Waarom zou je betalen als je de beste pc spellen ook gewoon gratis online kunt spelen? Grafische hoogstandjes, waar de meeste apps die je op je smartphone ter beschikking hebt niet aan kunnen tippen. En niet alleen grafisch zijn de games top, ook de spelmogelijkheden zijn divers en bieden zowel de incidentele als de die-hard gamer voldoende vermaak. Dat het helemaal gratis is, is natuurlijk mooi meegenomen. Het aanbod gratis online pc games is ruim, maar er zijn spelletjes die met kop en schouder boven de rest uitsteken. Wat zijn de absolute gratis top games, die je zeker een keer gespeeld moet hebben? Lees snel verder en ontdek het zelf…

10. World of tanks

World-of-Tanks

In World of tanks neem je plaats achter het stuur van een tank en kun je laten zien dat jij het slagveld kunt domineren met je stuur – en schietkunsten. Het geheel speelt zich af in het midden van de 20e eeuw, wanneer Europa in een vreselijke oorlog verwikkeld is. Alle strijdkrachten zijn tot de tanden toe bewapend. Niet alleen Rusland, de VS en Duitsland zijn gewapend, ook andere landen zoals Japan, Frankrijk en Groot – Brittannië staan klaar om zich in de mondiale strijd te gooien. Met hun stalen kolossen (tanks) zullen zij er alles aan doen om de controle over de wereld te krijgen. Het spel draait echter niet om alleen spelen, want alleen als goede teamspeler zal je het daadwerkelijk ver schoppen in dit gratis PC spel. Slechts een team dat samengesteld is uit diverse tanks, uitgerust met verschillende opties maakt een kans om te winnen. Elke tank, hoe groot of klein, heeft een eigen taak te vervullen en het gaat niet zo zeer om de grootte of sterkte van je tank, maar meer nog om het juiste strategische inzicht. Hoe meer ervaring je krijgt, hoe meer punten je zult verzamelen, waarmee je je tank kunt upgraden, zodat je sneller, sterker en beweeglijker wordt.

World of tanks Spelen doe je hier

9. Need for Speed World

Need for Speed World

Hou je van snelheid? Actie? Dan is Need for Speed World een aanrader. Met de multiplayer game kun je zoveel mensen uitdagen als je zelf aandurft. Het gaat natuurlijk niet alleen om snelheid, maar de flitsende auto’s, zijn eveneens een lust voor het oog. Stel je eigen auto samen en laat de ander groen zien van jaloezie. Pimp niet alleen de buitenkant van je auto, maar vergeet ook de binnenkant niet. Verras vriend en vijand met het gebrul van je motor, het vermogen om binnen no time op te trekken en vlieg met gierende banden door de bochten tijdens de illegale straatrace. De race speelt zich midden in de stad af, wat betekend dat je behoorlijk handig moet zijn om de bochten goed te nemen, op tijd af te remmen en vervolgens weer vol gas te geven op stukken waar het kan, om je tegenstander achter je te laten. Als winnaar van een race ontvang je ‘geld’, waarmee je jouw auto weer op kunt kalefateren. Je kunt bij Need for Speed World kiezen voor player-versus-player of spelen in teamverband, waarbij je het tegen andere teams op moet nemen. Nog niet genoeg adrenaline? Wacht maar tot de politie de achtervolging inzet en je wil inrekenen omdat je aan een illegale race deelneemt.

Gratis Need for Speed online spelen kan hier

8. Age of Empires Online

Age of Empires

Verander je rijk in een machtig imperium en bewijs tijdens de vele missies dat je strategisch inzicht hebt. Bij dit legendarische strategische spel begin je met het stichten van je eigen rijk. Terwijl in het land verschillende oorlogen uitgevochten worden, moet jij jouw rijk uit zien te bouwen tot een machtig imperium. Het lot ligt geheel in jouw handen. Tijdens de opbouw van je rijk ga je op zoek naar de nieuwste technologieën en vervul je de aan jou gegeven taken zo goed als mogelijk. De opbouw van je imperium heb je helemaal zelf in handen en je kunt precies dat neerzetten wat jij nodig denkt te hebben om je macht uit te breiden, denk daarbij aan tempels, militaire basis enz. Voor je verdediging krijg je de beschikking over uiteenlopende wapens. Wil je je macht uitbreiden? Dan zal je overal ter wereld kleine nederzettingen moeten bouwen, maar… de vijand ligt overal op de loer, dus wees op je hoede. Door met andere spelers een samenwerking aan te gaan, kunnen jullie de vijand makkelijker verslaan. Bovendien kun je onderling grondstoffen voor de opbouw van je rijk uitwisselen. Liever niet samenwerken met anderen? Speel dan in de player-versus-player modus en toon je krachten aan je medespeler.
Even geen zin om te gamen? Liever een gokje wagen? Kijk dan hier voor online casino games en informatie.

