Bangkok is de hoofdstad van het Aziatische land Thailand. Het is een zeer dichtbevolkte stad, er wonen maar liefst vijftien miljoen mensen. Dit maakt de stad tot een extreem drukke stad met veel vervuiling en chaos in het verkeer. Toch heeft de stad een aantal spectaculaire bezienswaardigheden te bieden, die zeker een bezoek waard zijn.

10. Sky Train

sky train
My Train Pix/flickr

De Sky Train van Bangkok, die sinds 1999 in de stad rijdt, is een zeer moderne bovengrondse metro. Deze rijdt op grote betonconstructies van 12 meter boven de straat. Er zijn twee verschillende metrolijnen. namelijk de Sukhumvit lijn en de Silom lijn. De lijnen kruizen elkaar in Siam, het centrale station. Niet perse een bezienswaardigheid, je kunt natuurlijk wel mooi de hele stad zien, maar vooral erg handig! Hier lees je tips over hoe je als toerist de sky train kan gebruiken om je te verplaatsen in Bangkok.

9. Central World (winkelcentrum)

Central World

Er zijn vele grote winkelcentra in Bangkok gevestigd. Central World, gevestigd aan de straten Rama I en Ratchadamri, is één van de grootste. In dit modern ingerichte gebouw vind je naast zeven verdiepingen met vele verschillende winkels ook bioscopen.

8. China Town

china town

China Town is gelegen in het zuidwesten van Bangkok. Hier bevinden zich vele smalle straatjes met veel Chinezen en van alles dat Chinees is, zoals restaurants en eetkraampjes met Chinees voedsel. Ook zijn er Chinese winkeltjes, marktkramen, geneeskundige winkels en goudwinkels gevestigd. Uiteraard zie je hier Chinese lampionnen, parasols, waaiers, draken en dergelijken. Samen met de opvallende uithangborden met neonverlichting zorgt dit alles voor een kleurrijk geheel met vooral veel rood en goud. Er zijn hier vele tempels gevestigd, waaronder de ‘Wat Traimit’ Tempel, die zich aan het einde van Yaowarat Road. Hier vind je een vijf meter hoge gouden Boeddha. De meeste mensen komen ’s avonds naar China Town, dan begint het uitgaansleven in de wijk.

Wij zoeken schrijvers
Gek op schrijven en top 10 lijstjes? Dan zoeken we jou! Alletop10lijstjes.nl ontvangt maandelijks meer dan 500.000 lezers. Wil je dat jouw teksten ook door duizenden mensen gelezen worden dan is dit je kans. Lees er hier meer over.

7. Lumphini Park

Lumphini Park

Het grote stadspark Lumphini is er al sinds 1920. Het bevindt zich in het zakelijke centrum van Bangkok. Hier wordt vooral veel bewogen. In de ochtenduren begint dit al. Dan zie je in het park mensen joggen en wordt de Chinese vechtsport Tai Chi beoefend. ’s Avonds komen mensen hier om deel te nemen aan collectieve aerobics lessen. Koning Rama VI schonk in het verleden het Lumphini park aan de mensen. Van hem staat er een beeld in het park. Er zijn ook een bibliotheek, een centrum voor straatkinderen, een jongeren sportcentrum, een ouderen ontmoetingscentrum en eetgelegenheden in het park gevestigd. Met regelmatig worden er muziek- en andere voorstellingen in het park georganiseerd.

6. Khao San en Sukhumvisit (uitgaansgebied)

Bangkok staat bekend om haar rijke uitgaansleven. Elke wijk heeft haar eigen uitgaansgebied. De meeste restaurants, bars, clubs, karaoke tenten en opera’s zijn gevestigd in de straten Khao San en Sukhumvisit. Deze straten vind je aan de noordwestkant van het centrum. ’s Avonds kom je in Bangkok vele prostituees tegen, meestal arme plattelandsmeisjes, die soms zelfs zijn ontvoerd. bovenstaand filmpje komt van tipsthailand.nl

5. Chatuchakmarkt

Chatuchakmarkt
Mr.Peerapong Prasutr/wikicommons

De Chatuchakmarkt is een enorm grote markt, misschien wel de grootste van de wereld. De naam Chatuchakmarkt is gekozen, omdat de markt zich vlakbij het openbare Chatuchak Park bevindt. De markt wordt door de Thai ook wel JJ genoemd, omdat de markt zich tevens dichtbij de JJ Mall (winkelcentrum) bevindt. Hier vind je op zaterdag en zondag duizenden kramen met lokale producten, bloemen, boeken, kunst, muziek en levende dieren.

4. Baiyoke Sky Hotel

biayoke
biayoke view

Het luxueuze Baiyoke Sky Hotel, gevestigd in het oosten van de stad, is niet alleen een hotel, maar ook de hoogste toren van Thailand. Het heeft een hoogte van 309 meter. Vanaf de 84e verdieping heb je vanachter een glazen wand een prachtig uitzicht over de stad en omstreken. Hier bevindt zich tevens een café-restaurant, waar je onder het genot van een maaltijd of een drankje vanaf de enorme hoogte naar buiten kunt kijken.

3. Amphoe Damnoen Saduak markt (drijvende Markt)

drijvende markt
Ahoerstemeier/wikicommons

Vroeger werd Bangkok ook wel Venetië van het Oosten genoemd, door haar vele kanalen. Deze zijn er nu niet meer, omdat ze dicht worden gegooid om er straten van te maken. Al deze kanalen waren vaak gevuld met bomvolle bootjes. Hierop bevonden zich marktkooplui die kleurige en geurige producten aanboden. Een paar van deze drijvende markten zijn nog in stand gebleven, waaronder de Amphoe Damnoen Saduak markt, net buiten Bangkok gevestigd.

2. Wat Pho (tempel)

Wat Pho
Wat Pho 2
Diego Delso/wikicommons

Onder de vele tempels die zich in Bangkok bevinden, is Wat Pho de bekendste en oudste (vanaf 1788). De tempel heeft tevens een enorme omvang (80.000 vierkante meter). Hier bevindt zich een enorme liggende Boeddha, het grootste Boeddha beeld van heel Thailand met een lengte van 46 meter en een hoogte van 5 meter. Deze is rijkelijk versierd met bladgoud en parelmoer op de ogen en voeten. Net als in andere tempels vind je hier vele gouden puntdaken en rijkelijke versiering. Dit is tevens de ontstaansplek van de Thaise massage.

1. Phra Borom Maha Ratcha Wang (Koninklijk Paleis)

Phra Borom Maha Ratcha Wang

De voormalige koningen van Thailand uit de 18e eeuw woonden in Phra Borom Maha Ratcha Wang, het Koninklijk Paleis. Ook nu nog vinden er koninklijke rituelen en plechtigheden in het paleis plaats. Het paleis bevindt zich op het eiland Rattanakosin, op de westelijke oever van de Menam en tevens het historische hart van Bangkok. Het gehele complex heeft een omvang van 218.400 m². Het wordt omringd door een witte muur met een lengte van 1,9 kilometer. Deze fenomenale bezienswaardigheid beschikt over een zeer bijzondere bouw en vele gouden accenten. Hier is ook de tempel ‘Wat Phra Kaew’ gevestigd. Bij deze tempel bevindt zich een Smaragdgroene Boeddha.