Wil je indruk maken op de mensen om je heen? Dan is het geven van een duur cadeau een goede zet. Soms gaan mensen wel heel ver om indruk te maken op anderen. Dacht je dat die gloednieuwe iPhone of ring een duur cadeau was? Laat je dan verrassen door deze top 10 duurste cadeaus ooit gegeven.

10. De Mercedes-Maybach GLS 600 van Kim Kardashian – 1 miljoen dollar

Mercedes-Maybach GLS 600

Haggardous50000 / Shutterstock.com

Kanye West wilde indruk maken op Kim Kardashian tijdens kerst in 2020. Hij greep deze feestdag aan om zijn vrouw meerdere auto’s cadeau te doen. Dat is al een flink cadeau, maar het wordt nog gekker. Hij besloot namelijk om haar maar liefst vijf dezelfde auto’s te geven. De Mercedes-Maybach GLS 600 kost maar liefst 200.000 dollar. Vijf van deze auto’s waren dus goed voor een kerstcadeau van een miljoen dollar.

9. Koning Abdullahs cadeaus voor Barack Obama – 1,3 miljoen dollar

In 2014 ontmoette de Amerikaanse president Barack Obama koning Abdullah van Saoedi-Arabië. Het is bij dit soort belangrijke ontmoetingen gebruikelijk om elkaar een cadeau te geven, maar de koning ging wel heel ver. Hij gaf de president een combinatie van cadeaus, zoals juwelen, diamanten en verschillende edelstenen. Deze hadden bij elkaar opgeteld een waarde van 1,3 miljoen dollar. Leuk voor de president, maar je kunt ook te ver gaan met een relatiegeschenk, het Amerikaanse volk had er veel kritiek op.

8. De Bugatti Grand Sport van Jay-Z – 2 miljoen dollar

Bugatti Grand Sport

supermodel / Shutterstock.com

Beyonce en Jay-Z zijn al jaren een echt powercouple. In 2010 maakte de zangeres haar man blij met een Bugatti Grand Sport. Deze auto heeft een waarde van maar liefst 2 miljoen dollar, dat is weer eens wat anders dat een bedrukte mok met ‘best daddy’. Hij is zo lastig te krijgen, dat de auto een jaar van tevoren al besteld moest worden. Het is een prijzig cadeau, maar hij past perfect bij de uitgebreide autocollectie van de rapper.

7. Het gouden bad van Robin Givens – 2 miljoen dollar

Altijd al in echte luxe willen baden? Robin Givens kan het doen, want deze actrice kreeg een gouden bad. Het cadeau kwam van de beroemde bokser Mike Tyson, waar Givens een korte relatie mee had. Het bad is gemaakt van puur goud en was het stralende verjaardagscadeau voor de actrice. Met een waarde van 2 miljoen dollar was dit zeker een indrukwekkend cadeau.

6. De diamanten ring van Elizabeth Taylor – 6,6 miljoen dollar

elizabeth taylor

MGM/ publiek domein

Acteur Richard Burton wilde in 1969 een bijzonder cadeau voor zijn vrouw Elizabeth Taylor kopen. Hij bezocht een veiling waar een 68-karaat diamanten ring werd verkocht. Helaas bood sieradenmerk Cartier net iets meer, waardoor hij de ring door zijn vingers zag glippen. Een dag later keerde hij terug en bood hij Cartier een bedrag van 6,6 miljoen dollar voor de ring. Zo kon hij zijn vrouw toch een spectaculair cadeau geven.

5. Femme de Venise van Alberto Giacometti – 14 miljoen dollar

femme de Venise

Kunststiftung Poll/wikipedia

Roman Abramovich was de eigenaar van de beroemde voetvalclub Chelsea toen hij dit beeld voor zijn vriendin, Dasha Zhukova, kocht. Ze was een groot kunstliefhebber en verzamelde graag bijzondere kunststukken. Dit bronzen beeld met een waarde van 14 miljoen dollar was de perfecte keuze voor haar collectie en meteen een van de duurste cadeaus ooit gegeven.

4. De Gulfstream Jet van Katie Holmes – 20 miljoen dollar

katie holmes jet

Andrew Harker / Shutterstock.com

Tom Cruise en Katie Holmes waren een beroemd Hollywoodstel dat hun liefde van de daken schreeuwde. Cruise wilde dit nog even benadrukken door zijn vrouw een Gulfstream Jet ter waarde van 20 miljoen dollar cadeau te doen. Het stel is inmiddels gescheiden en we weten helaas niet wie de jet heeft gehouden.

3. De Koh-i-Noor van koningin Victoria – 485 miljoen dollar

koh-i-noor

Chris 73 / wikipedia

De Koh-i-Noor was een diamant van maar liefst 186 karaat en werd aan koningin Victoria gegeven nadat de East India Company deze had gestolen van de laatste sikh-keizer, Dalip Singh. Om de brilliance van de edelsteen te benadrukken, werd in 1852 besloten de steen te herslijpen bij Coster Diamonds. Het formaat werd hierdoor teruggebracht van 186 karaat tot het hedendaagse 108,93 karaat.

2. De Taj Mahal – 827 miljoen dollar

Taj Mahal
De Taj Mahal is een van de beroemdste bouwwerken ter wereld. Wat veel mensen niet weten, is dat het gebouwd werd door Shah Jahan om zijn geliefde vrouw te eren. Het gebouw moest een tombe worden voor haar lichaam en daarom rijkelijk versierd worden. Na zijn dood werd ook Shah Jahan bijgezet in de Taj Mahal.

1. De kubistische meesterwerken van Picasso – 1,1 miljard dollar

picasso
De kubistische meesterwerken zijn schilderijen die door Picasso zijn gemaakt. Ze waren in het bezit van de Amerikaanse zakenman Leonard Lauder. Hij besloot om zijn kostbare collectie, ter waarde van 1,1 miljard dollar, te doneren aan het Metropolitan Museum of Art in New York. Dat maakt dit het meest waardevolle cadeau dat het museum ooit heeft ontvangen.