Steden met meer dan 10 miljoen inwoners vind je niet veel: wij hebben er precies 16 geteld. Dat is als je voor inwoners aantallen de definitie “City Proper” neemt. Er is veel controversie hoe je het aantal inwoners van een stad moet tellen. Naast “City Proper” is er ook de “Urban agglomeration” en de “metropolitan area”. Bij sommige berekeningen worden bijvoorbeeld voorsteden wel meegeteld, bij andere niet. Bij City Proper zijn de inwoners binnen de juridische of politieke stadsgrenzen meegenomen, dus niet de inwoners in de agglomeratie, het stedelijk gebied of in de voorsteden. Neem je voorsteden wel mee liggen de inwonersaantallen tientallen miljoen hoger en hadden steden als Tokyo, Jakarta en Delhi in de lijst gestaan.
Update: juni 2018
10. Kinshasa (Democratische Republiek Congo)
MONUSCO Photos/flickr
Kinshasa is de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo, gelegen in Centraal-Afrika. Tot 1960 was dit land een kolonie van België. De oude benaming van Kinshasa is Leopoldstad (Léopoldville), genoemd naar de Belgische koning Leopold II. De stad werd gesticht als een handelsnederzetting door ontdekkingsreiziger Henry Stanley in 1881. Kinshasa ligt aan de Kongorivier, die de grens vormt met buurland Congo-Brazzaville. Tegenwoordig is Kinshasa de grootste Franssprekende stad ter wereld. In Kinshasa vind je moderne woonwijken en handelscentra, maar evengoed sloppenwijken. De meeste nieuwe stadsdelen zijn armoedige buurten, waar mensen wonen in ongezonde en onveilige omstandigheden. Kinshasa telt bijna 11,5 miljoen inwoners.
9. São Paulo (Brazilië)
São Paulo ligt in het zuidoosten van Brazilië, op ruim 50 kilometer van de kust. Het is qua inwonertal de grootste stad van Brazilië en de grootste stad ter wereld met het Portugees als officiële taal. São Paulo is voor Brazilië van groot economisch belang, met 63% van alle multinationals die in Brazilië gevestigd zijn. Rond de bekende laan Avenida Paulista vind je belangrijke handelscentra, maar ook vele winkels, culturele attracties en ontspanningsmogelijkheden.
De stad ontstond in 1554 rond een missiepost genoemd naar Sint-Paulus (São Paulo). Het dorpje werd officieel een stad in 1711 en groeide in de 19de eeuw uit tot een belangrijke handelsstad, vooral door de export van koffie.
São Paulo bestaat uit een smeltkroes van volkeren: Japanners, Chinezen, Koreanen, Arabieren en Joden zie je overal in het straatbeeld. De stad telt ruim 12 miljoen inwoners.
8. Moskou (Rusland)
Vroeger was het de hoofdstad van de machtige Sovjet-Unie. Na het ontbinden van de Sovjet-Unie in 1991 werd Moskou de hoofdstad van Rusland. Het is de meest noordelijke en koudste metropool op aarde. Het bekendste gebouw van Moskou is ongetwijfeld het Kremlin op het Rode Plein. Moskou is ook de stad van opera en ballet met het wereldberoemde Bolsjojtheater. De laatste decennia werden er in de stad talrijke casino’s, clubs en uitgaansgelegenheden opgericht.
Moskou is de grootste stad in Rusland en het politieke, economische en culturele centrum van het land. De stad telt 12,2 miljoen inwoners.
7. Mumbai (India)
Mumbai werd tot in 1995 Bombay genoemd. De metropool is de grootste stad in India, gelegen aan de Indische westkust. De omgeving van Mumbai is een van de dichtstbevolkte streken ter wereld. Mumbai is het belangrijkste financiële en economische centrum van India en bovendien de hoofdstad van de Bollywood-filmindustrie. Enerzijds straalt Mumbai een enorme rijkdom uit, met chique hotels en enorme wolkenkrabbers. Anderzijds vind je er ook sloppenwijken en schrijnende armoede. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden horen de triomfboog ‘Gateway of India’ en het oude treinstation. De stad trekt bewoners aan uit alle uithoeken van India en is een smeltkroes van volkeren en culturen. Binnen de stadsgrenzen van Mumbai leven er bijna 12,5 miljoen mensen.
