Top 100 Beste Series op Netflix Nederland (2018)


20. The Crown

Koningin Elizabeth de tweede zit vandaag de dag nog steeds op de troon in Engeland. Al vanaf 1952 is zij verantwoordelijk voor het hele land, en dat brengt een zware last met zich mee. In The Crown zie je hoe de jonge koningin zich voorbereid op haar kroning, en hoe de eerste periode als koningin haar afgaat. Met geweldig acteerwerk en historische precisie is deze serie het kijken waard.

19. Gomorra

De Italiaanse maffia staat natuurlijk bekend om de meedogenloze manier waarop er wordt omgegaan met iedereen die ze tegenwerkt. In Gomorra wordt het leven van een moderne maffia bende onder de loep genomen, waarbij niets te ver gaat om je eigen hachje te redden. Deze Italiaanse serie is bloedstollend spannend en geeft een mooie kijk in de onderwereld van Napels.


18. Master of None

master-of-none

Master of None is de veel geprijsde serie van Aziz Ansari die zelf ook de hoofdrol speelt. Hij speelt Dev een 30 plus jarige acteur die nu al jaren probeert door te breken in New York. Heel hard werkt hij er niet voor, hij hangt vooral veel rond met zijn vrienden. Zijn ouders echter, die op jonge leeftijd van India naar Amerika zijn geïmmigreerd, hebben er keihard voor moeten knokken om het te maken in Amerika. Dev begint zich af te vragen of hij ze niet dankbaarder moet zijn.

17. The bridge (Bron)

Weer een Scandinavische serie die zichzelf bewijst met een ijzersterke cast en een plot dat nooit verveelt. In The Bridge (of Bron), wordt er een moord gepleegd rondom de brug die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt. Hierdoor moeten de twee landen met elkaar samenwerken om dit mysterie op te lossen. Dat gaat natuurlijk niet helemaal vanzelf.


16. Friends

Friends is misschien wel een van de meeste iconische komedieseries aller tijden, en nu in zijn geheel te zien op Netflix. Het leven van zes vrienden in New York wordt op de voet gevolgd. De gestructureerde Monica, grapjas Chandler, zweverige Phoebe, nerd Ross, oppervlakkige Rachel en domme Joey houden allemaal van elkaar, maar soms kunnen ze het even niet zo goed met elkaar vinden.

15. Prison Break

Prison-Break

Prison Break is een superspannende serie over Michael Scofield wiens broer Lincoln onterecht in een gevangenis wacht op executie. Michael zorgt ervoor dat hij in dezelfde gevangenis terechtkomt zodat hij samen met Lincoln kan uitbreken. Al snel wordt de interesse gewekt van de geheime dienst die in volgende seizoenen steeds probeert Michael definitief gevangen te zetten. Maar dankzij de groeiende aanhang wordt Michael steeds beter in de kunst van ontsnappen. Prison Break kent een grote aaneenschakeling van verrassende wendingen die de fans aan de buis gekluisterd houden.


14. The Walking Dead

The-Walking-Dead

Zombies waren uitgegroeid tot een horrorcliché waar niemand zich meer voor interesseerde. Totdat in 2010 de eerste aflevering van The Walking Dead werd uitgezonden. De serie over een groep mensen die probeert te overleven in een wereld die grotendeels wordt bevolkt door zombies is een van de grootste successen van de afgelopen jaren. Het uitroeien van alle zombies lijkt een onmogelijke taak en de groep is vooral gericht op overleven. Hierbij loopt de spanning tussen personages regelmatig flink op. Wanneer ze de grote stad verlaten op zoek naar een veilige plek komt de groep in contact met een aantal gemeenschappen die vaak voor vervelende verrassingen zorgen.

