Een stoel is gewoon een stoel, toch? Niet altijd, want sommige stoelen zijn zo waardevol dat ze voor astronomische bedragen verkocht worden. Dat komt omdat ze een uniek design hebben of juist een rijke geschiedenis. Ontdek meer over de wereld van peperdure stoelen in de top 10 duurste stoelen ooit gemaakt.

10. Wegner Swivel Chair – €10.000,-

Wegner Swivel Chair

Deze stoel is Deens design. Het lijkt een simpele, minimalistische stoel, maar deze draaistoelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Hier heeft de stoel meteen zijn hoge prijskaartje aan te danken. De stoel is gemaakt van leer, hout en chroom. Een van de voordelen van deze stoelen is dat je ze helemaal kunt personaliseren. Je kunt zelf het type hout uitzoeken en bepaalt de kleur van het leer, waardoor hij altijd bij de rest van je interieur past.

9. Game of Thrones stoel – €25.000,-

game of thrones stoel

Dmitry Rogachev / Shutterstock.com

Op de website van HBO was een tijdje lang de beroemde stoel van Game of Thrones te koop voor $30.000. Voor dit bedrag kreeg je overigens niet de echte stoel die gebruikt is bij het filmen, maar een op maat gemaakte replica van twee meter hoog. Geen echte zwaarden in deze namaak, maar toch leuk om te hebben voor de echte GoT fans.

8. Pandastoel – €30.000,-

Limited Edition Banqueted Chair

Altijd al op een troon van panda’s willen zitten en heb je €30.000,- om te spenderen? Dan is dit de ideale stoel voor jou. De stoel is gemaakt van knuffelpanda’s die op een basisconstructie van staal zijn bevestigd. Er zijn in totaal slechts 25 exemplaren van deze stoel gemaakt, wat hem een exclusief gevoel geeft. De stoel werd ontworpen door de broers Campana, die erom bekendstaan dat ze veel dieren verwerken in hun designs.

Wij zoeken schrijvers
Gek op schrijven en top 10 lijstjes? Dan zoeken we jou! Alletop10lijstjes.nl ontvangt maandelijks meer dan 500.000 lezers. Wil je dat jouw teksten ook door duizenden mensen gelezen worden dan is dit je kans. Lees er hier meer over.

8. Kennedystoelen – €150.000,-

Kennedy Cabinet Chairs

Wanneer je deze stoelen ergens ziet staan, zouden ze waarschijnlijk niet eens opvallen. Het zijn typische kantoorstoelen uit de jaren zestig. Ja, ze zijn goed gemaakt, maar wat maakt ze zo speciaal? De geschiedenis van deze stoelen maakt ze zo kostbaar. Het waren namelijk stoelen waar John F. Kennedy regelmatig op zat tijdens belangrijke vergaderingen. Na zijn dood werden ze cadeau gedaan door zijn vrouw Jacky Kennedy, die ze aan minister van Defensie Robert McNamara gaf.

7. Stoel met diamanten – €200.000,-

PlumeBlanche Diamond Encrusted

Deze stoel is precies wat je zou verwachten. Het is een luxe en comfortabele stoel die bedekt is in talloze diamanten. De stoel werd ontworpen door PlumeBlanche, met als doel om een comfortabele stoel te maken van een van de hardste materialen ter wereld. De vele diamanten zorgen natuurlijk voor het hoge prijskaartje. Er zijn bovendien slechts 50 exemplaren van deze stoel gemaakt.

6. Z-stoel – €190.000,-

z chair

Deze stoel lijkt rechtstreeks uit een film te komen. Hij heeft namelijk een futuristisch design, met een asymmetrische vorm. De stoel werd ontworpen door Zaha Hadid en is volledig gemaakt van roestvrijstaal. In totaal zijn er slechts 25 exemplaren gemaakt. Dat is misschien maar goed ook, want de z-vorm van deze stoel maakt hem niet bijzonder comfortabel, geef ons maar ouderwetse barstoelen

5. Harry Potter stoel van J.K. Rowling – €330.000,-

Niet het materiaal, maar de sentimentele waarde van deze stoel bepaalt zijn prijskaartje. Het is een simpele houten stoel met een belangrijke geschiedenis. Dit is namelijk de stoel waarop J.K. Rowling zat toen ze het eerste deel van Harry Potter schreef. Ze heeft speciale boodschappen en symbolen in het hout gegraveerd, wat de waarde van de stoel alleen maar verder laat stijgen.

3. Schedelstoel – €600.000,-

gouden schedel

Harrow

Zou je willen weten op welke stoel kapitein Haak zou zitten of ben je op zoek naar de perfecte stoel voor iemand met een duister rantje? Dan is de schedelstoel misschien wel een goede optie. Deze stoel is gemaakt van 24 karaat goud, waar leren zittingen in zijn geplaatst. De stoel is volledig met de hand gemaakt, wat een deel van het prijskaartje van €600.000,- verklaart.

2. Lockheed loungestoel – €2.900.000,-

Lockheed loungestoel

Een van de beroemdste designers van Australië, Marc Newson, heeft nu ook een loungestoel ontworpen. Er zijn slechts tien exemplaren van deze aluminium stoel gemaakt. De stoel heeft een moderne, glanzende uitstraling en komt daardoor met een flink prijskaartje. Niemand minder dan Madonna gebruikte de stoel in een van haar videoclips.

1. Dragon’s chair – €27.800.000,-

Dragon's chair

Christie’s

Deze stoel is veruit de duurste die ooit verkocht is, met een prijskaartje van tientallen miljoenen. De stoel werd tussen 1917 en 1919 ontworpen, waardoor hij al meer dan honderd jaar oud is. Eileen Gray was de ontwerpster. Zij was een van de meest invloedrijke ontwerpers op het gebied van modernisme. Door de jaren heen heeft de stoel in de huizen van verschillende invloedrijke personen gestaan, zoals bij ontwerper Yves Saint Laurent. De stoel is gemaakt van hoogwaardig leer en met de hand bewerkt hout.