Een Lamborghini is een van de meest uitgebreide en meest dure auto’s die je op de markt kunt vinden. Echter zijn er bij het merk veel prijsklassen te vinden, waardoor je soms niet meer weet waar je naar moet kijken. Daarnaast is het altijd leuk om weg te dromen bij het zien van al de modellen. Want zeg nou zelf: jij wilt toch ook weten hoe zo’n auto bij jou staat? Daarom hieronder de 10 duurste Lamborghini’s die je tegenkomt.

10. Lamborghini Diablo GT1 Stradale (1997) – $1 miljoen

De goedkoopste in het rijtje is de Lamborghini Diablo GT1 Stradale uit 1997. Er zijn veel verschillende varianten terug te vinden van de Diablo, maar je betaalt over het algemeen wel 1 miljoen Dollar om in deze auto rond te kunnen rijden. Je krijgt er een van de mooiste auto’s voor terug, waarbij het interieur ook helemaal aangepast is aan het merk. Het aerodynamische uiterlijk laat jou genieten van een echte sportauto, welke voorzien is van een V12 motor met 630 hp.

9. Lamborghini Concept S (2006) – $1.32 miljoen

Lamborghini Concept S

Zoran Karapancev / Shutterstock.com

De Lamborghini Concept S uit 2006 kost je 1,32 miljoen Dollar, maar je krijgt er wel een mooi en lichtgewicht design voor terug. Het moderne interieur laat jou genieten van iedere autorit en de motor met een kracht van 500 hp zorgt ervoor dat je altijd snel vooruitkomt. Als je dus een relatief nieuwe auto wilt hebben en een paar miljoen op de bank hebt staan, kan deze auto jou veel plezier opleveren.

8. Lamborghini Reventon (2008) – $1.37 miljoen

Lamborghini Reventon

Mike Mareen / Shutterstock.com

Op nummer 8 van de duurste Lamborghini’s kom je de Reventon uit 2008 tegen. Deze auto kent een aerodynamisch design, waardoor je snel vooruitkomt. Het interieur straalt veel luxe uit en je staat versteld van de details. Wel is het een limited edition, waardoor deze voor 1,5 miljoen Dollar op de markt kwam. Vandaag de dag is de auto nog altijd 1,37 miljoen Dollar waard.

7. Lamborghini Centenario (2017) – $1.9 miljoen

Lamborghini Centenario

Christopher Lyzcen / Shutterstock.com

De Lamborghini Centenario uit 2017 staat op de zevende plek in de top 10 van de duurste modellen van het automerk. Doordat het een limited edition is, betaal je er wel iets meer voor dan voor de andere modellen op de markt. De auto wordt namelijk verkocht voor 1,9 miljoen Dollar. Je krijgt er dan wel 759hp voor terug en je kunt een snelheid van 350 kilometer per uur bereiken.

6. Lamborghini Aventador J (2012) – $2.8 miljoen

Lamborghini Aventador J

Dong liu / Shutterstock.com

Heb je geld over? Dan kun je naar de nummer 6 in de lijst kijken. Deze Lamborghini Aventador J uit 2012 kent een prijskaartje van 2,8 miljoen Dollar en is als limited edition op de markt gebracht. De v12 motor zorgt voor 690hp en je kunt de auto nog altijd bij verschillende autodealers aanschaffen.

5. Lamborghini Sesto Elemento (2012) – $2.9 miljoen

Lamborghini Sesto Elemento

Olga Besnard / Shutterstock.com

De Lamborghini Sesto Elemento uit 2012 verdient zeker een plek in deze top 10 duurste Lamborghini’s. De auto kost vandaag de dag namelijk 2,95 miljoen Dollar. Toen de auto uitgebracht werd als limited edition was de prijs vastgesteld op 2,2 miljoen Dollar. Voor dit geld krijg je wel een lichtgewicht auto met hoge prestaties. De V10 motor zorgt voor 562hp en je behaalt snel de hoogste snelheden.

4. Lamborghini Sian FKP 37 (2020) – $3.6 miljoen

Lamborghini Sian FKP 37

Dmitry Eagle Orlov / Shutterstock.com

Een van de nieuwste auto’s op de markt is de Lamborghini Sian FKP 37 uit 2020. Dit is een bijzonder Lamborghine, het is namelijk een hybride auto. De motor is gebaseerd op de Aventador, maar een elekrische motor zorgt voor 25 kW aan extra vermogen. Dit zorgt ervoor dat de Lamborghini Sian FKP 37 in totaal 808 pk aan vermogen heeft, hiermee is het de krachtigste productie-auto van Lamborghini.

3. Lamborghini Veneno (2014) – $4 miljoen

Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno

De Lamborghini Veneno uit 2014 komt met een prijskaartje van 4 miljoen Dollar. Echter moet je er ook rekening mee houden dat deze op sommige plekken voor een veel hoger bedrag verkocht wordt. Met 750hp en een maximale snelheid van 350 kilometer per uur heb je een goede sportauto in handen.

2. Lamborghini SC18 Alston (2019) – $7 miljoen

Lamborghini SC18 Alston

Mike Mareen / Shutterstock.com

Heb je 7 miljoen Dollar tot jouw beschikking? Dan is de Lamborghini SC18 Alston een geweldige auto om te hebben. De auto behaalt een snelheid van 350 kilometer per uur en produceert 770hp. Het basismodel kost “slechts $500.000, maar er zijn vele varianten verkrijgbaar met vele upgrades die de prijs opdrijven tot maar liefst $7 miljoen.

1. Lamborghini Egoista (2013) – $117 miljoen

Lamborghini Egoista (2013)

Alberto Zamorano / Shutterstock.com

Bovenaan de lijst van duurste Lambo’s vind je de Lamborghini Egoista. Als je dit model aan wilt schaffen, moet je flink wat geld op de bank hebben staan. De auto kost namelijk 117 miljoen Dollar. De prijs komt doordat er slechts één exemplaar gemaakt is van deze auto, waardoor je aardig in de buidel moet tasten om de trotse eigenaar te worden van deze luxe wagen. Je krijgt er wel veel voor terug, waaronder 592hp en een snelheid van 350 kilometer per uur. De auto is te bezichtigen in het “Museo Lamborghini” in Bolognese.