De volgende tien gadgets lijken ondertussen uit het stenentijdperk te komen, maar slechts 20 jaar geleden, in de jaren ’90 was je echt ’the man’ als je één van deze gadgets had!

Tamagotchi

Tamagotchi
Tsca

De Tamagotchi, het eerste ‘virtuele huisdier’ was een wereldwijde rage in 1996. Het begon allemaal in Japan, maar al snel probeerde de hele wereld zijn digitale diertje in leven te houden. 40 Miljoen stuks werden er in totaal verkocht (en waarschijnlijk is minstens de helft kapot tegen de muur gegooid nadat het beestje weer midden in de nacht begon te piepen!).

Discman

Discman

Tegenwoordig heb je duizenden uren aan muziek op je muziekspeler staan, in de jaren ’90 was dat wel anders. Toen moest je een zorgvuldige selectie maken van 90 minuten aan muziek om op je cd’tjes te branden. In de jaren ’90 nam de Discman het stokje over van de Walkman als populaire draagbare muziekspeler. Vooral toen de shock protection werd geïntroduceerd!

Beeper

pager
Beeper, Pager, Bleeper, Buzzer, eigenlijk een voorloper van de sms’jes. De coole manier om te communiceren in de jaren ’90.

Greenpoint

Greenpoint

En was je echt cool, dan had je de Greenhopper van PTT Telecom. Ook een pager, maar was je in de buurt van een Greenpoint, dan kon je ook bellen!

Space Maxer

space maxer

We blijven nog heel even bij de beepers, want ook iedereen had een Space Maxer van Philips, voornamelijk dankzij een promotie van Pepsi. Niemand gebruikte het ding, want berichten versturen was veel te duur. Mits je het apparaat hackte natuurlijk, hier vind je op een echte jaren ’90 “Tripod” website nog een beschrijving om de Maxer te hacken!

Playstation

Playstation

De eerste Playstation kwam in 1995 op de markt, en al snel domineerde dit apparaat de console markt, mede natuurlijk door de vele reclamecampagnes met als slogan “Do not underestimate the power of Playstation”. Wat ook hielp was dat er na ombouw illegale kopieën op gespeeld konden worden (in tegenstelling tot bij de concurrent, de Nintento 64).

Game Boy

Game Boy

Net voor de jaren ’90, in 1989 kwam Nintendo met de Game Boy op de markt. Deze draagbare spelcomputer is in totaal 118.690.000 keer verkocht! Geen kind dat in de jaren ’90 is opgegroeid heeft niet uren lang tetris gespeeld op de Game Boy!

Blue Brain

Blue Brain
Marktplaats

De Blue Brain kreeg je gratis bij een Postbankrekening in de jaren ’90. Het apparaatje was een rekenmachine, telefoonboek en vertaalcomputer in één! Een must have dus 😉

Nokia 5110

NOKIA 5110

Had je eind jaren ’90 al een mobieltje, grote kans dat je een Nokia 5110 had. En grote kans dat deze op dit moment nog steeds werkt 😉

Laserpointer

laserpen

Eind jaren ’90 was de laserpointer een plaag op alle scholen. Lekker leraar pesten met het laserpuntje.