6. Shenzhen (China)
In 1980 was het niet veel meer dan een vissersdorp. Tegenwoordig is Shenzhen een miljoenenstad. Shenzhen ligt net ten noorden van Hongkong, in de vallei van de Parelrivier aan de zuidelijke kust van China. Het is een stad die model staat voor de ongebreidelde economische groei die China de laatste decennia doormaakte. Shenzhen was in de jaren 1990 en 2000 de snelst groeiende stad ter wereld. Shenzhen is een belangrijk financieel centrum en de thuisstad van talrijke Chinese multinationals. Omdat de stad op zo’n korte tijd uit de grond is gestampt, vind je er nauwelijks historische bezienswaardigheden. De stad telt meer dan 12,5 miljoen (vooral jonge) inwoners, met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar.
5. Guangzhou (China)
Oorspronkelijk was de naam van de stad ‘Kanton’. Tegenwoordig heet de metropool Guangzhou. De stad ligt aan de Parelrivier. Guangzhou is de derde grootste stad van China en maakt deel uit van een van de grootste verstedelijkte gebieden ter wereld, samen met Dongguan, Foshan en Shenzen. Guangzhou bezit de op vier na grootste haven ter wereld.
De geschiedenis van de metropool gaat tot 2200 jaar terug in de tijd. De stad was een van de beginpunten van de maritieme Zijderoute. De Parelrivier en de Canton Tower (600 meter hoog, hoogste toren in China) zijn drukbezochte toeristische attracties in Guangzhou. Binnen de stadsgrenzen wonen er meer dan 13 miljoen mensen.
4. Karachi (Pakistan)
Karachi ligt in het zuiden van Pakistan, aan de kust van de Arabische Zee. Karachi is een havenstad en een van de belangrijkste transportknooppunten van het land. Hoewel Karachi niet de hoofdstad is (dat is Islamabad), vormt de stad wel het financiële en economische hart van Pakistan. Een niet te missen bezienswaardigheid is het met wit marmer bedekte mausoleum van de stichter van Pakistan, Mohammed Ali Jinnah. Karachi werd in 1729 gesticht als de versterkte vestiging Kolachi. Tijdens het Britse koloniale bewind groeide de stad snel uit tot een druk verkeersknooppunt van het Brits-Indische Rijk. Na de onafhankelijkheid van Pakistan in 1947 steeg het aantal inwoners enorm. Tegenwoordig wonen er 14,9 miljoen mensen in deze metropool.
3. Istanbul (Turkije)
Istanbul: een Turkse metropool op de grens tussen Europa en Azië, gelegen aan weerszijden van de zeestraat Bosporus. Gesticht als een Griekse nederzetting genaamd Byzantium, werd de stad onder de naam Constantinopel de hoofdstad van het Oost-Romeinse Keizerrijk en later van het Ottomaanse Rijk. In 1930, na de oprichting van de Republiek Turkije, wijzigde de naam in Istanbul. Hoewel Ankara officieel de hoofdstad van Turkije is, vormt Istanbul het culturele, economische en historische hart van het land. De stad is bovendien een toeristische trekpleister, met het Topkapıpaleis, de Hagia Sophia-moskee en Blauwe Moskee als topattracties. In Istanbul wonen er 15 miljoen mensen.
2. Beijing (China)
Beijing, vroeger Peking genoemd, is de hoofdstad van China. De geschiedenis van de metropool gaat terug tot de 11de eeuw voor Christus. Beijing is in alle opzichten het historische, politieke, culturele en economische centrum van China.
