Top 100 Beste Series op Netflix Nederland (2018)


40. Rick and Morty

Opa Rick en zijn kleinzoon Morty wonen sinds kort samen wanneer Rick in huis wordt opgenomen door zijn dochter. Hij is een wetenschapper die het contact met de realiteit een beetje is kwijtgeraakt en neemt zijn kleinzoon Morty mee tijdens zijn experimenten. Samen beleven ze de meest vreemde dingen in deze tekenfilmserie die zeker niet alleen voor kinderen is.

39. Luke Cage

luke-cage

Luke Cage, de superheld tegen wil en dank, werd in de populaire Netflix-serie Jessica Jones geïntroduceerd. De stoere Luke is aan het begin van zijn eigen serie een bescheiden werknemer in een kapperszaak in Harlem. Maar al snel raakt hij betrokken bij de machtsspelletjes in de wijk waar misdaad en politiek samenkomen. Cage is onkwetsbaar en probeert met deze krachten mensen in nood te helpen. Een fijne serie die de Afro-Amerikaanse cultuur uitademt.


38. Peaky Blinders

Peaky-Blinders

Peaky Blinders combineert twee televisiegenres waar Britten dol op zijn: de misdaadserie en historisch drama. De opkomst van een gangsterfamilie in Birmingham na de Eerste Wereldoorlog wordt met veel oog voor detail gebracht. Cilian Murphy (Batman Begins) speelt de hoofdrol en wordt in het tweede seizoen bijgestaan door Tom Hardy.

37. Better Call Saul

Better-Call-Saul

Breaking Bad was een van de meest geliefde televisieseries van de afgelopen jaren. Toch konden de makers moeilijk afscheid nemen en al snel werd de spin-off Better Call Saul in het leven geroepen. De louche advocaat Saul Goodman was misschien het meest geliefde personage uit Breaking Bad en de perfecte kandidaat voor een eigen serie. Better Call Saul speelt zich een aantal jaar voor de originele serie af en laat zien hoe Jimmy McGill (later Saul Goodman) advocaat wordt en in aanraking komt met de criminele wereld. Al snel komt hij een aantal bekende gezichten tegen waaronder de stoïcijnse Mike.


36. Penny Dreadful

penny-dreadful

De lugubere Brits-Amerikaanse serie Penny Dreadful werd door Showtime geproduceerd en is inmiddels na drie seizoenen tot zijn logische conclusie gekomen. De titel verwijst naar een type horrorverhalen dat populair was in de 19de eeuw. De makers maken slim gebruik van beroemde personages als Dorian Gray, Dr. Jekyll en graaf Dracula die in hetzelfde universum leven. Vanzelfsprekend vloeit het bloed rijkelijk.

35. Doctor Who

Doctor-Who

De eerste aflevering van Doctor Who werd in 1963 nog in zwart-wit uitgezonden door de BBC. Sindsdien is de serie meegegroeid met alle ontwikkelingen op televisie en is het uiteindelijk, met heel wat betere special effects, ook op Netflix te zien. Nog steeds is Doctor Who een wat excentrieke tijd- en ruimtereiziger die de mensheid van allerlei gevaren moet redden. Door de jaren heen speelde een groot aantal acteurs de titelrol en sinds 2013 is dat Peter Capaldi.


34. White Collar

White-Collar

Oplichters blijven fascinerende figuren. Neal Caffrey is een charismatische oplichter met veel talent. Maar na een jacht van drie jaar wordt hij toch opgepakt door de FBI. Na een ontsnapping wordt Neal door agent Burke teruggebracht naar de gevangenis. Caffrey heeft een beter plan en stelt hem voor dat hij de FBI helpt om witteboordencriminelen te vangen. Burke gaat akkoord maar alleen als Caffrey een enkelband draagt. Niet iedereen is even blij met de onconventionele samenwerking die als snel succesvol blijkt te zijn.

33. Sons of Anarchy

Sons-of-Anarchy

Zeven seizoenen lang werden de avonturen gevolgd van SAMCRO, de Son of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original. Jax groeit uit tot de leider van een motorbende die door zijn vader was opgericht. Vanzelfsprekend is de bende geen verzameling lieverdjes. Hun specialiteit is wapensmokkel wat al snel de aandacht trekt van autoriteiten en rivaliserende bendes. De soundtrack bestaat natuurlijk uit rauwe rockmuziek.