13. Orange is the New Black

Orange is the New Black

Gevangenisserie Orange is the New Black is een echte Netflix original. Netflix kan daarom alle afleveringen van een seizoen in een keer voor de kijker toegankelijk maken. Nooit meer een week wachten, maar als je wilt alles in een weekend kijken. In de komische, maar soms wrange serie, meldt de tuttige Piper zich vrijwillig aan bij een vrouwengevangenis om een straf van 15 maanden uit te zitten. De aanwezige gevangenen hebben het in eerste instantie niet zo op Piper. De situatie wordt extra gecompliceerd wanneer Alex, haar oude geliefde en partner in drugssmokkel, ook in dezelfde gevangenis blijkt te zitten.

12. Fargo

FARGO -- Pictured: Martin Freeman as Lester Nygaard -- CR. Matthias Clamer/FX

Inmiddels zijn series gebaseerd op filmklassiekers vrij gewoon. Fargo dat zijn derde seizoen ingaat, na een jaar afwezig te zijn geweest, was een van de eerste die deze formule uitprobeerde. De film van de Coen broers kreeg een intrigerende opvolger waarbij elk seizoen weer een verschillende cast heeft en het verhaal in een andere tijd afspeelt. Altijd verbonden door het ogenschijnlijk duffe Fargo, Minnesota.

11. The Americans

The Americans

Het spionagedrama The Americans wordt vaak beschouwd als een van de beste lopende televisieseries. De serie speelt zich af aan het begin van de jaren tachtig gedurende de Koude Oorlog. Het echtpaar Elizabeth en Philip zijn allebei KGB-agent. In de buurt van Washington D.C. leiden ze schijnbaar een gewoon leven. De kinderen weten niets van hun echte identiteit, net als de buurman Stan die voor de FBI werkt. Die situatie levert de nodige spanning op terwijl het koppel ook gewoon een relatie moet onderhouden. Vanaf het tweede seizoen wordt het echtpaar te kennen gegeven dat hun dochter tot een volgende generatie spionnen moet worden opgeleid. Geen makkelijke boodschap.

10. Narcos

Narcos

Pablo Escobar groeide in de jaren tachtig uit tot de machtigste drugsbaron van Zuid-Amerika. In het eerste seizoen van Narcos wordt een beeld geschetst van zijn opkomst in de Colombiaanse stad Medellín waar autoriteiten net zo meedogenloos zijn als zijn concurrenten. Ondertussen begint men zich in de Verenigde Staten zorgen te maken over de invoer van cocaïne en komt Escobar in het vizier van de drugsbrigade DEA. Na een succesvol seizoen zal later in 2016 een vervolg op Netflix verschijnen.

9. Homeland

homeland

Het superspannende Homeland is echt een serie van deze tijd. De CIA-agente Carrie Mathison wordt na een illegale operatie in Irak overgeplaatst naar de afdeling antiterrorisme. In Irak werd haar verteld dat een Amerikaanse krijgsgevangene is overgestapt naar Al-Qaida. Wanneer een krijgsgevangene wordt bevrijd en als oorlogsheld ontvangen raakt Mathison er van overtuigd dat hij de overloper is en een aanslag in Amerika voorbereidt. Maar wie gelooft haar?

8. Jessica Jones

Jessica Jones

Jessica Jones dat door Netflix zelf werd gemaakt, was de televisiesensatie van 2015. De heldin van het verhaal maakt deel uit van het zogenaamde Marvel universum van superhelden. Toch is Jessica Jones geen typische superheld. Ze draagt geen masker of pak en ondanks haar superkracht gedraagt ze zich weinig heldhaftig. Ze heeft een alcoholprobleem en werkt als privédetective die weinig geeft om sociale conventies. In het eerste seizoen wordt Jones geconfronteerd met een man die andere mensen met telepathie zijn wil kan opleggen. Langzaam keren de herinneringen terug dat ze eerder hebben samengewerkt. Ze wordt achtervolgd door de vraag of ze voor deze Kilgrave heeft gemoord. En dwong hij haar daar eigenlijk wel toe? De dertien afleveringen vertellen een afgerond verhaal waarbij Jones een medestander met superkrachten vindt. Jessica Jones is een volwassen superheldenverhaal dat een nieuwe standaard zet voor het genre.

