Middenin in Spanje ligt de metropool Madrid. Het is een van de grootste steden van Europa en een centrum voor de Spaanse economie en politiek. Niet gek dat deze Spaanse hoofdstad bruist van de interessante activiteiten. En dat geldt niet alleen voor zakenlui, maar ook kunst- en cultuurliefhebbers kunnen zich volop uitleven in deze boeiende stad. En wil je uitgaan of shoppen? Madrid biedt je interessante mogelijkheden. Hier zijn tien bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Madrid.

10. Gran Vía

Gran Vía

Shoppen doe je in de Gran Vía. Deze drukke straat bied je behalve een mooie selectie winkels, hotels, restaurants en cafés ook prachtige architectuur. Dus wanneer je door de Gran Vía loopt, kijk behalve naar de winkeletalages ook eens naar boven. Dan ontdek je prachtigste gevels en imposante gebouwen.

9. Casa de Campo

Casa de Campo

Ga lekker recreëren op de voormalige koninklijke jachtvelden in een van de grootste parken van Europa: Casa de Campo. Op dit 1700 hectare grote terrein vind je onder andere een dierentuin en een attractiepark. Verder is er een groot meer en een netwerk aan fiets- en wandelpaden.

8. Kabelbaan over Madrid

Een leuke en spannende manier om het park Casa de Campo te bereiken is met de kabelbaan de Teleférico. Als je geen hoogtevrees hebt, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Spaanse hoofdstad. De kabelbaan vertrekt vanuit Paseo Pintor Rosales.

7. Puerta del Sol

Puerta del Sol

‘Poort van de zon’ dat betekent Puerta del Sol. Een mooie naam voor het centrale plein van Madrid. Het is ook meteen het nulpunt van Spanje. Hiervandaan worden de afstanden gemeten voor het immense Iberische land. Behalve dat vind je op dit bekende plein de Casa de Correos. Deze klok telt op Oudejaarsavond de tijd af tot het begin van het nieuwe jaar, wat hier dan ook groots wordt gevierd. Wil je daarbij zijn, neem dan twaalf druiven mee. Het is namelijk traditie om bij elke klokslag een druif te eten. Dat brengt het hele jaar door geluk! Verder zijn er op de Puerta del Sol diverse mooie fonteinen en beelden. Het is dan ook niet voor niets het hele jaar door een populaire plek bij toeristen en de lokale Spanjaarden.

6. Estación Atocha

Atocha monument

Iedere stad heeft wel een drama. Voor de Madrilenen vond deze nog vrij recent plaats tijdens de terroristische aanslag op het treinstation Atocha in 2004. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers staat er op dit station een monument. Maar daarnaast is dit station zeker een bezoek waard vanwege zijn mooie architectuur en tropische beplanting.

5. Flamenco

Flamenco

Beleef het vurige temperament van de Spanjaarden tijdens een originele flamenco-avond. Er zijn verschillende bekende flamencobars waar je een show kunt bijwonen, zoals Cardamomo en Casa Patas.

4.Estadio Santiago Bernabéu

Bernabeu
Darios / Shutterstock.com

Flamenco, tapas, wijn en stieren laten bij veel Spanjaarden het hart sneller kloppen. Maar de voetballers van Real Madrid maken de Madrilenen echt gek als ze winnen. De heilige grond waar deze helden spelen, is het Bernabéu Stadion. En ook jij mag die betreden tijdens een rondleiding door het stadion.

3. Plaza Mayor

Plaza Mayor

Dompel je tussen de Madrilenen op dit immense plein. Ga lekker op souvenierjacht in de traditionele winkels die rondom de Plaza Mayor liggen. Of drink een wijntje of lekker glas cerveza in een echt Spaans café. Maar geniet vooral van de sfeer, want op de Plaza Mayor zijn geen auto’s toegestaan. Het populaire plein stamt uit de 12e eeuw en heeft een roerige geschiedenis. En met een beetje geluk beleef jij een leuke avond op de Plaza Mayor, want dit plein is het toneel van enkele grote volksfeesten.

2. Palacio Real de Madrid

Palacio Real de Madrid

Waan je even van koninklijken bloede, wanneer je door het Koninklijk Paleis van Madrid loopt. Dit Palacio Real is het grootste van alle koninklijke paleizen in Europa. Het heeft maar liefst 3418 kamers en een oppervlakte van 135.000m². Behalve de immense ruimte bezit het paleis ook nog mooie schatten uit het verleden, zoals antieke meubels, kunst en porselein. Voor bezoekers is het mogelijk om een deel van het paleis te bezichtigen. Wanneer je dat doet, vergeet dan niet om ook langs de prachtige paleistuin, de Campo del Moro, te gaan.

1. Museo del Prado

Museo del Prado

Dit is de trots van Madrid en niet onterecht, want het Museo del Prado is wereldberoemd om zijn imposante kunstcollectie. Hier kun je eindeloos dwalen langs onder andere duizenden tekeningen en prenten en honderden beelden. Maar het meest indrukwekkende is de verzameling van meer dan 7.000 schilderijen, waaronder werk van onze eigen oer-Hollandse Rembrandt.

Regel je stedentrip naar Madrid alvast bij Bebsy. Dankzij jarenlange ervaring regelen zij de beste deals. En bij aanmelding krijg je direct 25 euro korting!