32. The Good Place

Na haar dood wordt Eleanor wakker in The Good Place, de plek waar alle mensen naartoe gaan die een goed leven heeft geleid. Er is alleen één probleem: Eleanor was in haar vorige leven helemaal niet zo vriendelijk, milieubewust of liefhebbend. Ze heeft haar plek in The Good Place door een foutje gekregen, maar ze gaat er alles aan doen om zoveel mogelijk van het luxe leven in de hemel te genieten.

31. Orphan Black

orphan black

Netflix heeft niet alleen Amerikaanse series in het assortiment. Orphan Black is bijvoorbeeld een originele Canadese sciencefictionserie. In het begin van de serie ziet Sarah een vrouw zelfmoord plegen die haar dubbelganger is. Sarah ontdekt dat ze een kloon is en dat er nog veel meer kopieën van haar bestaan. Hoofdrolspeelster Tatiana Maslany kan zich daardoor helemaal uitleven in het spelen van verschillende persoonlijkheden.

30. Arrested Development

Arrested Development

Nadat zijn vader voor fraude wordt veroordeeld probeert Michael Bluth het familiebedrijf te redden. Hij vraagt zijn zoon, broers en zus om hulp. Een goed idee, alleen kunnen de excentrieke trekjes van de familieleden enigszins in goede banen worden geleid? De komische serie Arrested Development kende een vreemde geschiedenis. Vanaf 2004 werden er drie seizoenen uitgezonden die goede kritieken kregen maar nooit tot een commerciële doorbraak leidden. De cultserie kreeg in 2013 een onverwacht vervolg toen Netflix de fans verblijdde met het nieuws dat ze een nieuw seizoen liet produceren.

29. How I Met Your Mother

Series zoals Friends hebben al bewezen hoe populair een show over een groep excentrieke vrienden kan zijn. How I Met Your Mother is een comedyserie die alle belangrijke elementen heeft voor een groot succes: humor, personages met unieke persoonlijkheden en ook nog eens een super goede cast. Vooral Neil Patrick Harris steelt de show, met zijn rol als gladde vrouwenverslinder Barney.

28. 13 Reasons Why

Deze originele serie van Netflix deed heel wat stof opwaaien na de release van het eerste seizoen. Het verhaal over de jonge Hannah die zelfmoord pleegt is zeker indrukwekkend. Voordat ze een einde aan haar leven maakte besloot ze 13 bandjes op te nemen, waarop ze uitlegt waarom ze niet meer verder wil. Iedereen die schuldig is aan haar dood krijgt de bandjes te horen, en dat heeft heftige gevolgen.

27. Luther

John Luther is een ontzettend getalenteerde inspecteur, maar hij gaat daardoor ook heel erg ver in zijn werk. Hij speelt psychologische spelletjes en is ook niet bang voor een beetje geweld. Eigenlijk heeft Luther het vooral zwaar met zichzelf, want hij wordt gekweld door zijn eigen drang tot zelfvernietiging. Idris Elba speelt de rol van deze inspecteur als geen ander, en laat vooral de onvoorspelbaarheid van Luther naar voren komen.

26. Suits

suits

In Suits volgen we de verwikkelingen rond het advocatenkantoor Pearson Hardman. Per ongeluk komt de briljante maar vroeg uitgerangeerde Mike Ross op een sollicitatie terecht bij een gerenommeerd kantoor. Harvey Specter op dat moment een van de topadvocaten van de stad is zo onder de indruk van Mike’s kennis dat hij hem aanneemt. Probleem is dat Mike niet is afgestudeerd. Het is niet de eerste leugen die in de serie zal worden verteld.

25. The Killing

The Killing

The Killing is gebaseerd op de Deens successerie Forbrydelsen. In de spannende serie worden de rechercheurs Sarah Linden en Stephen Holder gevolgd terwijl ze moordzaken oplossen in de Amerikaanse stad Seattle. De eerste twee seizoenen gingen over de moord op een tiener, de manier waarop haar familie dit verwerkt en een politieke dimensie steeds belangrijker wordt. Daarna werd de serie tweemaal door zender AMC gestopt. Netflix, dat zelf ook series produceert, nam de serie over voor een vierde seizoen.

24. American Crime Story: The People versus O.J. Simpson

Het is misschien wel een van de meest beroemde rechtszaken ter wereld. De bekende sporter en acteur O.J. Simpson werd verdacht van betrokkenheid op de moord van zijn ex-vrouw en haar vriend. In deze serie wordt de hele rechtszaak uitgelicht vanuit het perspectief van de advocaten die betrokken zijn bij de zaak, en hoe ze iedereen om hen heen betwijfelen en beïnvloeden om zo een goede uitslag te krijgen.

