Als we denken aan een model, dan zien we een mooi, jong, gezond, lang en vooral superslank iemand voor ons, die zich aan een zeer streng dieet houdt om dit ideale gewicht te behouden. Maar wist je dat er ook modellen zijn die van deze standaarden afwijken? Hier zijn 10 bijzondere modellen, allemaal op een geheel eigen manier.

1. Model van 87 jaar oud (Daphne Selfe)

Al sinds 1949 is Daphne Selfe een zeer gewaardeerd model. Er wordt vaak beweerd dat modellen zodra zij de leeftijd van 30 jaar bereiken, niet meer aan de bak komen. Daphne Selfe laat zien dat dit niet altijd het geval is. Het geheim achter haar langdurige carrière is dat zij beschikt over de eigenschappen optimisme en nieuwsgierigheid en dat zij geen botox gebruikt. Daar kunnen de dames uit luxe oorden zoals Hollywood en het Gooi veel van leren. Nieuwsgierig geworden naar dit unieke model? Kijk dan op de website van de 87 jarige Daphne Selfe.

2. Model met syndroom van Down (Madelina Stuart)

De Australische Madelina Stuart is niet alleen bijzonder knap. Zij heeft ook het syndroom van Down. Al vanaf zeer jonge leeftijd wilde Madelina Stuart model worden en zij ging samen met haar moeder, die volkomen in haar geloofde, voor haar droom. En die is uitgekomen. Ze is niet alleen een populair model geworden, maar ook een voorbeeld voor mensen met syndroom van Down. Zij helpt hen tegen discriminatie door heel open en positief over haar ziekte te vertellen. Kort geleden was zij nog te zien in een schitterende huwelijksreportage.

3. Model met vitiligo (Winnie Harlow)

Toen de Amerikaanse Winnie Harlow jong was, werd ze gepest. Ze werd uitgescholden voor zebra of voor koe. Winnie Harlow lijdt aan vitiligo, een huidziekte waarbij er sprake is van pigmentafwijkingen. Ondanks dit deed ze mee aan America’s Next Top Model. En daardoor is ze nu een zeer bekend model, namelijk het gezicht van het merk Desiqual. Naast haar werk als model zet deze dame zich in als activiste. Ze strijdt tegen vele vormen van discriminatie.

4. Langste model (Amazon Eve)

Een bepaalde lengte moet je hebben om model te mogen worden. Maar dit model is niet gewoon lang, ze is superlang. De transvrouw Amazon Eve heeft een lengte van maar liefst 2.03 meter. Daarmee is zij een reus voor bijna alle mannen. Naast model is Amazon Eve ook actrice en fitness trainer.

5. Model zonder benen (Kanya Sesser)

Al bij haar geboorte miste Kanya Sesser haar twee benen. Maar de rest van haar lichaam die mag gezien worden. In de allerbeste bladen pronkt Kanya Sesser met haar prachtige bovenlijf in lingerie. Alles wat ze in huis heeft, durft ze te tonen. Niks verstopt ze. Kanya Sesser zegt zelf hierover: ‘De foto’s laten mijn sterktes zien. Waarom zou ik deze wegstoppen?’ Bijzonder mooie woorden van Kanya Sesser. Eigenlijk is dit haar boodschap: Ga nooit bij de pakken neer zitten, maar zoek je sterktes en laat deze zien!

6. Model met ziektes en handicap (Melanie Gaydos)

Melanie Gaydos lijdt al sinds haar geboorte aan twee ziektes: ectodermale dysplasie en alopecia. Hierdoor worden haar huid, borststructuur, tanden en nagels aangetast. Ook heeft ze nauwelijks haar en is ze deels blind. Dit laatste is ontstaan doordat haar wimpers naar binnen groeiden en haar hoornvlies beschadigden. Waarschijnlijk vraag je je af hoe een vrouw zoals Melanie Gaydos een gerespecteerd model is geworden. Dat heeft zij enkel en alleen aan zichzelf te danken. Zij wilde wraak nemen op een ieder die haar jarenlang heeft gepest en wist de modewereld ervan te overtuigen dat zij uniek is, omdat alleen zij er zo uitziet. Met haar bijzondere uiterlijk maakt zij de modewereld een stuk minder saai.

7. Model met de breedste heupen (Mikel Ruffinelli)

Slank is dit model zeker niet, ze weegt maar liefst 190 kilogram. Wel is ze uniek. De Amerikaanse Mikel Ruffinelli heeft de breedste heupen ter wereld. Ze zijn maar liefst 2,4 meter in omtrek. Het onderhouden van haar modellenfiguur gaat haar zeer goed af. De geboorte van haar vier kinderen heeft hier bij geholpen. Maar ook eet ze 5000 calorieën per dag om er ‘goed uit te blijven zien’.

8. Opa model in tienerkleding (Liu Xianping)

In de webshop van zijn kleindochter showde deze opa de daarin verkochte tienerkleding. Dit idee kwam van opa Liu Xianqing zelf. Hij was het thuiszitten simpelweg zat geworden. Nooit meer heeft deze opa thuis achter de geraniums hoeven zitten. Nadat de foto’s van hem op het internet verschenen, duurde het niet lang voordat de foto’s de wereld rond gingen. Niet alleen de winkel van zijn kleindochter was binnen no time uitverkocht, ook opa Liu Xianping had er een nieuwe hobby bij. En laten we eerlijk zijn, de roze en fluo-kleurtjes van de tienerkleding van zijn kleindochter staan hem bijzonder goed.

9. Model die zoveel mogelijk eet (Nela Zisser)

Een groot nadeel van een modellencarrière is dat je maar zo weinig kunt eten. De Nieuw Zeelandse Nela Zisser heeft hier echter totaal geen hinder van. Zij kan eten wat ze wil, maar wordt er niet dik van. Het is voor haar zelfs mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden waarin ze zoveel mogelijk moet eten. Hiermee behaalde ze het record ‘Big Macs eten’. Ze at maar liefst 22 Big Macs in één keer op. Hoe? Volgens Nela Zisser is het een kwestie van de dag voor de wedstrijd ook flink eten, zodat je maag al wordt gestretcht. Maar wat nou als je de dag na de wedstrijd een fotoreportage hebt?

10. Model in rolstoel (Jillian Mercado)

Jilian Mercado is door een spierziekte in een rolstoel terecht gekomen. Toch betekende dit voor haar niet het einde van haar leven. Zij ging ondanks haar handicap voor hetgeen waar ze van kinds af aan al van droomde: werken in de mode-industrie. Jilian Mercado wordt niet alleen geboekt voor campagnes van grote merken (waaronder het merk Diesel), maar maakte ook deel uit van de laatste campagne van Queens Be. Tevens is zij werkzaam als blogger.

via: verbluffend.com