het bedrijf een nieuwe serie te maken rondom Green Arrow. Eigenlijk is deze superheld een moderne versie van Robin Hood. Het alter ego van Oliver Queen wil het onrecht in de wereld weer rechtzetten, en dan met name het onrecht dat hem en zijn familie is aangedaan.

48. Bloodline

Kyle Chandler (John Rayburn) and Linda Cardellini (Meg Rayburn) in the Netflix Original Series BLOODLINE. Photo Credit: Saeed Adyani © 2014 Netflix, Inc. All Rights Reserved.

Inmiddels wordt alweer gewerkt aan een derde seizoen van Bloodline. Zoals de naam verraadt, is dit een familiedrama. Het echtpaar Rayburn uit Florida runt een succesvol hotel en ook hun kinderen zijn succesvol. Tijdens een familiereünie keert opeens het zwarte schaap van de familie terug, hun derde zoon Danny. Dankzij zijn aanwezigheid komen er allerlei duistere zaken uit het verleden aan het rollen.

47. From Dusk Till Dawn

De serie gebaseerd op de gelijknamige vampierfilm van Robert Rodriguez is alweer drie seizoenen aan de gang. Rodriguez gaf zelf de voorzet voor de serie omdat hij vond dat er nog veel meer te vertellen was over de vampieren in Mexico. Af en toe regisseert Rodiguez zelf een aflevering zodat de kwaliteit op een hoog niveau blijft.

46. Marco Polo

marco-polo

Netflix heeft veel geld gestoken in het historische drama over de Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo (het is de duurste serie na Game of Thrones.) Daarnaast heeft bedenker John Fusco zelf heel veel onderzoek gedaan om een zo authentiek mogelijk verhaal te kunnen vertellen. Marco Polo was tot nu toe misschien geen groot succes maar kijkers die doorzetten zijn enthousiast over de manier waarop de serie zich ontwikkelt.

45. Dicte

Deense dramaseries zijn een genre op zich, en weten zich keer op keer te bewijzen met hun sterke plots en acteerwerk. Dicte draait om een net gescheiden moeder die met haar dochter teruggaat naar haar oude woonplaats. Hier probeert ze haar leven weer op te pakken, maar dat wordt verstoord wanneer ze betrokken raakt in de criminele wereld.

44. How to get Away with Murder

Stel je voor, je bent een jonge rechtenstudent en volgt een speciale les met als thema “how to get away with murder”. Het onderwerp is natuurlijk ontzettend interessant, maar dan moet je ineens je lesstof in de praktijk toepassen. De leerlingen van Annalise Keating komen voor dit probleem te staan, en samen met haar proberen ze een moord te verdoezelen.

43. Sense8

sense8

Sense8 is het ambitieuze sciencefictiondrama van de Wachowski-zusters (The Maxtrix) over een achttal mensen die op mysterieuze wijze met elkaar zijn verbonden. Zoals gebruikelijk bij de Wachowski’s is het weer een audiovisueel spektakel dat de kijker over van alles aan het denken wil zetten. Toch was het een tijd onduidelijk of de dure serie een tweede seizoen zou krijgen. Met zoveel open vragen kan de liefhebber opgelucht adem halen: rond kerst zullen de nieuwe afleveringen verschijnen.

42. The Flash

DC Comics heeft net als Marvel een onuitputbare bron met populaire superhelden. The Flash hoort bij deze groep, en heeft in 2014 zijn eigen televisieserie gekregen. Deze serie is een spin-off van de bekende show Arrow, die draaide om een andere superheld van DC. The Flash krijgt zijn eigen avonturen in deze nieuwe televisieserie, waarmee hij met zijn supersnelheid de show steelt.