23. Hannibal

Hannibal

Hannibal Lecter is een van de beroemdste slechteriken uit de filmgeschiedenis. Na het succes van The Silence of the Lambs volgden na een aantal vervolgfilms en remakes een serie die het leven van de geniale kannibaal voordat hij werd opgepakt in kaart brengt. De FBI-profiler Will Graham wordt gevraagd om mee te werken aan een onderzoek naar een seriemoordenaar. Het onderzoek vergt veel van Graham en hij wordt toegewezen aan de psychiater Lecter. Aangezien Lecter zelf seriemoordenaar is, ziet hij een kans om de FBI van binnenuit te manipuleren. Tegelijkertijd raakt hij gefascineerd door Grahams inlevingsvermogen. Zou het hem lukken om Graham zelf in een moordenaar te laten veranderen?

22. The Blacklist

the-blacklist

Raymond “Red” Reddington is de meest gezochte crimineel van Amerika. Deze ex-officier van de US Naval Intelligence besloot 20 jaar gelden om de andere kant te bewandelen en is uitgegroeid tot een ‘Concierge of Crime’: een handelaar die alles en iedereen met elkaar verbindt, maar zelf altijd buiten schot blijft. Maar nu staat hij plots weer voor de deur van The Bureau. Hij wil zichzelf aangeven en de FBI helpen bij het opsporen van de criminelen en terroristen, die hij tijdens de voorbije twintig jaren tot zijn vrienden en partners mocht rekenen. Om zijn ‘black list’ vrij te geven wil Red echter wel twee garanties: niet vervolgd worden, en enkel en alleen samenwerken met Elizabeth Keen, een rookie. Waarom? Dat weet je nooit bij Red.

21. Daredevil

Daredevil

Na het filmsucces van The Avengers werd besloten om de helden van Marvel steeds vaker een eigen film te geven. Of serie, die in het geval van Daredevil door Netflix zelf wordt gemaakt. Een blinde advocaat ontpopt zich ’s nachts als superheld. Deze Daredevil probeert zijn buurt te bevrijden van criminelen. Het eerste seizoen was zeer populair en Daredevil wordt geprezen om zijn duistere sfeer en adembenemende actiescènes. Een vervolg leek onvermijdelijk en het tweede seizoen zal in maart 2016 van start gaan. Hierin zal Daredevil kennis maken met Punisher, een vigilante die er een dodelijke werkwijze op nahoudt.

Om het laden sneller te laten verlopen hebben we de top 100 van beste Netflix Series opgesplitst, klik hieronder om verder te gaan naar nummers 20 t/m 1.