7. Money Heist (La casa de papel)

Deze serie is ook wel bekend als La casa de papel, een Spaans verhaal over een bankroof. In Money Heist worden acht criminelen gevolgd die zichzelf opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Dat doen ze niet alleen, want ze nemen ook talloze gijzelaars met zich mee. Tijdens deze serie zit je de hele tijd op het puntje van je stoel en weet je niet altijd of je aan de kant van de criminelen of de politie staat.

6. Black Mirror

Mirror

De Britse sciencefictionserie Black Mirror is heel voorzichtig uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Schrijver Charlie Brooker presenteerde tot nu toe twee seizoenen van elk drie afleveringen waarin hij een mooi duister beeld schetste van de relatie tussen mens en technologie. Wat Black Mirror invoelbaar maakt, is dat de toekomstscenario’s bijna allemaal binnen nu en een paar jaar kunnen plaatsvinden. Na een lange kerstspecial, met in de hoofdrol Jon Hamm (Mad Men), kondigde Netflix een derde seizoen aan dat uit maar liefst twaalf afleveringen zal bestaan.

5. Sherlock

Sherlock

Het door de BBC gemaakte Sherlock is een slimme update van de avonturen van de beroemde detective. Sherlock Holmes is een hedendaagse speurder die gebruik maakt van moderne technologie als computers en internet. Ook de kleding is aangepast en Sherlock rookt geen pijp meer. Elke seizoen bestaat uit drie afleveringen die de lengte hebben van een speelfilm. Sherlock werd vanwege zijn originele verhalen en special effects een wereldwijde hit. Bovendien werden hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch en Martin Freeman dankzij hun rollen grote sterren.

4. House of Cards

House of Cards

Ook de remake van House of Cards wordt door Netflix zelf geproduceerd. De serie die onder andere door David Fincher wordt geregisseerd werd al snel een hit. Kevin Spacey speelt vol overgave de slinkse senator Frank Underwood die in eerste instantie niet kan verkroppen dat hij door de president wordt overgeslagen voor een belangrijke ministerspost. Underwood, meester van de achterkamertjespolitiek, laat zich niet zo makkelijk afschepen. Zijn ambitieuze vrouw Claire helpt hem om hogerop te komen.

3. Mad Men

Mad Men

Mad Men wordt door veel kijkers gezien als de beste televisieserie aller tijden. De beslommeringen op een New Yorks reclamebureau in de jaren zestig werden zeer stijlvol gebracht. Hoofdpersonage Don Draper heeft alles maar is nooit echt tevreden over zijn leven vol mooie vrouwen. En is hij eigenlijk wel de persoon die hij zegt te zijn? In zeven seizoenen wordt een prachtig beeld gegeven van het leven in een roerig tijdperk. In 2015 werd de laatste aflevering van Mad Men uitgezonden die de fans natuurlijk lange tijd bezighield. De eerste zes seizoenen zijn nu op Netflix te zien voor zowel de laatkomers als degenen die weer opnieuw willen beginnen.

2. Stranger Things

stranger-things

Opeens had iedereen het deze zomer erover: Stranger Things. De broers Matt en Ross Duffer wisten op slimme wijze een sciencefiction-horrorserie neer te zetten die verwees naar allerlei klassieke films uit de jaren tachtig (onder andere The Goonies, The Thing, E.T.) Voordat de serie eindige werd bekend gemaakt dat volgend jaar een tweede seizoen volgt. Op een avond raakt een jongen vermist. Zowel zijn drie beste vrienden, de sheriff als zijn moeder en broer doen er alles aan om hem terug te vinden, hoe bizar zijn schuilplaats ook is.

