Aardappels van 500 euro per kilo? Of een paddenstoel van 3.000 euro per kilo? Heb jij het geld over voor één van deze super dure ingrediënten?

La Bonnotte aardappelen – $700 per kilogram

Bonnotte aardappel

Welke Nederlander is er niet groot van geworden, Aardappelen. Wij kopen ze meestal voor rond de euro per kilo, maar het kan veel duurder. Voor een pondje La Bonnotte aardappels ben je $350 kwijt. Deze dure aardappeltjes zijn niet alleen zo prijzig door de goede smaak, maar ook omdat ze schaars zijn. La Bonnotte aardappelen kunnen alleen geteeld worden op het eiland Noirmoutier in West Frankrijk (bron)

Densuke Watermeloen – $750 per kilogram

densuke dure meloen
Samut Tungsaleekased / Shutterstock.com

De recordprijs van een Japanse Densuke watermeloen van 8 kilogram is $6.100. Dit type watermeloenen groeien alleen op het Japanse eiland Hokkaido. Ook hier wordt de prijs weer mede bepaald door de schaarste. Per jaar worden er maar een paar duizend Densuke watermeloenen geoogst.

Elandmelk – $1000 per kilo

eland

Elandmelk is populair in Zweden en Rusland, ze geloven dat melk van een eland helpt tegen veel ziektes. Ook hier geldt weer, er is weinig van, dus de prijs is hoog.

Kobe vlees – tot $1000 per kilo

Het duurste vlees is Kobe vlees uit Japan. Echt kobevlees is afkomstig van de Tajima-ushi, een bepaald type Wagyū koe. Ze worden volgens eeuwen oude Japanse tradities opgegroeid.

Blauwvintonijn

De Blauwvintonijn is met uitsterven bedreigd. En wat schaars is, is duur. Ooit werd er op een veiling voor een tonijn van ongeveer 300 kilogram $736.000 betaald. Uiteraard is het schandalig dat mensen deze vis überhaupt nog eten …

Matsutake – $4000 per kilo

Matsutake

Paddenstoelen zijn over het algemeen al duur, en een van de duurste is de Japanse Matsutake. De bomen waaronder deze paddenstoelen groeien worden met uitsterven bedreigd, en de Matsutake dus ook.

Saffraan – $5000 per kilo

Het dure kruid Saffraan wordt met de hand geplukt. Om een kilo saffraan bij elkaar te verzamelen zijn er zo’n 150.000 sprietjes nodig. Gelukkig heb je bij het koken niet zoveel saffraan nodig, één draadje saffraan is voldoende om een liter kokend water in een uur een diepgele kleur te geven. Saffraan behoort tot de duurste substanties op aarde.

Witte Truffel – $7.000 per kilo

witte truffel (2)

De beroemde truffels uit Europa kunnen wel $7.000 per kilo kosten! Ze zijn moeilijk om te vinden, ze groeien onder de grond aan de voet van een eikenboom. Om ze te vinden worden varkens of honden ingezet. De voorkeur gaat uit naar honden aangezien varkens bijna niet te houden zijn als ze de truffel eenmaal gevonden hebben!

Tieguanyin Thee

thee

Tieguanyin Tea is een premium variant van de bekende oolongthee. Per kilogram betaal je al snel $6.600. Hier kun je natuurlijk wel heel wat kopjes thee van zetten.

Almas kaviaar

Almas Caviar is de meest zeldzame variant van Beluga kaviaar. En zeldzaamheid, dat heeft een prijs. Voor deze dure kaviaar betaal je $39.500 per kilogram. Meestal krijg je er wel een gouden doosje bij.

Yubari King Meloenen

Yubari
tkyszk / Shutterstock.com

Meloenen zijn een luxe product in Japan. Ook de Yubari King meloenen worden verkocht voor schrikbarende prijzen. Er zijn recordprijzen van $26.000 voor betaald. De normale prijs in de winkel ligt tussen de $50 en de $100.

Kopi Luwak – meer dan $200 per kilo

Kopi Luwak

Natuurlijk staat de zeer beroemde dure koffie Kopi Loewak in de lijst. De boontjes worden eerst opgegeten door civetkatten, en van de uitgepoepte boontjes schijn je de lekkerste koffie te kunnen maken. Tegenwoordig is er ook een variant die gemaakt wordt van olifanten poep.

bron