2015 belooft een mooi film jaar te worden. Natuurlijk zijn er weer de vele remakes en sequals, maar er komen ook veel originele films uit dit jaar. Naar de volgende vijftig films in kijken we het meeste uit. In chronologische volgorde van wanneer de film in de Nederlandse bioscopen draait:

Taken 3 – 8 Januari

Taken 3
Liam Neeson keert terug als ex-geheim agent Bryan Mills, de verzoening met zijn ex-vrouw is tragisch kort als ze op brute wijze wordt vermoord. Verteerd door woede, en beschuldigd van de moord, gaat hij op de vlucht voor de CIA, FBI en de politie. Voor een laatste keer, moet Mills zijn “bepaalde set van vaardigheden,” gebruiken voor het opsporen van de echte moordenaars, en de bescherming van het enige dat voor hem telt – zijn dochter.
Bekijk hier de trailer

Blackhat – 22 Januari

Blackhat

Blackhat is een actiethriller geregisseerd door Michael Mann (Heat, Ali, The Insider). De hoofdrol is voor Chris Hemsworth (Thor). In de film moeten de Amerikanen en Chinezen samenwerken na een aantal grote computer hacks. Hemsworth beschrijft de film als een ” cat-and-mouse international heist-thriller.”

Bekijk hier de trailer voor Blackhat

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water – 28 januari

The SpongeBob Movie Sponge Out of Water

De populaire kinderserie Spongebob krijgt een tweede bioscoopfilm. Deze keer verlaten SpongeBob en zijn vriendjes verlaten Bikini Bottom en gaan naar de mensenwereld, in 3D.

Bekijk hier de trailer

Seventh Son – 5 Februari

Seventh Son

Een fantasiefilm gebaseerd op het boek “The Spook’s Apprentice”. Het verhaal draait om Thomas Ward, een zevende zoon van een zevende zoon, en zijn avonturen als de leerling van “Spook”. De hoofdrollen zijn voor Ben Bames, Jeff Bridges en Julianne Moore.

Bekijk hier de trailer

Jupiter Ascending – 5 Februari

jupiter ascending

Jupiter Ascending is een actie avontuur van Lana en Andy Wachowski (bekend van de Matrix trilogie). Het is voor het eerst sinds The Matrix dat de broers weer een sci-fi film maken. De hoofdrollen zijn voor Mila Kunis en Channing Tatum. Kunis speelt Jupiter Jones, een meisje dat is geboren onder de sterrenhemel, met tekens die erop wijzen dat ze voorbestemd is voor grootse dingen. Echter nu ze ouder is, is de harde realiteit dat ze toiletten moet schoonmaken. Totdat de genetisch gemanipuleerde Caine (Tatum) naar aarde komt opzoek naar Jupiter. Haar genetische handtekening toont aan dat zij de erfgenaam is van een buitengewone erfenis die de balans in de kosmos kan veranderen.

Bekijk hier de trailer van Jupiter Ascending

Kingsman: The Secret Service – 11 Februari

Kingsman The Secret Service

Kingsman: The Secret Service is een actie thriller geregisseerd door Matthew Vaughn (Kick-Ass, X-Men: First Class). De film is gebaseerd op de comics “The Secret Servive” van Dave Gibbons en Mark Millar. Kingsman is een super geheime spionageorganisatie die straatkinderen rekruteert en opleidt in een zwaar trainingsprogramma. Wanneer er een mondiale dreiging dreigt moeten de rekruten eerder veldwerk doen dan verwacht. Onder andere Colin Firth, Michael Caine en Samual L. Jackson zullen in de film te zien zijn.

Bekijk hier de trailer

Mortdecai – 12 Februari

mortedecai

Mortdecai is een actiecomedy gebaseerd op de boeken de “Mortdecai trilogie”. Johnny Depp speelt de titelrol en verder zien we Aubrey Plaza, Ewan McGregor, Paul Bettany, en Olivia Munn. Mortdecai is een excentrieke kunstdealer die op zoek is naar een gestolen schilderij die mogelijk de code bevat van een bankrekening vol met Nazi goud.