Speel hier gratis Age of Empires Online

7. DC Universe Online

DC-Universe-Online

Door de lucht vliegen, auto’s optillen, achter gangsters aanhollen door de straten van de stad of kogels kapot laten gaan die op je afgevuurd worden, als superheld heb je heel wat te verduren. In dit super MMORPG spel ontmoet je niet alleen duizenden andere legenden, je kunt er zelf ook een worden! Wil je zelf eens ervaren wat het is om een superheld te zijn? Dan biedt DC Universe Online jou deze kans. Je begint met het creëren van je eigen held, die je met zoveel of weinig superkrachten als je zelf wilt uit kunt rusten. De keuzemogelijkheden zijn werkelijk enorm en je hebt alle vrijheid om je eigen held te scheppen. Bovendien ben je niet verplicht om aan de kant van de goede helden te strijden, je mag ook in de huid van een schurk kruipen. Ben jij de nieuwe superheld die de wereld van haar ondergang zal redden of sluit je je liever aan bij de slechteriken? Aan jou de keuze…

Speel hier DC Univers Online

6. Blacklight Retribution

Blacklight Retribution

Voor de liefhebbers van schietspellen is Blacklight Retribution een must. Het geheel speelt zich af tegen een science fiction achtergrond en is onderverdeeld in een aantal speltypes en kaarten. Het spel is erop gericht de vijand uit te schakelen en daarbij extra punten te vergaren, die uiteindelijk weer gebruikt kunnen worden om andere wapens uit het wapendepot aan te schaffen. Een leuke bijkomstigheid is het feit dat je je eigen wapen samen kunt stellen. Dit naar eigen wensen en smaak aanpassen kost wel wat tijd, maar dan heb je ook precies datgene wat je denkt nodig te hebben om het spel tot een goed einde te brengen. Er zijn echter ook kant en klare wapens verkrijgbaar, waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Aan de hand van een bepaalde kaart baan je je een weg naar het uiteindelijke doel. Dat dit niet zonder slag of stoot zal gaan, lijkt alleen maar logisch, anders zou het spel helemaal geen nut hebben.

Speel Blacklight Retribution hier

5. Hawken

Hawken

Neem plaats in een robot en beweeg je door het spel! Hawken is erop gericht een intense gevechtservaring te creëren, terwijl je een machine bestuurt. Je zult zowel strategisch bezig moeten zijn, als ook snel kunnen reageren. Deze pc game speelt zich af op een dystopische door de mens gekoloniseerde planeet die zo geïndustrialiseerd is dat deze op punt van instorten staat en de jacht op bestaansmiddelen uitgegroeid is tot een strijd op leven en dood. Om jouw strijd te kunnen winnen maak je gebruik van kanonachtige wapens, waarbij gebruik van ammunitie overbodig wordt. Helaas zijn de wapens zeer gevoelig voor oververhitting, waarmee tevens al je wapens uitgeschakeld worden. Het is dus oppassen geblazen. Ter compensatie van de langzame bewegingen van de robot is de speler in staat om met zijn machine 180 graden te draaien en van opzij aan te vallen. Er zijn diverse kaarten en levels die doorlopen kunnen worden. De machine of robot waarin je als speler plaatsneemt kan helemaal aangepast worden aan je eigen wensen, wat de aantrekkelijkheid van het spel verhoogd.