  1. lunazone.nl oktober 2, 2014
   • Billy juni 29, 2017
  2. Ron december 15, 2014
   • Anoniem mei 26, 2017
   • Rik augustus 1, 2017
  3. Daan januari 20, 2015
   • Bram februari 11, 2015
    • Anoniem november 8, 2016
    • Cliff december 11, 2016
    • mauppie februari 21, 2017
   • ikkuh maart 13, 2017
  4. ster februari 4, 2015
   • Wesley februari 20, 2015
   • Tim juli 21, 2017
  5. Matthijs maart 6, 2015
   • Anoniem december 22, 2016
    • jasper april 4, 2017
   • gucci bamboo februari 16, 2018
  6. birgit maart 16, 2015
   • Anoniem juli 8, 2015
    • Anoniem januari 25, 2017
   • Gerard april 1, 2017
    • Nado september 6, 2017
    • Richard april 6, 2018
  7. Jur april 28, 2015
  8. D mei 9, 2015
   • Anoniem december 14, 2016
    • Xam februari 5, 2017
     • Anoniem mei 20, 2017
     • GEWOON EEN PERSOON mei 20, 2017
      • Anoniem juli 5, 2017
      • heufd december 5, 2017
    • Anoniem juli 5, 2017
   • Netflix'er december 26, 2016
  9. Lisa juni 7, 2015
   • Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Anoniem juli 5, 2017
   • Cheese juli 26, 2017
  10. Stan juni 16, 2015
   • andre december 25, 2015
    • Jemoeder december 10, 2016
    • Anoniem januari 5, 2017
     • Reg januari 18, 2017
      • Jezus april 6, 2018
    • Anoniem april 14, 2017
    • Erik juni 26, 2017
    • Momonique februari 3, 2018
   • Ron Jans mei 9, 2017
  11. Mascha augustus 27, 2015
   • Casje december 14, 2016
   • Mil februari 2, 2017
   • ikkuh maart 13, 2017
   • Menno juni 29, 2017
    • Marianne januari 7, 2018
   • Luk november 19, 2017
    • Richard april 6, 2018
  12. Emily september 15, 2015
   • Anoniem november 30, 2016
    • Anoniem januari 19, 2017
     • Anoniem januari 23, 2017
  13. Anoniem oktober 8, 2015
  14. Richard oktober 14, 2015
  15. luuk oktober 18, 2015
  16. chris november 6, 2015
  17. Maria december 6, 2015
   • Casje december 14, 2016
  18. Lars december 27, 2015
  19. Randy februari 10, 2016
  20. Frans Mensink februari 11, 2016
  21. Kees.v maart 17, 2016
  22. jasmijnbloesem maart 19, 2016
   • Anoniem november 19, 2016
   • lalala april 26, 2017
  23. sahar♡ maart 23, 2016
   • Yasmina december 15, 2016
  24. Gert maart 24, 2016
  25. Michael maart 31, 2016
   • Dirk november 7, 2016
   • Hans januari 25, 2017
   • mauppie februari 21, 2017
  26. Alex april 6, 2016
   • lala maart 5, 2018
  27. Anique juni 13, 2016
  28. wil van der helm juni 24, 2016
  29. Anybode juli 3, 2016
  30. Rie juli 15, 2016
  31. Billy juli 18, 2016
  32. Billy juli 18, 2016
   • Marielle februari 11, 2017
  33. ChefKnapen juli 26, 2016
   • Anoniem april 26, 2017
  34. Anoniem juli 30, 2016
   • anoniem januari 25, 2017
   • Krulletje februari 19, 2017
   • heufd december 5, 2017
  35. Dries augustus 4, 2016
  36. Stephanie augustus 11, 2016
  37. davey augustus 28, 2016
  38. Deniz september 2, 2016
  39. Deniz september 2, 2016
   • Sabine november 30, 2016
   • Krulletje februari 19, 2017
   • Anoniem maart 4, 2017
    • anoniem augustus 2, 2017
   • A december 5, 2017
   • JanKlaassen april 30, 2018
  40. Dave september 14, 2016
  41. Mel september 24, 2016
  42. nikki oktober 6, 2016
   • Hans januari 25, 2017
  43. Richard november 6, 2016
   • Nerd december 29, 2016
   • Mil februari 2, 2017
    • mauppie februari 21, 2017
   • Oncer juli 14, 2018
  44. karam november 16, 2016
   • Noortje januari 27, 2017
   • mauppie februari 21, 2017
   • Francis april 21, 2017
  45. Karolien november 29, 2016
   • nathalielie januari 4, 2017
  46. Djamnam december 4, 2016
   • Melvin december 6, 2016
    • Anoniem januari 30, 2017
    • Krulletje februari 19, 2017
   • Maxim december 30, 2016
   • Anoniem januari 4, 2017
  47. HatserFlats december 7, 2016
   • MicDrop december 9, 2016
  48. Marga december 8, 2016
  49. J.R. Bierman december 9, 2016
   • Joop december 9, 2016
  50. 21ll december 10, 2016
  51. Anoniem december 12, 2016
  52. Anoniem december 15, 2016
  53. Mike december 18, 2016
  54. Ruth december 20, 2016
   • Netflix'er december 26, 2016
   • Anoniem januari 30, 2017
    • Krulletje februari 19, 2017
   • Viv februari 13, 2017
  55. Netflix'er december 26, 2016
  56. Naam december 26, 2016
  57. 013brownie januari 1, 2017
   • Anoniem januari 8, 2017