Bekijk hier de trailer

50 tinten grijs (Fifty Shades of Grey) – 12 Februari

50 shades of grey film

Eindelijk komt hij er dan, de verfilming van het eerste boek uit de populaire erotische boekenreeks Fifty Shades of Grey. De film draait vlak voor Valentijnsdag in de bioscopen. Heren is dit de film waar jullie je date mee naartoe nemen? Dat zou weleens tot een wilde nacht kunnen leiden! Wij zijn benieuwd of we na het zien van de film onze top 10 lijst van erotische films moeten aanpassen.

The Boy Next Door – 12 Maart

The Boy Next Door
The boy next door is een thriller met Jennifer Lopez in de hoofdrol. Ze speelt een net gescheiden vrouw die een jonge man ontmoet die anders is dan hij doet voorkomen.

Bekijk hier de trailer

Cinderella – 18 Maart

Cinderella

Cinderella, gemaakt door Disney, is gebaseerd op het klassieke sprookje Assepoester, en de animatiefilm uit 1950 met dezelfde naam. Lilly James (Downton Abbey) speelt de hoofdrol.

Insurgent – 19 Maart

Insurgent

Misschien zegt Divergent 2 je meer dan Insurgent. Het gaat hier om een verfilming van het tweede boek uit de Divergent trilogie.

Fast & Furious 7 (Fast Seven)- 2 April

Fast & Furious 7

Het zevende deel alweer in de Fast & Furious reeks. De vorige twee films zijn goed ontvangen, en ook deel zeven zou wel weer eens een heerlijke actiefilm kunnen worden. De film speelt zich af na de gebeurtenissen in Tokyo Drift (de drie vorige films uit de reeks vonden plaats tussen 2 Fast 2 Furious en Tokyo Drift). Ian Shaw, gespeeld door Jason Statham, wil zich wreken op Dominic en zijn crew voor de dood van zijn broer Owen. Na het overlijden van hoofdrolspeler Paul Walker in 2013 moest het script enigszins worden aangepast, in de zevende film met pensioen zal gaan.

The Avengers 2: Age of Ultron – 23 April

The Avengers 2 Age of Ultron

Uiteraard komt er een vervolg op de meest succesvolle, en ook een van de beste films van 2012. Alle superhelden keren weer terug: Iron Man, Captain America, Thor, The Hulk, Hawkeye, Black Widow, en ook de tweeling Quicksilver en Scarlet Witch zal van de partij zijn.

Mad Max: Fury Road – 14 Mei

Mad Max Fury Road

Mad Max: Fury Road is de vierde film in de Mad Max reeks, de eerste drie films zijn geschoten in 1989, 1981 en 1985. In die films speelde Mel Gibson nog de rol van Max, hij zal niet terugkeren, Tom Hardy neemt de rol over. George Miller is wel terug als regisseur.

Pitch Perfect 2 – 14 Mei

pitch perfect 2

Een vervolg op de muzikale comedyfilm Pitch Perfect uit 2012. Anna Kendrick, Rebel Wilsonen Brittany Snow zijn weer van de partij. Over het verhaal is verder nog niks bekend.

Bekijk hier de trailer

Tomorrowland – 21 Mei

Tomorrowland

De Disney film Tomorrowland is een science fiction avonturen film met George Clooney in de hoofdrol. Hij reist naar een plaats ergens in tijd en ruimte die alleen bekend staat als Tomorrowland. Hun acties aldaar hebben gevolgen voor hunzelf, en de hele wereld.

Jurassic World – 11 Juni

Jurassic World

We noemden de nieuwe Jurassic Park film ook al bij de films van 2014. Echter, de filmstudio heeft besloten om meer tijd te nemen voor de film, en de film uitgesteld tot 2015. Het verhaal speelt zich af 22 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film. Jurassic World is een attractiepark waar gekeken kan worden naar dinosaurussen. Er wordt door DNA te mixen een nieuwe soort gecreëerd, en wanneer die ontsnapt breekt de hel (wederom) los. De hoofdrol is voor Chriss Pratt.

