Iedereen heeft een mening over de vijftig tinten trilogie maar tegelijkertijd heeft ook iedereen het boek gelezen. Wat betekent dat het razend populaire boeken zijn, en niet alleen bij diegene die durven toe te geven dat ze het boek goed vinden. De vijftig tinten boeken zijn ook andere schrijvers niet ontgaan, en plotseling kwamen de erotische romans met bakken uit de lucht vallen.

10. De overgave van Floor

De overgave van Floor

Een boek waarin de hoofdrolspelers al een relatie hebben. Het woord SM komt in dit boek behoorlijk vaak voor en er zijn veel seksuele momenten die in geen enkel ander boek voorkomen. Zo gaan ze bijvoorbeeld naar een parenclub.

9. Dagboek van een submissive

Dagboek van een submissive

Dit is een autobiografisch boek, wat het lezen meteen heel kriebelig maakt. Het feit dat het echt gebeurt is, is bij sommige stukken onwerkelijk. Het boek maakt wel grote indruk en levert een hele nieuwe kijk op seksuele aantrekkingskracht.

 

8. Negentig dagen Genevieve

Negentig dagen Genevieve

Stouter dan vijftig tinten. Dat klopt, dit boek is nog meer gericht op het seksuele vlak en er zit minder verhaal in dan bij vijftig tinten grijs. Dit neemt niet weg dat het lekker wegleest, en zelfs prettig choqueert op sommige momenten.

7. Geheim verlangen

geheim verlangen echt

Eindelijk een weer wat rustiger boek. De seksuele hoofdstukken zijn minder ruig en er zit meer gevoel in het verhaal. Prettig aan dit boek is dat je beide verhalen te horen krijgt. Zowel van de
man als van de vrouw, en laten we eerlijk zijn: iedereen is benieuwd naar wat die mannen denken.

6. Prachtige rampspoed

prachtige rampsoed

Een boek met jongere hoofdrolspelers, deze zitten namelijk nog op de universiteit. Tevens word er in dit boek meer ruzie gemaakt dan bij de andere boeken in dit lijstje. Er zit een sterk verhaal in het boek en verrassende wendingen.

5. Speel met mij

speel met mij

Ook dit is de eerste titel van een trilogie. Speel met mij is een wat hardere versie van vijftig tinten, in dit boek heeft de vrouw (Alexandra Barke) bijvoorbeeld al een man en kinderen, wanneer ze in een spannende seksuele achtbaan stapt met haar ex Jeremy.

4. Negentig dromen van Elise

Negentig dromen van Elise

Een prachtboek met een goed verhaal. In dit boek heeft de vrouw twee minnaars en moet ze kiezen. De strijd wordt mooi verteld maar er is meer dan genoeg ruimte over voor hevige seksuele escapades.

3. Begeerd door jou

begeerd door jou

Het eerste boek dat uitkwam na de vijftig tinten trilogie. Ook het boek dat er het meest op lijkt. Weer een man met een verleden, alleen de seks wordt in dit boek nog meer benadrukt. Het verhaal daarentegen is beduidend minder aanwezig.

2. Het huwelijkscontract

huwelijkscontract

Het verhaal doet een beetje denken aan een doktersroman. Een man die moet trouwen en daarvoor zijn ex-vriendin uitkiest. Als je verder leest is het daarentegen een goed verhaal met goede personages. En de seksuele hoofdstukken zullen je niet ongeroerd laten.

1. Vijftig Tinten Grijs

50 shades

We kunnen hier lang of kort over zijn maar uiteindelijk zal Vijftig Tinten grijs zelf altijd op nummer één staan. Het is een boek waar zowel verhaal als erotiek in voorkomt en al lees je hem honderd keer. Dan nog is het een heerlijk boek