  58. Anoniem januari 1, 2017
   • Anoniem januari 7, 2017
   • Freya Mertens juni 14, 2017
  59. Ruth januari 2, 2017
   • Anoniem januari 30, 2017
  60. Puck januari 2, 2017
   • Anoniem januari 30, 2017
   • Anoniem februari 12, 2017
  61. brenda januari 6, 2017
  62. netflex januari 8, 2017
  63. Anoniem januari 8, 2017
  64. Moe januari 9, 2017
  65. Anoniem januari 18, 2017
  66. Donjuandemarco januari 19, 2017
   • Anoniem februari 19, 2017
  67. Sammy januari 20, 2017
  68. Anoniem januari 21, 2017
  69. Anoniem januari 30, 2017
   • Mil februari 2, 2017
    • Anoniem februari 5, 2017
   • Anoniem maart 2, 2017
   • Anoniem maart 19, 2017
   • Anoniem juli 17, 2017
   • Anoniem februari 6, 2018
   • Anoniem juni 1, 2018
  70. corine januari 30, 2017
   • Anoniem december 4, 2017
  71. drol januari 30, 2017
  72. Kees januari 31, 2017
  73. Mil februari 2, 2017
   • Ikke oktober 6, 2017
   • Challas oktober 6, 2017
  74. Mrp februari 12, 2017
  75. Anoniem februari 12, 2017
  76. Mr berenburg februari 15, 2017
  77. Sarah februari 23, 2017
  78. Mascha februari 24, 2017
  79. Ruth februari 28, 2017
  80. Anoniem maart 2, 2017
  81. tom maart 3, 2017
  82. Kim maart 8, 2017
   • Ruth maart 13, 2017
   • Anoniem juli 17, 2017
  83. Nan maart 12, 2017
  84. Ruth maart 13, 2017
   • GEWOON EEN PERSOON /JR/ mei 20, 2017
  85. anoniem maart 18, 2017
  86. Anoniem april 13, 2017
  87. Anoniem april 16, 2017
  88. Gerd april 17, 2017
  89. Lucas april 18, 2017
  90. Anoniem april 18, 2017
   • Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Hmmmm augustus 20, 2017
   • Anoniem december 4, 2017
  91. Anna april 20, 2017
   • Francis april 21, 2017
  92. klaas april 29, 2017
  93. meike mei 9, 2017
  94. Anoniem mei 14, 2017
  95. Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Arnold Kluit december 20, 2017
  96. GoT Freak mei 18, 2017
  97. GEWOON EEN PERSOON /JR/ mei 20, 2017
  98. rjb mei 20, 2017
  99. RaulMadrid mei 29, 2017
  100. Gijs juni 1, 2017
  101. Anoniem juni 24, 2017
  102. Menno juni 29, 2017
  103. Sr juni 29, 2017
  104. Ruth juli 1, 2017
  105. Mary juli 10, 2017
  106. Arjen Lubach juli 15, 2017
  107. eric juli 17, 2017
  108. Natpat juli 18, 2017
  109. Mart juli 24, 2017
  110. Anoniem juli 25, 2017
  111. anoniem augustus 2, 2017
   • Mart augustus 13, 2017
  112. Anoniem augustus 5, 2017
  113. Anoniem augustus 7, 2017
  114. Marcel augustus 7, 2017
  115. pll is cool augustus 8, 2017
  116. Jop augustus 13, 2017
  117. Sjaarelke augustus 17, 2017
  118. Anoniem666 augustus 18, 2017
   • Anoniem augustus 21, 2017
   • Jos oktober 6, 2017
  119. RayZen augustus 26, 2017
  120. Anoniem september 26, 2017
  121. Mic jor oktober 16, 2017
  122. Anoniem oktober 25, 2017
  123. Anoniem oktober 25, 2017
  124. Klaas november 8, 2017
  125. Ray november 10, 2017
  126. sofie november 19, 2017
  127. Johan november 29, 2017
  128. tess december 2, 2017
  129. Ruud december 4, 2017
  130. louise december 5, 2017
  131. heufd december 5, 2017
  132. annoniem december 8, 2017
  133. LV december 29, 2017
  134. Loes januari 3, 2018
   • Noortje januari 4, 2018
   • Ruud januari 5, 2018
   • Sander januari 12, 2018
   • Riley januari 20, 2018
   • Anoniem februari 3, 2018
   • britt van praag februari 13, 2018
    • britt van praag februari 13, 2018
  135. Theres januari 11, 2018
  136. Theres januari 11, 2018
  137. Pascal januari 27, 2018
  138. Punani februari 23, 2018
  139. Richard maart 2, 2018
   • Pablo maart 14, 2018
    • Pablo maart 14, 2018
   • Anoniem augustus 24, 2018
   • Boeberd oktober 4, 2018
  140. hoihoi maart 12, 2018
   • Hans maart 22, 2018
  141. Ray maart 25, 2018
   • B juni 16, 2018
   • Marcel juli 27, 2018
  142. Joejoe maart 28, 2018
  143. Hoi maart 31, 2018
  144. Hoi maart 31, 2018
  145. Tineke april 3, 2018
  146. Anoniem april 3, 2018
  147. ik ben een mens ♥♥♥ april 3, 2018
  148. Anoniem april 6, 2018
  149. MIT april 10, 2018
  150. Ruth juni 6, 2018
   • Maria juni 19, 2018
   • Maria juni 19, 2018
    • Anoniem augustus 18, 2018
   • Petra september 8, 2018
  151. Oncer juli 14, 2018
  152. Liekw augustus 20, 2018
  153. Boeberd oktober 4, 2018
  154. sarah van Oorsouw november 13, 2018

  Jouw Reactie?