Entourage – 11 Juni

entourage

Vincent Chase en zijn posse uit de serie Entourage krijgen een film. “E”, “Turtle”, “Drama”, en natuurlijk “Ari”, allemaal zijn ze van de partij. En natuurlijk een blik vol Hollywoodsterren.

Insidious: Chapter 3 – 18 Juni

insidious 3

Deel 1 en 2 van horrorfilm Insidious waren een groot succes, dus uiteraard komt er ook een derde deel. Maar wie weet wordt het wat, James Wan, de man achter onder andere Saw, The Conjuring en de eerste twee Insidious films is wederom bij het project betrokken.

Ted 2 – 25 Juni

Ted 2

Er is nog vrijwel niks bekend over het tweede deel van “Ted”. Behalve dat Mark Wahlberg en zijn teddybeer “Ted” weer van de partij zijn samen met nieuwkomer Amanda Seyfried.

Magic Mike XXL – 2 Juli

Magic Mike XXL

De strippers zijn terug! Deze keer gaan ze een road trip maken van Tampa naar Myrtle Beach. Michael “Magic Mike” Lane, Ken, Big Dick Richie en Tarzan zijn allemaal weer van de partij. Matthew McConaughey zal niet meer te zien zijn.

Pan – 16 Juli

Pan

Pan vertelt het verhaal over hoe een jongetje ooit Peter Pan is geworden. Onder andere Hugh Jackman, als Blackbeard, Rooney Mara en Amanda Seyfried zullen in de film te zien zijn.

Terminator: Genisys – 16 juli

Terminator 5

Terminator 3 en 4 vielen flink tegen, maar er is hoop voor deel 5, Arnold Schwarzenegger is namelijk back! Verder zullen onder andere Emilia Clarke (Game of Thrones) en J.K. Simmons (Spider-Man) rollen spelen. Over het script is op dit moment nog niks bekend.

Assassin’s Creed – 5 Augusts

Assassin’s Creed

Films gebaseerd op games zijn meestal geen succes, maar wanneer een top acteur als Michael Fassbender de hoofdrol gaat spelen hebben we toch hoop!

Fantastic Four – 6 Augustus

Fantastic Four

The Fantastic Four is een klassiek superheldenteam van Marvel. De eerste twee verfilmingen Fantastic Four (2005) en Fantastic Four: The Rise of the Silver Surfer (2007) waren ondanks commercieel succes niet erg geliefd bij de fans van de originele comics. Een derde poging met nieuwe acteurs moet daar verandering in brengen dankzij een meer realistische en rauwe interpretatie. Onder andere Kate Marra, Jamie Bell, en Miles Teller spelen de hoofdrollen.

Ant-Man – 6 Augustus

ant man

Ook Ant-Man is een superhelden film.Door de jaren heen werkte Ant-Man samen met zowel The Avengers als The Fantastic Four. Ant-Man is een wetenschapper die met insecten kan communiceren en dankzij een uitvinding controle over ze heeft. Een verfilming is al jaren in ontwikkeling en volgend jaar komt deze nieuwe superheld in de bioscoop. Met Paul Rudd in de hoofdrol als jonge held en Michael Douglas als de eerste Ant-Man.

Pixels – 6 Augustus

Pixels

Pixels is een comedyfilm met Kevin James en Adam Sandler in de hoofdrollen. Aliens misinterpreteren video-feeds van klassieke arcade games als een oorlogsverklaring, en vallen de aarde aan. Dit doen ze met behulp van de technieken die ze hebben geleerd in de games. De president van Amerika vraagt de hulp van zijn voormalig beste vriend, Sam Brenner, die in 1980 wereldkampioen arcade gamen werd. Hij moet het team van old-school gamers leiden tegen de aliens.

Straight Outta Compton – 14 Augustus

straight Outta Compton

Biografie van de opkomst en ondergang van d legendarische rapgroep N.W.A. midden jaren ’80 van de vorige eeuw.

