Game jij soms stiekem achter de rug van je baas of heb je gewoon te weinig om handen op het werk? Geen zorgen, we kennen allemaal wel dat gevoel van verveling tijdens de werkuren. Soms zijn er zo van die dagen dat je nauwelijks aan de bak moet, maar hey! ‘De boog moet niet altijd gespannen staan’. En voor degenen die de boog even los laten heb ik goed nieuws! In dit artikel vind je enkele leuke browsergames die je bezighouden op het werk.

10. Bullet Force

Bullet Force is een intense multiplayer shooter waarbij je je in het hart van de oorlog bevindt. Creëer zelf een room met je collega’s of sluit je aan bij een reeds bestaande room. Deze shooter heeft geen verhaal; dit wil zeggen dat je terechtkomt in een onbekende stad, op een onbekend kantoor of in een onbekende wijk. Het spel geeft je de vrijheid om je helemaal in te leven in je eigen verhaal. Verder kan je kiezen tussen een groot arsenaal aan wapens en bovendien kan je het spel spelen met je muis en toetsenbord!

9. Slope

Het moet niet altijd gewelddadig zijn om leuk te zijn. Slope is het bewijs dat een eenvoudige bal met enkele hindernissen meer dan voldoende is om je uren mee te amuseren. In dit arcade spel kom je terecht in een doolhof vol obstakels en hindernissen. Stuur de bal doorheen het doolhof en overleef zo lang als je kan. Laat je niet ontmoedigen door de moeilijkheidsgraad van de game, het duurt namelijk even om een ‘slope-killer’ te worden. Durf jij het avontuur aan?

8. Drift Hunters

Heb je een passie voor auto’s en schrikken hoge snelheden je niet af? Dan is Drift Hunters echt iets voor jou! Men zegt altijd: de leukste activiteiten in het leven zijn de activiteiten die je zelden of nooit doet. In Drift Hunters krijg je de kans om achter het stuur te kruipen van een snelle wagen en te driften op één van de tien gekozen tracks. Laat je fantasie op hol slaan en drift erop los in een Toyota Supra of een sportieve Ford Mustang.

7. ZombsRoyale

Het is 2018, het jaar van de .io games. Voor wie nog niet vertrouwd is met het .io concept: .io games zijn eenvoudige multiplayer spellen waarbij de graphics erg basic zijn en waarbij de gameplays simpel maar verslavend zijn. Ideaal voor tijdens het werk dus! Ondanks de sobere graphics zijn deze spellen erg populair. Zombsroyale is een goed voorbeeld van een .io game die momenteel erg populair is. Je komt als ‘zomb’ terecht in een wereld vol cirkels, driehoeken en vierkantjes. Het doel van het spel is om zo lang mogelijk te overleven en tegenspelers uit te schakelen. Dit kan je doen door wapens te verzamelen en beschutting te zoeken in één van de tientallen bunkertjes. Maar let op, laat je niet verrassen door het dodelijke gas.

6. Basketball Legends

De sportfanaten onder jullie hebben er even op moeten wachten maar het is zo ver. ‘Basketball Legends’ heeft haar naam niet gestolen: sta in de schoenen van een echte basketbal legende zoals Lebron James of Stephen Curry en waag je aan een lay-up of een driepunter. Basketball Legends is een simpel maar leuk spel waarbij je één tegen één komt te staan tegen de computer of tegen een vriend. Zij die weinig tijd hebben kunnen kiezen voor een Quick Match, anderen kunnen zich wagen aan een tornooi. Sta jij binnenkort in het NBA all star team?

5. Doge Miner

‘Simple, yet so beautiful’, dat is het concept van Doge Miner. Bij Doge Miner is het de bedoeling dat je je een weg baant naar de maan. Door te klikken met de muis kan je muntjes verzamelen die je heel wat tools opleveren zoals raketten en andere handige ruimtetuigen. Hoe meer je klikt, hoe sneller je op de maan staat. Zo zie je maar, het hoeft niet altijd spectaculair te zijn omleuk te zijn.

4. Air Wars 2

Voor degenen die houden van snelle vliegtuigen en veel spektakel is Air Wars 2 het geknipte tijdverdrijf. Air Wars 2 bevat een spectaculaire gameplay en erg professionele graphics die je het gevoel geven dat je echt door het luchtruim vliegt. Air Wars 2 biedt je de mogelijkheid om je eigen vliegtuig te bemannen. Het doel van het spel is simpel: verover de vlag van het andere
team. Baan jezelf een weg door het luchtruim en schiet zoveel mogelijk tegenstanders uit de lucht. Dankzij de night-vision modus kan je ook ‘s nachts de battle verderzetten. Met het geld dat je verdient tijdens het spel kan je je vliegtuig upgraden en meer autoriteit verwerven. Word jij de koning van het luchtruim?

3. Boomerang Chang

Mijn top 3 begin ik graag met één van mijn favoriete spellen: Boomerang Chang! Net zoals bij Doge Miner is het spel gecreëerd volgens het volgende principe: simpel, maar ó zo goed. Op de top van de Ninja berg staat nog slechts één overlever ‘Chang’. Zorg ervoor dat je zo lang mogelijk overleeft door de aanstormende monsters te ‘killen’ met een boomerang. Maar opgelet, er zit een addertje onder het gras: je kan de boomerang enkel naar rechts gooien met als gevolg dat je jezelf kan doden. Door te springen kan je de boomerangs ontwijken en Chang in leven houden. Een spel voor iedereen, ideaal voor op het werk!

2. Knife Hit

Ons voorlaatste spel is misschien wel één van de meest populaire spellen op dit moment. In Knife Hit is het de bedoeling dat je een bepaald aantal messen in een boomstam gooit zonder daarbij een ander mes te raken. Verder kan je punten verdienen door objecten, zoals bijvoorbeeld een tomaat, kapot te gooien. Hoe hoger het level van het spel, hoe sneller de boomstam ronddraait en hoe moeilijker het wordt om de messen naast elkaar te gooien. Je kan de messen gooien door te tikken op je scherm of door te klikken op de linker muisknop. Naast de mobiele versie op IOS en Android bestaat er ook een browserversie zodat je altijd en overal kan spelen.

1. Shell Shockers

Het allerbeste bewaren we voor het laatste. Shellshockers.io is een IO game waarin er met iedereen een eitje te pellen valt, met andere woorden je hebt geen vrienden. Schiet zoveel mogelijk vijanden neer en overleef zo lang mogelijk in het ‘egg battlefield’. Maar let op, je beschikt maar over een beperkte munitie dus wees zuinig. Wanneer je gezondheid laag is kan je best ontsnappen aan de drukte en een rustig plekje vinden om even tot rust te komen. Dat is een eitje, toch?

Waar kan ik al deze spellen spelen?

De meeste games zijn beschikbaar in de Google Play Store of in de Apple Store. Zoek je toch naar een plek waar al deze spellen verzameld staan dan kan je terecht op de website van speelspelletjes. En ja, het is helemaal gratis! Alvast veel speelplezier toegewenst!