Is het bouwen van LEGO sets alleen voor kinderen? Daar denk je anders over wanneer je ziet hoe groot deze bouwpakketten wel niet kunnen zijn. Sommige sets bestaan uit duizenden piepkleine onderdelen die allemaal heel nauwkeurig in elkaar gezet moeten worden. Ben je benieuwd wat de grootste LEGO sets ooit zijn? Je ontdekt het in deze top 10.

10. Big Ben – 4.163 stukjes

Big Ben lego

Dit icoon uit Londen is natuurlijk prachtig om in het echt te zien, maar je kunt hem ook in detail nabouwen met deze LEGO set. In 2016 werd dit bouwpakket van de Big Ben uitgegeven, met in totaal 4.163 stukjes. De grote klokkentoren is natuurlijk van de partij, maar ook een bijbehorend parkje en een deel van Palace of Westminster, waar de Big Ben deel van uitmaakt.

Check de prijs bij bol.com

9. Tower Bridge – 4.295 stukjes

Tower Bridge

Ook deze LEGO set is gebaseerd op een beroemd bouwwerk in Londen. De brug heeft zijn naam te danken aan de Tower of London, die naast de iconische Tower Bridge ligt. Met deze set kun je de twee torens van de brug bouwen, inclusief functionerende takelbrug waar auto’s over kunnen rijden. Dankzij deze sets van LEGO kun je Londen gewoon nabouwen in je eigen woonkamer.

Check de prijs bij bol.com

8. Ghostbusters brandweerkazerne – 4.634 stukjes

Ghostbusters brandweerkazerne

Fans van de film Ghostbusters zijn ontzettend blij met deze LEGO set. Met dit uitgebreide bouwpakket kun je namelijk de beroemde brandweerkazerne uit de film nabouwen. Uiteraard zijn de personages uit de film ook van de partij, net als een paar enge spoken. De prijs van deze grote LEGO set is niet niks, want je moet 799 dollar neertellen.

Check de prijs bij bol.com

7. Imperial Star Destroyer – 4.784 stukjes

Imperial Star Destroyer

Nog een bouwpakket voor filmliefhebbers. De Imperial Star Destroyer komt uit Star Wars en is misschien wel een van de beroemdste ruimteschepen uit de hele reeks. Ze maken deel uit van de keizerlijke vloot en zijn in de films 1,6 kilometer lang. Deze variant is een stuk kleiner, maar nog steeds indrukwekkend. LEGO heeft meerdere versies van deze set gemaakt, maar de Ultimate Collectors editie is de grootste versie met in totaal 4.784 stukjes.

6. Ninjago Movie De Stad – 4.867 stukjes

Ninjago City

De Ninjago serie van LEGO is een groot succes, dus bouwpakketten gebaseerd op deze serie mochten niet uitblijven. Het meest indrukwekkende bouwpakket van de reeks is de Ninjago City set. Deze hoge toren is gevuld met allerlei details die liefhebbers van de serie meteen herkennen. Dankzij de 4.867 legostukjes ben je wel even zoet.

Check de prijs bij bol.com

5. Ultimate Collectors Millennium Falcon – 5.197 stukjes

Ultimate Millennium Falcon

Het is duidelijk dat LEGO en Star Wars goed samengaan. Deze set is dan ook gebaseerd op het beroemde ruimteschip van Han Solo: de Millennium Falcon. Dankzij de 5.197 kunnen fans het schip in detail nabouwen. De set heeft een cultstatus gekregen, omdat het een Limited Edition uitvoering was. Hij is vandaag de dag alleen nog maar voor enorme prijzen te koop.

Check de prijs bij bol.com

4. Harry Potter Diagon Alley (De Wegisweg) – 5.544 stukjes

Diagon Alley

Ook deze LEGO set komt uit een beroemd verhaal, namelijk de wereld van Harry Potter. Met de set kun je verschillende winkels uit de grote winkelstraat van de tovenaarswereld namaken. Natuurlijk worden er ook een aantal bekende personages uit de serie bij de set geleverd, van Harry Potter tot Draco Malfoy.

Check de prijs bij bol.com

3. Taj Mahal – 5.923 stukjes

Taj Mahal lego

De Taj Mahal is niet voor niets een van de zeven moderne wereldwonderen. Het prachtige gebouw met zijn weelderige tuinen is in de naam der liefde gebouwd. Je kunt het gebouw in detail nabouwen dankzij deze bouwset van LEGO. De tuinen horen niet bij het bouwpakket, maar de prachtige minaretten en iconische koepel zijn meer dan genoeg werk om in elkaar te zetten.

Check de prijs bij bol.com

2. Hogwarts – 6.020 stukjes

Hogwarts

Harry Potter fans kunnen hun hart ophalen dankzij deze prachtige bouwset van LEGO. Met in totaal 6.020 stukjes kun je de gangen van het beroemde Zweinstein nauwkeurig nabouwen. Je richt de grote zaal in, bouwt klaslokalen en natuurlijk ook de beroemde torens van dit magische kasteel.

Check de prijs bij lego.com

1. LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon – 7.541 stukjes

grootste lego set ooit

Nog een millennium falcon op dit lijstje? Ja, en deze keer nog een stuk groter dan zijn voorganger. De grootste LEGO set ooit uitgebracht is dit exemplaar met in totaal 7.541 verschillende stukjes. Deze set is geen Limited Edition, dus nog wel overal verkrijgbaar voor Star Wars fans die een stukje uit de films in huis willen halen.

Check de prijs bij bol.com