Goosebumps – 20 Augustus

goosebumps

In de jaren ’90 was er al de serie Goosebumps, gebaseerd op de horror kinderboeken van R.L. Stine, in 2014 komt er de film. In de film zijn niet de verhalen uit de boeken verfilmd, maar speelt de schrijver van de boeken (gespeeld door Jack Black) zelf de hoofdrol. Door het schrijven van de boeken houdt hij alle geesten en monster opgesloten. Totdat het vriendje van zijn dochter per ongeluk de monsters vrijlaat. Samen moeten ze proberen de monsters weer in de boeken te krijgen voor het te laat is …

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend – 28 Augustus

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend is het vervolg op de succesfilm Crouching Tiger, Hidden Dragon uit 2000, winnaar van vier Oscars. Regisseur Ang Lee is niet meer bij het project betrokken, Yuen Wo-Ping neemt het stokje over. Michelle Yeoh keert wel terug. Bijzonder aan de film is dat het de eerste film wordt die wordt geproduceerd door Netflix. De film zal tegelijk in de bioscopen draaien en op Netflix te bekijken zijn.

Maze Runner: Scorch Trials – September

Maze Runner Scorch Trials

Het tweede deel in de Maze Runner serie. De kinderen zijn ontsnapt uit de ‘maze’ maar nu staat ze nog een grotere uitdaging te wachten op een verwoeste planeet.

Black Mass – 17 September

black mass

Black Mass vertelt het waargebeurde verhaal van Whitey Bulger, een van de meest gewelddadige criminelen in de geschiedenis van Boston die een FBI informant wordt om zijn maffia familie ten gronde te brengen. Hoofdrollen zijn voor Johnny Depp en Benedict Cumberbatch

The Jungle Book – 14 Oktober

The Jungle Book

Een remake van de Jungle Book. Het zal niet alleen getekend zijn, maar een combinatie van echte acteurs en CGI. De film wordt gemaakt door Disney en geregisseerd door Jon Favreau (Iron Man). Warner Brothers is ook bezig met een Jungle Book film, met de naam “Origins”. Deze film moet in 2016 uitkomen.

The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist – 23 Oktober

Het origineel, The Conjuring, wordt gezien als een van de beste horrorfilms van de laatste jaren, dus dan is het wachten op een vervolg. Er is nog weinig bekend over het verhaal, wel is duidelijk dat Vera Farmiga en Patrick Wilson weer meespelen.

Bond 24 – 23 Oktober

bond 24

James Bond is in 2015 ook weer van de partij. De regie is wederom in handen van Sam Mendes die ook verantwoordelijk was voor Skyfall . Daniel Craig is weer van de partij als James Bond.

St. James Place – 12 November

St. James Place

De thriller ST. James Place is de nieuwe film van Steven Spielberg. De film is geschreven door de Coen Broers. De film gaat het over het U-2 incident in de koude oorlog in 1960. Een Amerikaans U-2 vliegtuig wordt neergeschoten in het luchtruim van de Sovjet Unie. Advocaat James Donovan (Tom Hanks) krijgt de opdracht om te onderhandelen over de vrijlating van de piloot.

The Hunger Games: Mockingjay, Part 2 – 18 November

Mockingjay

Eind 2015 wordt de Hunger Games trilogie (die uiteindelijk bestaat uit vier films) afgesloten.

The Martian – 26 November

the Martian

Als Ridley Scott een Sci-fi film maakt, dan kijken wij daar naar uit! The Martian gaat over een astronaut die gestrand is op Mars en probeert te overleven. Onder andere Matt Damon, Kate Mara en Kristen Wiig hebben rollen. Gebaseerd op het boek met dezelfde naam van Andy Weir

Star Wars Episode 7 – 18 December

Star Wars Episode 7

Nu Disney de nieuwe eigenaar is van Star Wars kunnen we vanaf 2015 weer nieuwe Star Wars films in de bioscopen verwachten. Dit is waarschijnlijk de film waar iedereen het meeste naar uitkijkt. Deel 7 is het eerste deel van een nieuwe trilogie, de regie is in handen van J.J. Abrams die ook mede verantwoordelijk is voor het script. Over het verhaal is nog weinig bekend. Wel weten we dat een groot deel van de oorspronkelijke cast te zien is in de film, onder andere Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill.

