Na een lijstje van de meest succesvolle films van 2013 is het nu tijd om te kijken naar de films die dit jaar volledig zijn geflopt.

10. The Big Wedding

big wedding

Budget: $35 miljoen
Opbrengst: $22 miljoen

Een sterrencast van Robert De Niro, Diane Keaton, Katherine Heigl, Amanda Seyfried, Robin Williams en Susan Sarandon is blijkbaar geen garantie op succes. Deze Romantische Komedie flopte volledig, er werd slechts $22 miljoen opgehaald wereldwijd.

9. R.I.P.D.

r.ip.d.

Budget: $130 miljoen
Opbrengst: $78 miljoen

R.I.P.D. is de duurste film in het lijstje, en is dan ook de film die absoluut gezien het meest verlies heeft gemaakt. Een keiharde actiefilm met Ryan Reynolds en Jeff Bridges werd zeer slecht ontvangen door recensenten en publiek.

8. Peeples

peeples

Budget: $15 miljoen
Opbrengst: $9 miljoen

Of ook wel “Tyler Perry Presents Peeples”, en Tyler Perry kennen we natuurlijk van de verschrikkelijke “Madea” films. De film wordt in Amerika wel een ‘black movie’ genoemd. Een film met alleen maar donkere acteurs en actrice gemaakt voor een donker publiek. Buiten Amerika hebben de films dan ook weinig bekijks.

7. Getaway

getaway

Budget: $18 miljoen
Opbrengst: $10.5 miljoen

Getaway is een actietrhiller met Selena Gomez, Ethan Hawke en Jon Voight. De film is gebaseerd op de succesvolle film The Getaway uit 1972. Het enige wat nog een beetje ok is aan de film is de auto, de Shelby Mustang.

6. Battle Of The Year

battle of the year

Budget: $20 miljoen
Opbrengst: $11 miljoen

De zoveelste dansfilm, in de film volgen we een groep B-boyers die zich voorbereiden op de Battle Of The Year. De film werd volledig afgekraakt door recensenten: “With a hopelessly hokey plot and unintentionally hilarious dialogue, Battle of the Year is flimsy even by the standards of the dance movie genre.” Of te wel, zelfs voor een dansfilm is deze film waardeloos.

5. Broken City

broken city

Budget: $35 miljoen
Opbrengst: $19 miljoen

De hoofdrollen in “Broken City” worden vertolkt door twee Hollywood zwaargewichten, Mark Wahlberg en Russell Crowe, normaal zou dat succesvol moeten zijn. Echter, de politiefilm trok maar weinig bezoekers.

4. Parker

Parker

Budget: $35 miljoen
Opbrengst: $17 miljoen

Is Jennifer Lopez niet meer de grote ster die ze ooit was? Ze trok in ieder geval geen volle zalen met de film Parker. En het gekke is, normaal gesproken zijn dit soort films met Jason Statham vrij succesvol …

3. Paranoia

paranoia

Budget: $35 miljoen
Opbrengst: $13.5 miljoen

Paranoia is een thriller met hoofdrollen voor Liam Hemsworth (vooral bekend van zijn relatie met Miley Cyrus), Amber Heard en Harrison Ford. De kritieken logen er niet om: “Clichéd and unoriginal, Paranoia is a middling techno-thriller with indifferent performances and a shortage of thrills.” En over Liam Hemsworth: “not since Taylor Lautner has Hollywood ogled a pretty boy this vacant and poorly prepared.”

2. Bullet to the Head

bullet to the head

Budget: $25 miljoen
Opbrengst: $9 miljoen

Bullet to the Head, is een beetje vergane glorie. Sylvester Stallone is te oud om nog echt een coole actieheld te spelen, en regisseur Walter Hill teert ook vooral op successen uit het verleden

1. The Fifth Estate

the-fifth-estate

Budget: $28 miljoen
Opbrengst: $8 miljoen

The Fifth Estate is natuurlijk de film over WikiLeaks oprichter Julian Assange. Blijkbaar was dit alweer oud nieuws, want de film trok bijna geen bezoekers. Men vond overigens hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch wel zeer goed als Assange.

De lijst van grootste film flops ooit halen de films overigens niet!

bron: forbes.com