Wie is er bereid om meer dan 7.000 dollar te betalen voor een paar sneakers? Er bestaan niet alleen dure stiletto’s; ook de sneaker wordt als een waar mode icoon gezien. Vooral mannen vinden het geweldig om een speciaal paar sneakers aan te schaffen. De prijs van de sneakers loopt vaak op doordat ze maar in een beperkte oplage worden gemaakt. Hoe exclusiever, des te duurder de sneaker. Wat zijn de duurste sneakers ter wereld? We zullen de top 10 bespreken.

10. Air Jordan 2 Eminem 313 – $1.000

De Air Jordan 2 Eminem Way I Am 313 Limited Edition sneakers kosten zo’n 1000 dollar. Toen Nike met deze sneakers op de markt verscheen, had de sneaker wereld geen idee wat er zou gebeuren. De schoenen waren binnen 5 minuten uitverkocht tijdens de lancering. Deze speciale limited edition versie heeft een apart retro design waarmee ze een enorme high fashion kwaliteit uitstralen.

9. Balmain High Top & Double Strap – $1.475

De zilveren Balmain sneakers zijn vervaardigd van leer en hebben rubberen zolen. De schoenen komen hoog op de enkels en kun je met twee zilveren bandjes van klittenband vastmaken. Als je van zilver houdt, zijn deze sneakers van jou voor een prijskaartje van 1475 dollar.

8. Nike Air Foamposite – $1.500

Nike heeft een speciale schuimtechnologie ontwikkeld waarmee meer comfort tijdens het dragen wordt bereikt. Deze schoen was in 1997 nog 180 dollar waard. Tegenwoordig moet je wel 1500 dollar betalen om een paar Nike Air Foamposite in je bezit te hebben. De sneakers hebben wel een prachtig stijlvolle uitstraling.

7. Christian Louboutin Rantus Orlato Flat – $1.695

Houd je van opvallende sneakers die de blits maken? Dan zijn deze sneakers van Christian Louboutin voor jou het summum. Ze zijn rood, opvallend en bevatten details van slangenleer. Het gaat daarbij om echt slangenleer. Voor 1695 dollar kun je deze sneakers aanschaffen.

6. Jimmy Choo Belgravia High Tops & Star Studded – $2.350

Jimmy Choo heeft ook een speciale sneaker voor de man op de markt gebracht. Wat natuurlijk van het merk verwacht kan worden, is het pittige prijskaartje. Voor 2350 dollar kun je een paar sneakers in je bezit hebben. De schoen is vrij onopvallend en bevat leer, suede en een bovenkant van canvas waar metallic sterren op gezet zijn. Ze zijn gemaakt in Italië, het land waar de mooiste schoenen worden geproduceerd.

5. Nike ParaNorman Foamposite – $3.000

De Nike ParaNorman Foamposite sneakers zien er op het eerste gezicht misschien vreemd uit, maar je zult enorm veel aandacht en complimenten met deze schoenen krijgen. De sneakers met een waarde van 3000 dollar zijn geïnspireerd op de film. Ze bevatten allerlei special effects als zolen die in het donker oplichten en afbeeldingen van rook. Er zijn maar 800 paar sneakers van deze soort gemaakt, wat mede de oorzaak is van de hoge prijs.

4. Nike Dunk Low Pro SB ‘Paris’ – $3.500

Deze zeer exclusieve schoenen zijn een waar kunstwerk. Er zijn maar liefst 202 paren van deze sneaker gemaakt. De schoen is ontworpen door de Franse schilder Bernard Buffet. Ze kosten zo’n 3500 dollar.

3. Rick Owens ‘GeoBasket’- $5.152

De bekende sterren als Madonna en Rihanna dragen het liefst het merk Rick Owens, dus waarom jij niet? Voor 5152 dollar kun jij de eigenaar zijn van de Rick Owens GeoBasket sneakers. Ze zijn gemaakt van bruine leguanenhuid. Het exotische materiaal zorgt ervoor dat ze maar in een beperkte oplage zijn geproduceerd. Je zult zeker opvallen met deze schoenen!

2. Nike Air Mag – $6.000

De Nike Air Mag sneakers werden gezien als de schoen van de toekomst. Oorspronkelijk werden ze gelanceerd in 2011 in een zeer beperkte oplage. De Nike Air Mag schoenen werden alleen via een veiling verkocht. Er is echter zo’n grote vraag naar de schoen, dat in 2015 de Nike Air Mag weer op de markt is gekomen. Als je de schoenen wilt aanschaffen, zal je 6000 dollar moeten betalen. De schoenen bevatten lichtjes in de hielen en veters die zichzelf strikken. Dit is een must-have voor de ware sneaker en tech-lover!

1. Nike SB Flom Dunk High – $7.500

De duurste sneaker op dit moment is de Nike SB Flom Dunk High. Deze sneaker is alleen bij bepaalde exclusieve retailers te koop. Ze zijn zwart of wit met rode en gouden accenten. De sneakers zien er zeer stijlvol uit. Als je niet beter zou weten, zou je kunnen denken dat de schoen is ontworpen door het ontwerpteam van Gucci. De prijs van de schoen wordt vooral bepaald door het SB merk van de sneaker. Ben jij bereid om 7500 dollar uit te geven aan een paar sneakers?