41. Broadchurch

broadchurch

Broadchurch is een sfeervolle Engelse misdaadserie over de moord op een tiener. Iemand aan de idyllische kustplaats moet de dader zijn. Een rechercheur van buitenaf (gespeeld door David Tennant) komt hulp bieden maar wordt achtervolgt door herinneringen aan een vorige zaak. Na twee spannende seizoenen zal een derde volgen terwijl de Amerikaanse versie Gracepoint (ook met Tennant) nooit het succes van het origineel kon evenaren.

Om het laden sneller te laten verlopen hebben we de top 100 van beste Netflix Series opgesplitst, klik hieronder om verder te gaan naar nummers 40 t/m 20.

  1. lunazone.nl oktober 2, 2014
   • Billy juni 29, 2017
  2. Ron december 15, 2014
   • Anoniem mei 26, 2017
   • Rik augustus 1, 2017
  3. Daan januari 20, 2015
   • Bram februari 11, 2015
    • Anoniem november 8, 2016
    • Cliff december 11, 2016
    • mauppie februari 21, 2017
   • ikkuh maart 13, 2017
  4. ster februari 4, 2015
   • Wesley februari 20, 2015
   • Tim juli 21, 2017
  5. Matthijs maart 6, 2015
   • Anoniem december 22, 2016
    • jasper april 4, 2017
   • gucci bamboo februari 16, 2018
  6. birgit maart 16, 2015
   • Anoniem juli 8, 2015
    • Anoniem januari 25, 2017
   • Gerard april 1, 2017
    • Nado september 6, 2017
    • Richard april 6, 2018
  7. Jur april 28, 2015
  8. D mei 9, 2015
   • Anoniem december 14, 2016
    • Xam februari 5, 2017
     • Anoniem mei 20, 2017
     • GEWOON EEN PERSOON mei 20, 2017
      • Anoniem juli 5, 2017
      • heufd december 5, 2017
    • Anoniem juli 5, 2017
   • Netflix'er december 26, 2016
  9. Lisa juni 7, 2015
   • Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Anoniem juli 5, 2017
   • Cheese juli 26, 2017
  10. Stan juni 16, 2015
   • andre december 25, 2015
    • Jemoeder december 10, 2016
    • Anoniem januari 5, 2017
     • Reg januari 18, 2017
      • Jezus april 6, 2018
    • Anoniem april 14, 2017
    • Erik juni 26, 2017
    • Momonique februari 3, 2018
   • Ron Jans mei 9, 2017
  11. Mascha augustus 27, 2015
   • Casje december 14, 2016
   • Mil februari 2, 2017
   • ikkuh maart 13, 2017
   • Menno juni 29, 2017
    • Marianne januari 7, 2018
   • Luk november 19, 2017
    • Richard april 6, 2018
  12. Emily september 15, 2015
   • Anoniem november 30, 2016
    • Anoniem januari 19, 2017
     • Anoniem januari 23, 2017
  13. Anoniem oktober 8, 2015
  14. Richard oktober 14, 2015
  15. luuk oktober 18, 2015
  16. chris november 6, 2015
  17. Maria december 6, 2015
   • Casje december 14, 2016
  18. Lars december 27, 2015
  19. Randy februari 10, 2016
  20. Frans Mensink februari 11, 2016
  21. Kees.v maart 17, 2016
  22. jasmijnbloesem maart 19, 2016
   • Anoniem november 19, 2016
   • lalala april 26, 2017
  23. sahar♡ maart 23, 2016
   • Yasmina december 15, 2016
  24. Gert maart 24, 2016
  25. Michael maart 31, 2016
   • Dirk november 7, 2016
   • Hans januari 25, 2017
   • mauppie februari 21, 2017
  26. Alex april 6, 2016
   • lala maart 5, 2018
  27. Anique juni 13, 2016
  28. wil van der helm juni 24, 2016