1. Breaking Bad

Breaking Bad

Vorig jaar kwam er na vijf seizoenen een einde aan het inmiddels legendarische Breaking Bad. Tot voor kort was het ondenkbaar dat de hoofdrolspeler van een Amerikaanse serie een drugsdealer zou zijn. Vince Gilligan bracht daar verandering in met zijn originele verhaal van Walter White, een scheikundeleraar die te horen krijgt dat hij kanker heeft. Dat is niet het enige probleem: hij heeft geld nodig om zijn behandeling te kunnen betalen. Wanneer hij op een dag meegaat met zijn zwager die voor de narcoticapolitie werkt, ziet hij dat zijn oud-leerling Jesse dealer is. Hij besluit om samen met Jesse de beste crystal meth ooit te maken en vervolgens op de markt aan te bieden. Een eenmalig project loopt stap voor stap uit de hand en heeft grote gevolgen voor iedereen in Walts omgeving. Onvoorspelbaar en vaak ongenadig spannend, Breaking Bad is de beste serie die je met Netflix kunt streamen.

  1. lunazone.nl oktober 2, 2014
   • Billy juni 29, 2017
  2. Ron december 15, 2014
   • Anoniem mei 26, 2017
   • Rik augustus 1, 2017
  3. Daan januari 20, 2015
   • Bram februari 11, 2015
    • Anoniem november 8, 2016
    • Cliff december 11, 2016
    • mauppie februari 21, 2017
   • ikkuh maart 13, 2017
  4. ster februari 4, 2015
   • Wesley februari 20, 2015
   • Tim juli 21, 2017
  5. Matthijs maart 6, 2015
   • Anoniem december 22, 2016
    • jasper april 4, 2017
   • gucci bamboo februari 16, 2018
  6. birgit maart 16, 2015
   • Anoniem juli 8, 2015
    • Anoniem januari 25, 2017
   • Gerard april 1, 2017
    • Nado september 6, 2017
    • Richard april 6, 2018
  7. Jur april 28, 2015
  8. D mei 9, 2015
   • Anoniem december 14, 2016
    • Xam februari 5, 2017
     • Anoniem mei 20, 2017
     • GEWOON EEN PERSOON mei 20, 2017
      • Anoniem juli 5, 2017
      • heufd december 5, 2017
    • Anoniem juli 5, 2017
   • Netflix'er december 26, 2016
  9. Lisa juni 7, 2015
   • Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Anoniem juli 5, 2017
   • Cheese juli 26, 2017
  10. Stan juni 16, 2015
   • andre december 25, 2015
    • Jemoeder december 10, 2016
    • Anoniem januari 5, 2017
     • Reg januari 18, 2017
      • Jezus april 6, 2018
    • Anoniem april 14, 2017
    • Erik juni 26, 2017
    • Momonique februari 3, 2018
   • Ron Jans mei 9, 2017
  11. Mascha augustus 27, 2015
   • Casje december 14, 2016
   • Mil februari 2, 2017
   • ikkuh maart 13, 2017
   • Menno juni 29, 2017
    • Marianne januari 7, 2018
   • Luk november 19, 2017
    • Richard april 6, 2018
   • Leo november 18, 2018
  12. Emily september 15, 2015
   • Anoniem november 30, 2016
    • Anoniem januari 19, 2017
     • Anoniem januari 23, 2017
  13. Anoniem oktober 8, 2015
  14. Richard oktober 14, 2015
  15. luuk oktober 18, 2015
  16. chris november 6, 2015
  17. Maria december 6, 2015
   • Casje december 14, 2016
  18. Lars december 27, 2015
  19. Randy februari 10, 2016
  20. Frans Mensink februari 11, 2016
  21. Kees.v maart 17, 2016
  22. jasmijnbloesem maart 19, 2016
   • Anoniem november 19, 2016
   • lalala april 26, 2017
  23. sahar♡ maart 23, 2016
   • Yasmina december 15, 2016
  24. Gert maart 24, 2016
