Top 10 Duurste Steden in de Wereld

Volgens Magazine The Economist” zijn dit de duurste steden om te leven in 2014. Er wordt gekeken naar de prijzen van onder andere huizenprijzen, gas- en elektriciteitsrekening, transportkosten, eten, drinken, kleding, en uitgaan. In de lijst staan vijf steden uit Europa, twee uit Australië, twee uit Azië en een uit Zuid-Amerika.

10. Kopenhagen

kleine zeemeermin kopenhagen

De eerste dure Scandinavische stad die we tegenkomen in de lijst is Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Eten en drinken is duur in Denemarken, betalen wij zo’n 2.25 voor een 2 liter fles Coca Cola, in Denemarken ben je al snel 3.50 kwijt.

9. Caracas

Caracas
foto: Paulino Moran / flickr

Een vreemde eend in de bijt, de hoofdstad van Venezuela, Caracas. Echter, dit komt voornamelijk door een artificiële hoge wisselkoers. Als de alternatieve zwarte markt prijzen zouden worden meegenomen zou Caracas juist een van de goedkoopste steden zijn om te leven, aldus het rapport.

8. Melbourne

Melbourne

De Australische steden zijn duur, Melbourne is de eerste stad die we terugvinden in de lijst. Vooral als roker heb je het zwaar, voor een pakje sigaretten betaal je zo 12 euro!

7.Genève

Geneve
foto: Utilisateur:Ork.ch / Wikicommons

In deze stad in Zwitserland zitten zowel veel organisaties van de United Nations en het is een van de belangrijkste financiële steden in de wereld. De inwoners verdienen dan ook gemiddeld ongeveer 4.500 euro per maand.

6. Tokyo

tokyo

Vorige jaar was Tokyo nog de duurste stad ter wereld. Nu een zesde plaats. Tokyo is duur door het aantal mensen dat er woont, en de beurs van Japan bevindt zich hier, en vele grote (buitenlandse) bedrijven hebben zich in de stad gevestigd. Dit zorgt voor veel hoog betaalde banen.

5. Sydney

Sydney Harbour Bridge - Dan Breckwoldt

Sydney is de duurste Australische stad om een huis te kopen, voor een gemiddeld huis betaal je al snel bijna 5 ton.

4. Zurich

zurich

De commerciële hoofdstad van Zwitserland, veel universiteiten zijn hier gevestigd en de grote bedrijven.

3. Oslo

Oslo

Noorwegen is een rijk land, mede door hun olie en gasreserves. De lonen zijn dan ook hoog, maar de prijzen hierdoor ook. Vooral voor een fles alcohol moeten schrikbarend hoge prijzen worden betaald. Een flesje Pinot noir kost je al snel twee tientjes!

2.Parijs

Parijs

Door het toerisme in Parijs blijft de stad intact en worden er bijna geen nieuwbouw projecten gebouwd, hierdoor blijven de prijzen van de huizen hoog.

1.Singapore

Singapore Casino

5 miljoen mensen wonen in deze relatief kleine stad, dit betekent 7000 mensen per vierkante kilometer. En geld hebben ze genoeg in het land dankzij de strategische ligging van de Haven van Singapore. Veel geld en weinig ruimte betekent een dure stad.

bron: BusinessInsider.com

    1. Yvonne juni 29, 2012
    2. Iemand februari 18, 2013
    3. Anoniem februari 1, 2015
    4. Hart december 18, 2016

    Jouw Reactie?