  29. Anybode juli 3, 2016
  30. Rie juli 15, 2016
  31. Billy juli 18, 2016
  32. Billy juli 18, 2016
   • Marielle februari 11, 2017
  33. ChefKnapen juli 26, 2016
   • Anoniem april 26, 2017
  34. Anoniem juli 30, 2016
   • anoniem januari 25, 2017
   • Krulletje februari 19, 2017
   • heufd december 5, 2017
  35. Dries augustus 4, 2016
  36. Stephanie augustus 11, 2016
  37. davey augustus 28, 2016
  38. Deniz september 2, 2016
  39. Deniz september 2, 2016
   • Sabine november 30, 2016
   • Krulletje februari 19, 2017
   • Anoniem maart 4, 2017
    • anoniem augustus 2, 2017
   • A december 5, 2017
   • JanKlaassen april 30, 2018
  40. Dave september 14, 2016
  41. Mel september 24, 2016
  42. nikki oktober 6, 2016
   • Hans januari 25, 2017
  43. Richard november 6, 2016
   • Nerd december 29, 2016
   • Mil februari 2, 2017
    • mauppie februari 21, 2017
   • Oncer juli 14, 2018
  44. karam november 16, 2016
   • Noortje januari 27, 2017
   • mauppie februari 21, 2017
   • Francis april 21, 2017
  45. Karolien november 29, 2016
   • nathalielie januari 4, 2017
  46. Djamnam december 4, 2016
   • Melvin december 6, 2016
    • Anoniem januari 30, 2017
    • Krulletje februari 19, 2017
   • Maxim december 30, 2016
   • Anoniem januari 4, 2017
  47. HatserFlats december 7, 2016
   • MicDrop december 9, 2016
  48. Marga december 8, 2016
  49. J.R. Bierman december 9, 2016
   • Joop december 9, 2016
  50. 21ll december 10, 2016
  51. Anoniem december 12, 2016
  52. Anoniem december 15, 2016
  53. Mike december 18, 2016
  54. Ruth december 20, 2016
   • Netflix'er december 26, 2016
   • Anoniem januari 30, 2017
    • Krulletje februari 19, 2017
   • Viv februari 13, 2017
  55. Netflix'er december 26, 2016
  56. Naam december 26, 2016
  57. 013brownie januari 1, 2017
   • Anoniem januari 8, 2017
  58. Anoniem januari 1, 2017
   • Anoniem januari 7, 2017
   • Freya Mertens juni 14, 2017
  59. Ruth januari 2, 2017
   • Anoniem januari 30, 2017
  60. Puck januari 2, 2017
   • Anoniem januari 30, 2017
   • Anoniem februari 12, 2017
  61. brenda januari 6, 2017
  62. netflex januari 8, 2017
  63. Anoniem januari 8, 2017
  64. Moe januari 9, 2017
  65. Anoniem januari 18, 2017
  66. Donjuandemarco januari 19, 2017
   • Anoniem februari 19, 2017
  67. Sammy januari 20, 2017
  68. Anoniem januari 21, 2017
  69. Anoniem januari 30, 2017
   • Mil februari 2, 2017
    • Anoniem februari 5, 2017
   • Anoniem maart 2, 2017
   • Anoniem maart 19, 2017
   • Anoniem juli 17, 2017
   • Anoniem februari 6, 2018
   • Anoniem juni 1, 2018
  70. corine januari 30, 2017
   • Anoniem december 4, 2017
  71. drol januari 30, 2017
  72. Kees januari 31, 2017
  73. Mil februari 2, 2017
   • Ikke oktober 6, 2017
   • Challas oktober 6, 2017
  74. Mrp februari 12, 2017
  75. Anoniem februari 12, 2017
  76. Mr berenburg februari 15, 2017
  77. Sarah februari 23, 2017
  78. Mascha februari 24, 2017
  79. Ruth februari 28, 2017
  80. Anoniem maart 2, 2017
  81. tom maart 3, 2017
  82. Kim maart 8, 2017
