Ieder jaar wordt er door de “Economist Intelligence Unit” een onderzoek gedaan naar de duurste en goedkoopste steden in de wereld om in te lezen. Volgens dit onderzoek zijn in 2018 dit de duurste steden om in te leven. Er wordt gekeken naar de prijzen van onder andere huizenprijzen, gas- en elektriciteitsrekening, transportkosten, eten, drinken, kleding, en uitgaan. in totaal worden 150 items vergeleken en New York City is de benchmark. Als een stad 116 scoort is deze 16% duurder dan New York, scoort een stad 80 dan is de stad 20% goedkoper dan New York.

10. Sydney – 102

Sydney Harbour Bridge - Dan Breckwoldt

De Australische steden zijn duur, Melbourne behaalde de lijst net niet, Sydney vinden we op de tiende plaats. Een huis kopen is bijna onmogelijk in de grootste stad van het land, voor een gemiddeld huis betaal je al snel een miljoen! Ook als roker heb je het zwaar, voor een pakje sigaretten betaal je zo 19 euro!

9. Tel Aviv – 103

tel aviv

Vijf jaar geleden stond Tel Aviv, de hoofdstad van Israël, slechts op de 34e plek van duurste steden. Mede door de hoge kosten van autobezit heeft de stad zo’n sprong gemaakt. Transportkosten liggen in Tel Aviv 79 procent hoger dan in New York. Tel Aviv is ook de op een na duurste stad in de enquête om alcohol te kopen.

8. Kopenhagen – 105

Kopenhagen

De eerste dure Scandinavische stad die we tegenkomen in de lijst is Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Eten en drinken is duur in Denemarken, betalen wij zo’n 2.25 voor een 2 liter fles Coca Cola, in Denemarken ben je al snel 3.50 kwijt.

7. Seoul – 106

Seoul

Vooral boodschappen doen is in Seoul , de hoofdstad van Zuid-Korea, erg duur, de prijzen liggen 50% hoger dan in New York.

6. Genève – 106

Genève

Zwitserland is duur, er staan dan ook twee steden uit dit lan din de lijst. In Genève zitten zowel veel organisaties van de Verenigde Naties en het is een van de belangrijkste financiële steden in de wereld.

5. Oslo – 107

Oslo

Noorwegen is een rijk land, mede door hun olie en gasreserves. De lonen zijn dan ook hoog, maar de prijzen hierdoor ook. Vooral voor een fles alcohol moeten schrikbarend hoge prijzen worden betaald. Een biertje kost al snel zo’n 8 euro!

4. Hong Kong – 111

Hong Kong

Ook in de Aziatische stad Hong Kong geldt weer vooral dat de prijzen van boodschappen een stuk hoger liggen dan in andere steden.

3. Zurich – 112

Zurich

De commerciële hoofdstad van Zwitserland, veel universiteiten zijn hier gevestigd en de grote bedrijven.

2. Parijs – 112

Parijs

Door het toerisme in Parijs blijft de stad intact en worden er bijna geen nieuwbouw projecten gebouwd, hierdoor blijven de prijzen van de huizen hoog.

1. Singapore – 116

Singapore

Vijf miljoen mensen wonen in deze relatief kleine stad, dit betekent 7.000 mensen per vierkante kilometer. En geld hebben ze genoeg in het land dankzij de strategische ligging van de Haven van Singapore. Veel geld en weinig ruimte betekent een dure stad. En dit voor de vijfde jaar op rij.