Een nieuw jaar betekent nieuwe verwachtingen. En dat is niet anders in de gamingwereld. Hier zijn de games waar de wereld naar uitkijkt in 2017.

10. Detroit: Become Human

In een toekomstige versie van de stad Detroit proberen mensen en androids samen te leven. Je bepaalt de keuzes in het leven van de personages en aan de hand van die beslissingen verloopt het verhaal naar je uiteindelijke lot. Iedere beslissing die je maakt heeft gevolgen. Of deze nu miniem of rampzalig zijn. Denk dus goed na bij iedere beslissing die je maakt. Net zoals in het echte leven krijg je immers geen tweede kans.

9. Super Mario Odyssey

In Super Mario Odyssey begint de geliefde Italiaanse loodgieter aan een ongelooflijk avontuur door verschillende wereld. Voor het eerst verlaat hij zijn eigen Mushroom Kingdom en komt hij op nieuwe plaatsen terecht zoals New Donk City, een stad geïnspireerd op New York City. Nu krijgen we echt een beeld van hoe een levensechte Mario het zou stellen in de Big Apple.

8. For Honor

In deze thirdperson-vechtgame staat snelheid, strategie en teamwork centraal. De wereld van For Honor is hard en bestaat uit wildlanden, enorme herkenningspunten en majestueuze ruïnes. De dappere inwoners die deze keer bestaan uit Vikingen, ridders en samoerai krijgers gaan de strijd aan met hun vijanden. Aan jou om deze te verslaan in een bruut en spannend multiplayergevecht.

Wij zoeken schrijvers
Gek op schrijven en top 10 lijstjes? Dan zoeken we jou! Alletop10lijstjes.nl ontvangt maandelijks meer dan 500.000 lezers. Wil je dat jouw teksten ook door duizenden mensen gelezen worden dan is dit je kans. Lees er hier meer over.

7. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

In dit tactisch schietspel speel je alleen of met vier spelers in een gevaarlijke wereld, het Bolivia van de toekomst. Het Zuid-Amerikaanse land is nu in de ban van een gevaarlijk drugskartel die cocaïne produceert voor de hele wereld. Deze situatie heeft de staat tot een gevaarlijke plaats gemaakt. De enige oplossing is een missie waarbij je als lid van de Ghosts, een elite US Special Forces team achter de linies wordt gedropt. Een voorzichtige aanpak is vereist.

6. Mass Effect: Andromeda

In dit nieuwe hoofdstuk van Mass Effect ben jij de onbekende indringer in een verre plaats in het universum, ver weg van ons eigen melkwegstelsel. Je doel is te overleven op een planeet die je niet kent maar pas op want er is maar weinig marge voor fouten. Ontdek de geheimen van deze nieuwe plaats, overleef de aanvallen van vijandige aliens en bouw je eigen bemanning terwijl je op zoek gaat naar een nieuwe thuis voor de mensheid. Jouw keuzes bepalen de kansen op overleving.

5. Horizon: Zero Dawn

Je bevindt je in een post-apocalyptische wereld waar de natuur de planeet heeft overgenomen. De beschaving zoals we die kennen is volledig overwoekerd en slechts een kleine groep primitieve jagers hebben weten te overleven. Je speelt met het hoofdpersonage Aloy, een jonge jager die op zoek is naar haar doel in het leven. Met behendigheid, intelligentie dient ze te overleven in een wereld waar de machines baas zijn en dient ze zich te verweren tegen andere stammen. Tijdens je queeste ontdek je hoe de machines de wereld hebben overgenomen en wat er hiervoor kwam.

4. Resident Evil VII: Biohazard

Angst en eenzaamheid bepalen de toon in deze nieuwe horrorgame in de Resident Evil reeks. Geen thirdperson game meer maar deze keer ga je in een realistisch firstperson modus op avontuur. De setting is het zuiden van de VS waar niets veilig lijkt te zijn. Aan jou om op verkenning te gaan in het verlaten boerderij en je voor te bereiden op de confrontaties met het kwade. De nieuwe RE engine zorgt ervoor dat de horror zo uit je televisiescherm druipt.

3. Persona 5

De middelbare schooltijd is een avontuur op zich en dat wordt nog maar eens bevestigt met deze game. Je beleeft het dagelijkse leven van een student uit Tokio. Van interne en externe conflicten op school tot bijbaantjes en naschoolse activiteiten. Daarnaast tracht je de wereld te overtuigen van je visie: het masker van de samenleving afrukken en jezelf confronteren met je innerlijke ik. Deze missie trachten ze te voltooien als de Phantom Thieves en hiervoor hebben ze hun Personas als wapen.

2. Red Dead Redemption 2

In het vervolg op de succesvolle Rockstar game word je opnieuw ondergedompeld in het Wilde Westen. In deze sequel ga je deze keer mee op stap met een bende outlaws en speel je niet mee een enkel hoofdpersonage. Het game vertelt het verhaal van het leven in de Amerikaanse prairies. Slaag jij er in om uit de jail te blijven?

1. Legend Of Zelda: Breath Of The Wild

Geen spel populairder dan Zelda. Ook in dit nieuwe spel ga je opnieuw op ontdekking in een gigantische wereld. Het hoofdpersonage Link staat weer voor de uitdaging op een hele reeks nieuwe puzzels en mysteries op te lossen? In totaal kom je meer dan 100 Shrines of Trials tempels, die elk een mysterie vormen om te ontrafelen. De wereld van Link kent deze keer geen grenzen. Ontdek wat er achter de horizon ligt!