Voor veel mannen en vrouwen is een nieuw paar schoenen het hoogtepunt van hun dag, week of maand. Schoenen zijn dan ook onmisbare accessoires die iedere outfit compleet maken. Het is dus niet gek dat enkele merken peperdure schoenen maken die maar al te graag verzameld worden door echte schoenenliefhebbers. Wil jij weten wat de duurste schoenenmerken ter wereld zijn? Je vindt het in deze top 10.

10. Gucci

gucci schoenen duur

Voor de rijken op aarde is een schoenencollectie eigenlijk niet compleet zonder een aantal schoenen van Gucci. Dit Italiaanse merk heeft zichzelf op de kaart gezet door altijd met iets nieuws en verrassends te komen. Vaak lopen Gucci schoenen dan ook voor op de trends, waardoor modeliefhebbers zeker het hoge prijskaartje willen betalen om er zo stijlvol mogelijk bij te lopen. Bekijk hier de collectie van Gucci.

9. Louis Vuitton

louis vuitton scjhoenen

Dit dure merk is vooral bekend geworden dankzij de kwalitatieve handtassen in de collectie, maar de schoenen van Louis Vuitton mogen er ook zijn. Dat is niet gek, want met meer dan 150 jaar ervaring weten de ontwerpers van dit merk precies wat ervoor nodig is om luxe en kwalitatieve accessoires te maken. bekijk de collectie van Louis Vuitton hier.

8. Stuart Weitzman

Stuart Weitzman

Stuart Weitzman heeft al van jongs af aan ervaring met het ontwerpen van schoenen, want zijn vader had een eigen schoenenwinkel in de Verenigde Staten. Na tientallen jaren als ontwerper, begonnen zijn schoenen pas echt populair te worden toen een aantal beroemdheden ze op de rode loper showden. Weitzman is niet bang om prijzige schoenen te maken, want zijn duurste paar kostte maar liefst drie miljoen dollar.

7. Brian Atwood

Brian Atwood schoenen

Nog een designer die ervan houdt om opvallende statements te maken met zijn schoenen. Brian Atwood is een designer die in dienst werd genomen door Versace. Gedurende zijn tijd bij dit bekende modehuis wist hij zijn typische stijl nog verder te ontwikkelen. Wat opvallend is aan het verhaal van Brian Atwood, is dat hij helemaal geen schoenen wilde ontwerpen. Dat deed hij pas toen hij het als opdracht bij Versace kreeg.

6. Alexander Mcqueen

Alexander Mcqueen schoenen

Een groot deel van de duurste schoenenmerken bestaat al tientallen jaren. Dat geldt niet voor Alexander Mcqueen, want dit merk is een van de jongste op dit lijstje. Pas sinds 1992 maakt dit merk schoenen, maar ze zijn niet meer weg te denken uit de modewereld. De stijl van het merk is jong en hip. Bovendien zijn de designers van Alexander Mcqueen niet bang om een statement te maken met een paar schoenen. Des te opvallender het design, des te beter.

5. Walter Steiger

Walter Steiger

Al sinds de oprichting in 1932 maakt het merk van Walter Steiger schoenen van unieke materialen. Dit zorgt er meteen voor dat de schoenen ook een opvallende look hebben, waardoor ze bij veel modeliefhebbers in de smaak vallen. Tegenwoordig worden de schoenen van Walter Steiger niet meer in een klein winkeltje in Genève verkocht, maar vind je winkels in grote modesteden zoals Milaan, New York en Londen.

4. Jimmy Choo

Jimmy Choo schoenen

Carrie Bradshaw uit Sex and the City had een indrukwekkende collectie schoenen van Jimmy Choo. Dat geldt voor veel fashionistas, want dit merk hoort nog altijd bij de meeste populaire schoenenmerken van het moment. Jimmy Choo werd opgericht door de Maleisische Choo Yeang Kea, een ontwerper die in het begin vooral op maat gemaakte schoenen ontwierp. Tegenwoordig kan je zijn designs gewoon in de winkel kopen, maar dat maakt ze niet minder gewild. Bekijk de collectie van Jimmy choo schoenen hier.

3. Manolo Blahnik

Manolo Blahnik hakken

Ben je op zoek naar de beste hakken om te dragen? Dan moet je volgens experts bij Manolo Blahnik zijn. Dit merk levert de beste kwaliteit, vooral doordat de schoenen met de hand worden gemaakt. Dit maakt ieder design authentiek, uniek en ook nog eens heel persoonlijk. Veel beroemdheden dragen ook maar al te graag een paar gepersonaliseerde schoenen van dit wereldberoemde merk.

2. Christian Louboutin

Christian Louboutin iconische schoenen met rode zool

Deze wereldberoemde schoenen herken je al van meters afstand. De designs van Christian Louboutin worden namelijk allemaal gekenmerkt door een iconische rode zool. De originele ontwerper van deze schoenen was van oorsprong helemaal geen schoenmaker. Hij had het ene na het andere bijbaantje, totdat hij per ongeluk bij een schoenenfabriek terecht kwam. Het was tijdens die baan dat hij op het idee kwam om zijn eigen label op te richten.

1. Miu Miu

miu miu duurste schoenen

Dit schoenenmerk dankt zijn naam aan Miuccia Prada: de kleindochter van Mario Prada. Deze familie is dus bekend van een van de grootste modemerken ter wereld, maar heeft Miu Miu er ook nog eens bij. De stijl van dit merk is wel heel anders dan dat wat Prada te bieden heeft. Opvallende designs, uitgesproken kleuren en details waarmee je een statement maakt, dat is wat Miu Miu schoenen zo uniek maakt. Je kunt hier de collectie van Miu Miu bekijken.