  25. Michael maart 31, 2016
   • Dirk november 7, 2016
   • Hans januari 25, 2017
   • mauppie februari 21, 2017
  26. Alex april 6, 2016
   • lala maart 5, 2018
  27. Anique juni 13, 2016
  28. wil van der helm juni 24, 2016
  29. Anybode juli 3, 2016
  30. Rie juli 15, 2016
  31. Billy juli 18, 2016
  32. Billy juli 18, 2016
   • Marielle februari 11, 2017
  33. ChefKnapen juli 26, 2016
   • Anoniem april 26, 2017
  34. Anoniem juli 30, 2016
   • anoniem januari 25, 2017
   • Krulletje februari 19, 2017
   • heufd december 5, 2017
  35. Dries augustus 4, 2016
  36. Stephanie augustus 11, 2016
  37. davey augustus 28, 2016
  38. Deniz september 2, 2016
  39. Deniz september 2, 2016
   • Sabine november 30, 2016
   • Krulletje februari 19, 2017
   • Anoniem maart 4, 2017
    • anoniem augustus 2, 2017
   • A december 5, 2017
   • JanKlaassen april 30, 2018
  40. Dave september 14, 2016
  41. Mel september 24, 2016
  42. nikki oktober 6, 2016
   • Hans januari 25, 2017
  43. Richard november 6, 2016
   • Nerd december 29, 2016
   • Mil februari 2, 2017
    • mauppie februari 21, 2017
   • Oncer juli 14, 2018
  44. karam november 16, 2016
   • Noortje januari 27, 2017
   • mauppie februari 21, 2017
   • Francis april 21, 2017
  45. Karolien november 29, 2016
   • nathalielie januari 4, 2017
  46. Djamnam december 4, 2016
   • Melvin december 6, 2016
    • Anoniem januari 30, 2017
    • Krulletje februari 19, 2017
   • Maxim december 30, 2016
   • Anoniem januari 4, 2017
  47. HatserFlats december 7, 2016
   • MicDrop december 9, 2016
  48. Marga december 8, 2016
  49. J.R. Bierman december 9, 2016
   • Joop december 9, 2016
  50. 21ll december 10, 2016
  51. Anoniem december 12, 2016
  52. Anoniem december 15, 2016
  53. Mike december 18, 2016
  54. Ruth december 20, 2016
   • Netflix'er december 26, 2016
   • Anoniem januari 30, 2017
    • Krulletje februari 19, 2017
   • Viv februari 13, 2017
  55. Netflix'er december 26, 2016
  56. Naam december 26, 2016
  57. 013brownie januari 1, 2017
   • Anoniem januari 8, 2017
  58. Anoniem januari 1, 2017
   • Anoniem januari 7, 2017
   • Freya Mertens juni 14, 2017
  59. Ruth januari 2, 2017
   • Anoniem januari 30, 2017
  60. Puck januari 2, 2017
   • Anoniem januari 30, 2017
   • Anoniem februari 12, 2017
  61. brenda januari 6, 2017
  62. netflex januari 8, 2017
  63. Anoniem januari 8, 2017
  64. Moe januari 9, 2017
  65. Anoniem januari 18, 2017
  66. Donjuandemarco januari 19, 2017
   • Anoniem februari 19, 2017
  67. Sammy januari 20, 2017
  68. Anoniem januari 21, 2017
  69. Anoniem januari 30, 2017
   • Mil februari 2, 2017
    • Anoniem februari 5, 2017
   • Anoniem maart 2, 2017
   • Anoniem maart 19, 2017
   • Anoniem juli 17, 2017
   • Anoniem februari 6, 2018
   • Anoniem juni 1, 2018
  70. corine januari 30, 2017
   • Anoniem december 4, 2017
  71. drol januari 30, 2017
  72. Kees januari 31, 2017
  73. Mil februari 2, 2017
   • Ikke oktober 6, 2017
   • Challas oktober 6, 2017
  74. Mrp februari 12, 2017
  75. Anoniem februari 12, 2017
  76. Mr berenburg februari 15, 2017
  77. Sarah februari 23, 2017
  78. Mascha februari 24, 2017
  79. Ruth februari 28, 2017