Mission: Impossible 5 – 24 December

Mission Impossible 5

Ethan Hunt is ook terug in 2015. Na het succes van Ghost Protocol uit 2011 was het natuurlijk wachten op een vervolg. Naast Tom Cruise zijn ook Puala Patton, Jeremy Renner en Simon Pegg zijn er weer bij. Over het verhaal is verder nog niks bekend.

Onbekend wanneer ze uitkomen

The Hateful Eight

The Hateful Eight

Quentin Tarantino gaat na Django Unchained weer een western maken, The Hateful Eight. Er was twijfel of de film gemaakt zou worden nadat het script online was verschenen, maar Tarantino heeft besloten de film toch te maken. Onder andere Kurt Russell, Jennifer Lawrence en Samuel L. Jackson zullen in de film te zien zijn.

Hail, Caesar!

Hail, Caesar! is de nieuwe film van de gebroeders Coen (Fargo, The Big Lebowski, No Country for Old Men ). De film gaat om een ‘fixer’ in het Hollywood van de jaren ’50. Er is een groot blik Hollywood sterren aan het project gekoppeld: George Clooney, Josh Brolin, Channing Tatum, Tilda Swinton, Ralph Fiennes en Jonah Hill

Yoga Hosers

yoga hosers

Yoga Hosers is de nieuwe film van Kevin Smith (Clerks, Jersey Girl). De hoofdrol is voor Johnny Depp samen met zijn 15 jaar oude dochter Lily-Rose Depp en de dochter van Kevin Smith. De film draait om twee vijftien jaar oude “Colleens”, ze zijn beide Yoga fanaat. Wanneer een eeuwenoud kwaad ontwaakt en hun grote yoga conventie dreigt te verstoren roepen ze de hulp in van de legendarische jager Guy Lapointe (Depp).

By the Sea

by the sea

By the Sea is een dramafilm geregisseerd door Angelina Jolie. Ze speelt zelf, samen met haar man Brad Pitt de hoofdrollen. Het verhaal speelt zich af midden jaren 70 in Frankrijk. Vanessa, een voormalige danseres en haar man Roland, een Amerikaanse schrijver, reizen samen door het land. Ze lijken uit elkaar te groeien, maar als ze blijven hangen in een rustige badplaats beginnen ze close te worden met de bewoners.

Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies

Jane Austen’s klassieke verhaal over de relaties tussen geliefden uit verschillende sociale klassen in de 19de eeuw in Engeland, maar dan gecombineerd met een leger van ondode zombies!

Silence

silence

Silence is de nieuwe film van Martin Scorsese. Het verhaal is gebaseerd op het boek met dezelfde naam van de Japanse schrijver Shusaku Endo. Het gaat over twee jezuïeten die afreizen naar Japan om te onderzoeken wat er is gebeurd met hun mentor, priester Cristóvão Ferreira. Die zou naar verluidt afstand van zijn geloof genomen hebben.

Rambo 5

Rambo 5

Het laatste deel in de Rambo reeks. In dit deel neemt de veteraan het op tegen een cartel in Mexico.

The Good Dinosaur

the good dinosaur

The Good Dinosaur is een nieuwe Pixar film. In de film heeft de meteoor die alle dinosaurussen heeft doen uitsterven nooit de aarde geraakt, mensen leven nu dus samen met de dino’s.

The Last Witch Hunter

The Last Witch Hunter

In The Last Witch Hunter speelt Vin Diesel de laatste heksenjager op aarde. Hij moet een groep heksen verslaan die het gemunt hebben op New York. Om zijn doel te bereiken moet hij samenwerken met zijn grootste tegenstander, een heks. Naast Vin Diesel hebben ook Elijah Wood, Michael Caine en onze eigen Lotte Verbeek rollen in de film.