   • Ruth maart 13, 2017
   • Anoniem juli 17, 2017
  83. Nan maart 12, 2017
  84. Ruth maart 13, 2017
   • GEWOON EEN PERSOON /JR/ mei 20, 2017
  85. anoniem maart 18, 2017
  86. Anoniem april 13, 2017
  87. Anoniem april 16, 2017
  88. Gerd april 17, 2017
  89. Lucas april 18, 2017
  90. Anoniem april 18, 2017
   • Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Hmmmm augustus 20, 2017
   • Anoniem december 4, 2017
  91. Anna april 20, 2017
   • Francis april 21, 2017
  92. klaas april 29, 2017
  93. meike mei 9, 2017
  94. Anoniem mei 14, 2017
  95. Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Arnold Kluit december 20, 2017
  96. GoT Freak mei 18, 2017
  97. GEWOON EEN PERSOON /JR/ mei 20, 2017
  98. rjb mei 20, 2017
  99. RaulMadrid mei 29, 2017
  100. Gijs juni 1, 2017
  101. Anoniem juni 24, 2017
  102. Menno juni 29, 2017
  103. Sr juni 29, 2017
  104. Ruth juli 1, 2017
  105. Mary juli 10, 2017
  106. Arjen Lubach juli 15, 2017
  107. eric juli 17, 2017
  108. Natpat juli 18, 2017
  109. Mart juli 24, 2017
  110. Anoniem juli 25, 2017
  111. anoniem augustus 2, 2017
   • Mart augustus 13, 2017
  112. Anoniem augustus 5, 2017
  113. Anoniem augustus 7, 2017
  114. Marcel augustus 7, 2017
  115. pll is cool augustus 8, 2017
  116. Jop augustus 13, 2017
  117. Sjaarelke augustus 17, 2017
  118. Anoniem666 augustus 18, 2017
   • Anoniem augustus 21, 2017
   • Jos oktober 6, 2017
  119. RayZen augustus 26, 2017
  120. Anoniem september 26, 2017
  121. Mic jor oktober 16, 2017
  122. Anoniem oktober 25, 2017
  123. Anoniem oktober 25, 2017
  124. Klaas november 8, 2017
  125. Ray november 10, 2017
  126. sofie november 19, 2017
  127. Johan november 29, 2017
  128. tess december 2, 2017
  129. Ruud december 4, 2017
  130. louise december 5, 2017
  131. heufd december 5, 2017
  132. annoniem december 8, 2017
  133. LV december 29, 2017
  134. Loes januari 3, 2018
   • Noortje januari 4, 2018
   • Ruud januari 5, 2018
   • Sander januari 12, 2018
   • Riley januari 20, 2018
   • Anoniem februari 3, 2018
   • britt van praag februari 13, 2018
    • britt van praag februari 13, 2018
  135. Theres januari 11, 2018
  136. Theres januari 11, 2018
  137. Pascal januari 27, 2018
  138. Punani februari 23, 2018
  139. Richard maart 2, 2018
   • Pablo maart 14, 2018
    • Pablo maart 14, 2018
   • Anoniem augustus 24, 2018
   • Boeberd oktober 4, 2018
  140. hoihoi maart 12, 2018
   • Hans maart 22, 2018
  141. Ray maart 25, 2018
   • B juni 16, 2018
   • Marcel juli 27, 2018
  142. Joejoe maart 28, 2018
  143. Hoi maart 31, 2018
  144. Hoi maart 31, 2018
  145. Tineke april 3, 2018
  146. Anoniem april 3, 2018
  147. ik ben een mens ♥♥♥ april 3, 2018
  148. Anoniem april 6, 2018
  149. MIT april 10, 2018
  150. Ruth juni 6, 2018
   • Maria juni 19, 2018
   • Maria juni 19, 2018
    • Anoniem augustus 18, 2018
   • Petra september 8, 2018
  151. Oncer juli 14, 2018
  152. Liekw augustus 20, 2018
  153. Boeberd oktober 4, 2018
  154. sarah van Oorsouw november 13, 2018

  Jouw Reactie?