  80. Anoniem maart 2, 2017
  81. tom maart 3, 2017
  82. Kim maart 8, 2017
   • Ruth maart 13, 2017
   • Anoniem juli 17, 2017
  83. Nan maart 12, 2017
  84. Ruth maart 13, 2017
   • GEWOON EEN PERSOON /JR/ mei 20, 2017
  85. anoniem maart 18, 2017
  86. Anoniem april 13, 2017
  87. Anoniem april 16, 2017
  88. Gerd april 17, 2017
  89. Lucas april 18, 2017
  90. Anoniem april 18, 2017
   • Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Hmmmm augustus 20, 2017
   • Anoniem december 4, 2017
  91. Anna april 20, 2017
   • Francis april 21, 2017
  92. klaas april 29, 2017
  93. meike mei 9, 2017
  94. Anoniem mei 14, 2017
  95. Netflixxeerr mei 16, 2017
   • Arnold Kluit december 20, 2017
  96. GoT Freak mei 18, 2017
  97. GEWOON EEN PERSOON /JR/ mei 20, 2017
  98. rjb mei 20, 2017
  99. RaulMadrid mei 29, 2017
  100. Gijs juni 1, 2017
  101. Anoniem juni 24, 2017
  102. Menno juni 29, 2017
  103. Sr juni 29, 2017
  104. Ruth juli 1, 2017
  105. Mary juli 10, 2017
  106. Arjen Lubach juli 15, 2017
  107. eric juli 17, 2017
  108. Natpat juli 18, 2017
  109. Mart juli 24, 2017
  110. Anoniem juli 25, 2017
  111. anoniem augustus 2, 2017
   • Mart augustus 13, 2017
  112. Anoniem augustus 5, 2017
  113. Anoniem augustus 7, 2017
  114. Marcel augustus 7, 2017
  115. pll is cool augustus 8, 2017
  116. Jop augustus 13, 2017
  117. Sjaarelke augustus 17, 2017
  118. Anoniem666 augustus 18, 2017
   • Anoniem augustus 21, 2017
   • Jos oktober 6, 2017
  119. RayZen augustus 26, 2017
  120. Anoniem september 26, 2017
  121. Mic jor oktober 16, 2017
  122. Anoniem oktober 25, 2017
  123. Anoniem oktober 25, 2017
  124. Klaas november 8, 2017
  125. Ray november 10, 2017
  126. sofie november 19, 2017
  127. Johan november 29, 2017
  128. tess december 2, 2017
  129. Ruud december 4, 2017
  130. louise december 5, 2017
  131. heufd december 5, 2017
  132. annoniem december 8, 2017
  133. LV december 29, 2017
  134. Loes januari 3, 2018
   • Noortje januari 4, 2018
   • Ruud januari 5, 2018
   • Sander januari 12, 2018
   • Riley januari 20, 2018
   • Anoniem februari 3, 2018
   • britt van praag februari 13, 2018
    • britt van praag februari 13, 2018
  135. Theres januari 11, 2018
  136. Theres januari 11, 2018
  137. Pascal januari 27, 2018
  138. Punani februari 23, 2018
  139. Richard maart 2, 2018
   • Pablo maart 14, 2018
    • Pablo maart 14, 2018
   • Anoniem augustus 24, 2018
   • Boeberd oktober 4, 2018
  140. hoihoi maart 12, 2018
   • Hans maart 22, 2018
  141. Ray maart 25, 2018
   • B juni 16, 2018
   • Marcel juli 27, 2018
   • EVBL november 18, 2018
  142. Joejoe maart 28, 2018
  143. Hoi maart 31, 2018
  144. Hoi maart 31, 2018
  145. Tineke april 3, 2018
  146. Anoniem april 3, 2018
  147. ik ben een mens ♥♥♥ april 3, 2018
  148. Anoniem april 6, 2018
  149. MIT april 10, 2018
  150. Ruth juni 6, 2018
   • Maria juni 19, 2018
   • Maria juni 19, 2018
    • Anoniem augustus 18, 2018
   • Petra september 8, 2018
  151. Oncer juli 14, 2018
  152. Liekw augustus 20, 2018
  153. Boeberd oktober 4, 2018
  154. sarah van Oorsouw november 13, 2018
  155. evbl november 18, 2018

  Jouw Reactie?