Top 10 Erotische Thrillers (Films)

Een van de meest betrouwbare filmgenres is de erotische thriller. Seks en dood gaan duidelijk goed samen. Aangezien een van de geliefden vaak niet te vertrouwen is, loopt de spanning al snel hoog op. Wat zijn de tien spannendste erotische thrillers?

10. Wild Things

Wild Things

Wild Things (1998) is een fijne thriller vol onsympathieke personages en geniepige plotwendingen. Sam (Matt Dillon) is een wat goeiige studiebegeleider. Kelly, een van zijn studentes (Denise Richards), is verliefd op hem maar als hij niet ingaat op haar avances beschuldigt ze hem van verkrachting. Een ander meisje (Neve Campbell) komt met dezelfde beschuldiging en lijkt Kelly’s zaak te helpen. Totdat blijkt dat ze beiden liegen en Sam kan rekenen op een flinke schadevergoeding van Kelly’s familie. Dat is pas het begin want beide vrouwen hebben allang vrijwillig seks met Sam die meer snode plannen heeft.

9. In the Realm of the Senses

In the Realm of the Senses

Deze Japans-Franse film uit 1976 is ook wel bekend als L’Empire des sens. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en zorgde vanwege zijn soms gewelddadige seksscènes voor flink wat opschudding. Een voormalige prostituee begint een affaire met een hoteleigenaar. Hun experimenten in bed worden steeds heftiger waardoor het waarschijnlijk is dat een van beide het niet zal overleven.

8. Sea of Love

Sea of Love

In Sea of Love (1989) speelt Al Pacino Frank, een losbandige rechercheur die zijn vrouw aan een college is kwijtgeraakt. Gelukkig dient zich een interessante zaak aan met een mogelijke seriemoordenaar. De politie ontdekt een patroon: de moordenaar is waarschijnlijk vrouw, rookt en vindt slachtoffers via contactadvertenties. Op het moment dat de mannen worden vermoord draait de dader altijd het liedje ‘Sea of Love’. Frank onderzoekt de advertenties en wordt verliefd op een van de vrouwen die reageert. Ze beginnen een stormachtige relatie, maar gaat Frank ondertussen niet met zijn moordenaar naar bed?

7. La Piscine

La Piscine

Deze zinderende film uit 1969 was baanbrekend vanwege de naaktscènes van actrice Romy Schneider. La Piscine speelt zich af tijdens een zomer aan de Côte d’Azur. Het echtpaar Jean-Paul en Marianne krijgt bezoek van haar ex en zijn mooie 18-jarige dochter. Rond het zwembad ontstaat een erotische spanning tussen de vier, met een flinke dosis jaloezie die resulteert in een moord. Aangezien het slachtoffer dronken was, laat de dader het lijken op een ongeluk. De inspecteur ruikt echter onraad.

6. Body Heat

Body Heat is een typische film noir. Tijdens een hete zomer begint de matige advocaat Ned (William Hurt) een affaire met de zeer aantrekkelijke Matty (Kathleen Turner). Al snel besluit Matty dat ze af wil van haar rijke man. Maar een scheiding zou haar niets opleveren, waarna Ned moord als een oplossing suggereert. Zo gezegd, zo gedaan. Natuurlijk laat Ned sporen achter die de politie wantrouwig maakt. Bovendien lijkt Matty zich vreemd te gedragen. Wat weet Ned eigenlijk precies van haar?

5. Body Double

Body Double

De titel van deze spannende film van Brian DePalma uit 1984 verwijst naar de plaatsvervanger van acteurs tijdens seksscènes. Hoofdpersoon is Jack een acteur die aan claustrofobie lijdt en hierdoor rollen misloopt. Jack krijgt echter de vraag of hij op een prachtig huis wil passen. De eigenaar is trots op het uitzicht en vooral op zijn telescoop waarmee hij een vrouw kan bespieden die elke avond dansend uit de kleren gaat. Jack volgt zijn voorbeeld en ziet al snel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Wat volgt is een reis door de porno-industrie waar identiteiten maar al te vaak worden verwisseld.

4. The Last Seduction

The Last Seduction

Regisseur John Dahl maakte begin jaren negentig een aantal slimme erotische thrillers waarvan The Last Seduction de beste is. Linda Fiorentino maakt indruk als de zelfverzekerde Bridget die op een dag haar man verlaat met een grote som geld. Ze verschuilt zich op het platteland waar ze de eenvoudige Mike verleidt voor een seksueel avontuurtje. Maar Mike wil wel meer. Bridget broedt ondertussen op een plan om haar man, die inmiddels op wraak zint, uit de weg te laten ruimen. Met haar manipulatieve vermogens weet ze Mike misschien zo ver te krijgen.

3. Basic Instinct

basic instinct

Ook Paul Verhoevens uiterst succesvolle Basic Instinct is een moderne versie van de film noir met een mooie vrouw die niet te vertrouwen is. De inspecteur Nick moet een moordzaak oplossen die eerder in detail is beschreven door de biseksuele schrijfster Catherine. Zij beginnen een relatie die Nick misschien blind maakt voor het feit dat hij het bed deelt met een moordenaar. Sharon Stone stal de show met een legendarische ondervragingsscène waarin ze de aanwezige agenten brutaal afleidt met een blik tussen haar benen.

2. Fatal Attraction

Fatal Attraction

Fatal Attraction was in 1987 zo populair dat de titel bijna synoniem is geworden voor de erotische thriller. Dan (Michael Douglas) is gelukkig getrouwd maar begint toch een affaire aan met Alex (Glenn Close). Nadat ze een weekend samen hebben doorgebracht, vertelt Dan haar dat hij toch bij zijn familie blijft. Alex had zich dit allemaal heel anders voorgesteld en begint een terreurcampagne tegen Dan waarbij zijn vrouw en kind niet gespaard blijven. Fatal Attraction combineerde als geen andere film daarvoor de spanning van de betere thriller met expliciete seksscènes.

1. Bound

bound

Voordat de Wachowski broeders doorbraken met The Matrix debuteerde ze in 1996 met de uiterst originele erotische thriller Bound. De stoere lesbienne Corky (Gina Gershon) is ontslagen uit de gevangenis en werkt als klusjesvrouw. Op een dag wordt ze gevraagd om een appartement op te knappen. De buren zijn een apart stel: hij werkt als witwasser van de maffia en zij is een prostituee voor criminelen. Corky valt als een blok voor deze Violet en ze beginnen een geheime relatie. Wanneer twee miljoen dollar maffiageld tijdelijk in huis ligt, bedenken beide vrouwen een plan om het in te pikken. Dit is het begin van een zenuwslopende thriller. En de expliciete seksscènes tussen beide vrouwen zijn hun tijd ook ver vooruit.