Hawken Online

4. Runescape

Runescape

De titel voor het grootste aantal spelers gaat naar Runescape. Hiervan zijn reeds drie delen uitgebracht en voorlopig lijkt er geen einde te komen aan de populariteit van het spel. Met ruim 10 miljoen aangesloten spelers zeker de moeite van het uitproberen waard. Het spel is van het zogenaamde MMORPG genre, wat inhoudt dat er interactie plaatsvindt tussen spelers onderling. Als thema voor dit game zijn de middeleeuwen gekozen, waarbij stevig gebruik werd gemaakt van de fantasie van de ontwerpers. Zoals de naam al aangeeft gaat het om run (rennen) en escape (ontsnappen). Natuurlijk zijn er onderweg allerlei obstakels en zal de speler tegen anderen moeten vechten, punten vergaren, skills (vaardigheden) in het vechten verbeteren, taken en opdrachten uitvoeren. Een leuk extraatje is toegevoegd met de mogelijkheid dat spelers met elkaar kunnen chatten en dagelijks tot twee maal toe deel kunnen nemen aan een squeal of fortune, waarmee extra voorwerpen vergaard kunnen worden die van pas kunnen komen tijdens het spelen.

Runescape Online

3. Planetside 2

Planetside 2

Planetside 2 is eveneens een mulitplayer spel. De strijd is nog nooit zo groot geweest als in dit spel. Stel je daarbij hele continenten voor die met elkaar in oorlog zijn en daarbij gebruik maken van tanks, vrachtwagens, ouderwetse strijders naast hordes infanterie. Plaats het geheel in de verre toekomst en je hebt het perfecte beeld van Planetside 2: een nooit eindigend conflict op onvoorstelbare schaal dat er ook nog eens goed uit ziet. Het spel is de opvolger van Planet Side, echter met veel meer opties. Geleerd uit de kritieken van gamers zijn er niet alleen verbeteringen aangebracht, maar ook de spelopties zijn uitgebreid. Het spel is sneller, er kunnen duizenden spelers tegelijkertijd spelen en teamwork, tezamen met de eigen spelvaardigheden nemen een belangrijke plaats in. Het is de bedoeling om andere spelers te doden en teams te overwinnen. Om het geheel nog reëler te maken is gebruik gemaakt van een 24-uurs cyclus, wat invloed heeft op het spel en de omstandigheden waaronder de spelers moeten strijden. Er zijn verschillende levels die doorlopen kunnen worden, waarbij je als gamer ook extraatjes kunt krijgen die je zullen helpen tijdens de grote strijd, als je de gegeven opdrachten ten minste op de juiste wijze uitvoert.

Gratis Planetside 2 spelen kan hier

2. Team Fortress 2

Team Fortress 2

Aanvankelijk ging het om een betaald spel, dat behalve voor Windows ook voor andere spelcomputers verkrijgbaar was, maar de makers hebben zich bedacht en het teamspel gratis beschikbaar gesteld op het net. De hele entourage is in stripvorm getekend, waardoor de pc game meer dimensie krijgt. De bedoeling van het spel is dat twee teams van elk negen spelers het tegen elkaar opnemen. Elk teamlid heeft zijn eigen taak en functie die aanvallend, verdedigend of ondersteunend kan zijn. Er zijn verschillende speltypes, die elk een ander doel hebben. Zo wordt in de Arena tegen elkaar gevochten, bij King of the Hill gaat het erom wie als eerste een bepaald punt verovert en in Mann versus Machine wordt gevochten tegen een machine. Natuurlijk zijn er nog veel meer levels, maar dat kun je zelf ervaren door het spel uit te proberen.

Speel Team Fortress 2 hier

1. League of Legends

League of legends

League of Legends is op dit moment de populairste gratis online pc game. Over de hele wereld zijn er dagelijks miljoenen mensen actief in deze fantasie wereld. Het spel is gebaseerd op ” Defense of the Ancients” een mod van Warcraft III: Reign of Chaos. Het doel van het spel is om met een team van vijf spelers de basis (Nexus) van de tegenspelers te vernietigen. De strijd wordt gestreden in een speelveld met de naam “The Field of Justice”. De strijd wordt bemoeilijkt door grote hoeveelheden vijandige minions en defensieve torens. Je kunt kiezen uit honderden verschillende karakters met ieder hun unieke vaardigheden en nog steeds worden er nieuwe ‘helden’ toegevoegd.

Speel League of Legends hier