Je hebt van die films waarvan je niet veel verwacht maar waarvan achteraf blijkt dat het eigenlijk hartstikke goede films zijn. Dat geldt zeker voor de volgende tien films, allemaal aanraders die je misschien ten onrechte nog niet hebt gezien:

21 Jump Street (2012)

21 Jump Street
Een Remake van de populaire tv serie uit de jaren ’80 met in de hoofdrollen Channing Tatum en Jonah Hill. Dan verwacht je flauwe humor, en cliché na cliché. Niets blijkt minder waar, 21 Jump Street was één van de leukste films van 2012.

Mean Girls (2004)

mean-girls
Ten eerste is het leuk om Lindsay Lohan te zien toen ze nog een knappe meid was, ten tweede is Mean Girls gewoon een superleuke film. Eigenlijk is het ook niet geheel onverwacht, want het script van de film is geschreven door Tina Fey!

Tucker and Dale vs Evil (2010)

Tucker and Dale vs Evil
Als je het verhaal hoort denk je dat dit de zoveelste horrorfilm is vol met clichés: een afgelegen blokhut en een groep tieners, waar hebben we dat eerder gehoord? Tucker and Dale vs Evil blijkt echter heel anders dan je verwacht!

Stranger than Fiction (2006)

Stranger than Fiction
Films met Will Ferrell zijn vaak heel grappig, maar meestal blijft het bij platte humor. Stranger than Ficition is anders, een sterk verhaal en prachtige beelden.

Clue (1985)

Clue
Een film gebaseerd op een bordspel, dat kan toch nooit een succes zijn (denk Battleship met Rihanna!). De film Clue gebaseerd op het populaire bordspel Cluedo bewijst het tegendeel.

Warrior (2011)

Warrior
Trailers zijn soms erg misleidend, Warrior leek een simpele vechtfilm over twee MMA vechters. Niks is minder waar, Warrior is een film met een zeer goed verhaal en ijzersterke acteurs. Nick Nolte ontving zelfs een Oscar nominatie!

Goon (2011)

goon

Een ijshockey film met Sean William Scott (de Stiffmeister) in de hoofdrol, dan verwacht je natuurlijk niet veel. Wat blijkt, hartstikke leuke film!

The Other Guys (2010)

The Other Guys
Een politiefilm met Will Ferrell en Mark Wahlberg als partners, klinkt alsof het alleen maar flauwe grappen gaan zijn toch? Wat blijkt, het werkt!

How to Train Your Dragon (2010)

How to Train Your Dragon
Ok, animatie films zijn meestal wel de moeite waard, maar dat How to Train Your Dragon van Dreamworks zo goed zou zijn, dat had toch niemand verwacht?

Death to Smoochy (2002)

Death to Smoochy
Robin Wililams als “Rainbow Randolph” wordt ontslagen als presentator van een populair kinderprogramma en opgevolgd door Edward Norton die “Smoochy de Neushoorn” speelt. Wat volgt is een hilarische zwarte komedie.