De Olympische Spelen zijn het meest iconische sportevenement van de wereld. Records worden verbroken, verschillende landen gaan een vriendschappelijke strijd aan en heel de wereld kijkt toe. Maar tijdens iedere editie van dit evenement gebeurt er wel iets absurds, en zo ook dit jaar. Dit zijn de 10 meest bizarre gebeurtenissen van de Olympische Spelen in Rio.

10. De Japanse gymnast die teveel Pokémon Go speelde

Sporters staan er om bekend dat ze de meest fanatieke mensen ter wereld zijn, en dat geldt blijkbaar ook wanneer het om spelletjes op hun telefoon gaat. De Japanse Kohei Uchimura was zo enthousiast bezig met het spelen van Pokémon Go dat hij zichzelf een rekening bezorgde van maar liefst 4.500 Euro! Gelukkig heeft de Japanner een goede deal kunnen sluiten met zijn provider, waardoor de rekening hem nog maar 30 Euro kostte. Het loont om Olympisch kampioen te zijn!

9. Het Amerikaanse basketbalteam dat “per ongeluk” een bordeel bezocht

Ook atleten hebben behoefte aan een beetje gezelligheid en ontspanning na een dag hard trainen. Het Amerikaanse basketbalteam wilde een wellness centrum bezoeken en ging daarom naar de Termas Monte Carlo spa. Deze spa is alleen niet wat het lijkt, aangezien het één van de meest beruchte bordelen van de regio is. Het Amerikaanse team claimt dat ze van niks wisten en dat ze meteen zijn weggegaan. Geen happy ending voor deze mannen.

8. De schermer die zijn telefoon liet vallen tijdens een wedstrijd

We zijn allemaal bijna vergroeid met onze telefoon, maar toch zijn er momenten waarop je hem beter thuis kunt laten. De Franse schermer Enzo Lefort heeft zijn lesje wel geleerd. Toen hij middenin een wedstrijd tegen de Duitse Peter Joppichduring zat viel zijn telefoon ineens uit zijn zak. Hij bleef er rustig onder en gaf zijn telefoon meteen weg aan een omstaander. Laten we hopen dat zijn scherm de val heeft overleefd.

7. De organisatie die de sleutels kwijt was

Het is ons allemaal wel eens overkomen: vijf minuten voordat je de deur uit moet ben je in paniek op zoek naar je verdwenen sleutels. Je zou alleen denken dat een professionele organisatie zoals die in Rio beter zou zijn in het bewaren van sleutels. Omdat de sleutels naar het Olympisch stadion kwijt waren heeft de organisatie een betonschaar moeten gebruiken om het hek open te krijgen. Misschien is het in het vervolg beter om even een reservesleutel te laten maken.

6. De gymnast met een voorspellende gave

De Amerikaanse gymnast Aly Raisman werd als klein meisje gevraagd om op te schrijven wat ze over 20 jaar zou willen zijn. Een vraag waarop ieder kind zijn grootste fantasieën loslaat. Andere kinderen schreven dat ze moeder zouden zijn, zangeres of actrice. Kleine Aly voorspelde dat ze op de Olympische spelen zou staan. En ja hoor, 20 jaar later wint ze een gouden medaille en is haar voorspelling uitgekomen! Zouden de andere meisjes die droomden van een carrière als zangeres ook al op het podium staan? De reactie van de ouders van Aly op haar optreden was ook nog wel een leuk bizar momentje:

5. Nederland stuurt medaillekandidaat naar huis

Natuurlijk was het niet slim van Yuri van Gelder om te gaan stappen in de week dat hij de belangrijkste wedstrijd van zijn leven moet turnen. Maar om nou een van de medaillekandidaten naar huis te sturen, dat is wel heel bizar!

4. Het condoom record

Er worden natuurlijk constant records verbroken tijdens de wedstrijden in Rio. Maar niemand had verwacht dat dit record verbroken zou worden. Er zijn nog nooit zoveel condooms in omloop geweest in het Olympisch dorp. De organisatie heeft maar liefst 42 condooms per atleet weggegeven, waardoor deze editie bekend staat als de meest “spannende” Spelen tot nu toe. Het idee achter deze condooms is dat de prestaties in bed natuurlijk net zo goed moeten zijn als de prestaties op het sportveld, dus ook veilig! En dat terwijl die atleten bij elkaaar juist zouden kunnen zorgen voor super nageslacht, een gemiste kans!

3. De golfer zonder golfclubs

Er is niets zo vervelend als het verliezen van je bagage tijdens een vliegreis. Maar de Argentijnse golfer Emiliano Grilla had wel erg veel pech. Zijn koffers met kleding kwamen gewoon volgens planning aan op het vliegveld in Rio, maar zijn golfclubs hadden de vlucht gemist. Wat de fout van de vliegmaatschappij nog pijnlijker maakt is het feit dat er voor het eerst in honderd jaar weer gegolfd gaat worden tijdens het sportevenement. Het goede nieuws is dat de Argentijn slechts één dag heeft hoeven wachten voordat zijn golfclubs toch op het vliegveld arriveerden. Op twitter deelde hij meteen een foto waarop hij een innige knuffel deelt mijn zijn golfclubs.

2. De judoka die in elkaar werd geslagen

Nadat de Belgische Dirk van Tichelt een bronzen medaille had gewonnen met zijn overwinning in judo, besloot hij het er van te nemen in Rio. De Belg ging samen met een vriend op stap, waar hij beroofd werd van zijn telefoon. De Judoka liet het er niet bij zitten en rende achter de dief aan. Ondanks dat van Tichelt wel weet hoe hij zichzelf moet verdedigen, gaf de dief hem een rake klap. Ondanks zijn blauwe oog is de Judoka vooral nog heel blij met zijn bronzen overwinning.

1. De medische staf die de gymnast die zijn been brak laat vallen

https://www.youtube.com/watch?v=hOsp8a8PMrQ

De beelden gingen heel de wereld over: de Franse Samir Ait Said lag in pijn op de grond met een been dat in een hele rare hoek was gedraaid. Toen hij naar het ziekenhuis werd getransporteerd om zijn gebroken been te verhelpen liet het medisch team de gymnast ook nog eens vallen. Ait Said kan gelukkig wel tegen een stootje en laat op foto’s al zien dat hij weer overeind staat en klaar is om te trainen voor 2020.

bron: oddee.com