Je treft in de Chinese hoofdstad zowel hypermoderne wolkenkrabbers als traditionele gebouwen aan. Een goed voorbeeld van moderne architectuur is het Nationale Stadion van Beijing, gebouwd voor de Olympische Spelen van 2008. Onder de traditionele Chinese bouwwerken trekken vooral de ‘Verboden Stad’ en de ‘Tempel van de Hemel’ de aandacht. De metropool is met zijn 21,7 miljoen inwoners de tweede grootste stad op aarde.
1. Shanghai (China)
Op nummer één van onze top 10-lijst staat het Chinese Shanghai. Deze enorme metropool ligt aan de oostkust van China, aan de rivierdelta van de Jangtsekiang. Door het hart van de stad stroomt de rivier Huangpu. Shanghai was in de 19de eeuw een klein vissersdorpje, maar ontwikkelde zich vanaf 1842 tot een havenstad met een drukke zeehaven. In de loop van de 20ste eeuw werd Shanghai een belangrijke handelsstad en financieel centrum. Sinds 2005 is de haven van Shanghai de grootste ter wereld. De uit zijn voegen gebarsten metropool geldt als een toonbeeld van de ongelooflijke groei van de Chinese economie. Sommige wolkenkrabbers behoren tot de hoogste gebouwen ter wereld, zoals het World Financial Center (492 meter). De ‘skyline’ van de financiële wijk Lujiazui vormt een toeristische attractie op zich. Niet minder dan 24,2 miljoen inwoners leven in de grootste metropool ter wereld.
Meer Grote Steden Lijstjes
- 10 Grootste steden van Nederland
- 10 Grootste steden van Spanje
- 10 Grootste steden van Frankrijk
- 10 Grootste steden van Duitsland
- 10 Grootste steden van België
- 10 Grootste steden van Italië
- 10 Grootste steden van Turkije
- 10 Grootste steden van Verenigd Koninkrijk
- 10 Grootste steden van Marokko
- 10 Grootste steden van Europa
- 10 Grootste steden ter Wereld
- 10 Grootste steden van Amerika
- 10 Grootste steden van China
- 10 Grootste steden van Australië
- 10 Grootste steden van Afrika
131 reacties
Is New York dan niet 1 van de grootste steden?
Nee, new york heeft ong 8 miljoen inwoners
niey new york heeft 19 mln
Hé iemand: 8,3 miljoen !!
Inderdaad!, Zoek maar op, daar staat het goed. Dit lijstje klopt helemaal niet.
Licht er waarschijnlijk aan of je de gehele agglomeratie rekent
Dat zou inderdaad kloppen, maar dan gaat het over de agglomeratie New York , niet over de stad zelf.
Neem parijs, die stad heeft 7 miljoen inwoners ofzo.
Maar de Agglomeratie 12miljoen.
Buiten parijs zijn nog een 4tal steden aangelegd om de capaciteit te vergroten
parijs heeft 2,4 miljoen inwoners!
Bij de grote van steden gaat het inderdaad om de definitie. Het is maar net wat je precies nog allemaal meetelt van de conglomeratie rondom de stad. New York de stad zelf heeft rond de 9 miljoen inwoners. Zie http://www.zegarchitectuur.nl/new-york/
Istanbul heeft met buitenwijken ook 29 miljoen inwoners dusss
Helemaal niet
Ja wel
Lijst Klopt niet:
Ga naar http://m.travelagenda.nl/nieuws/algemeen/grootste-steden-ter-wereld
Dat klopt niet Istanbul heeft 29 miljoen inwoners
NEEEEEEEEEE natuuurlijk niet!!!!Zowieso zie je dat toch al aan het lijstje, maar nog kon je het niet geloven…
Omdat wij alleen maar datsoort propaganda krijgen en daarom denken wij zo over Amerika terwijl in de oosterse wereld is bijna alles groter en heeft meer luxe enzo, maar dat zien wij bijna niet…
Tokyo, Bangkok, Mexico city, Bogota en andere steden als die zitten er niet eens bij en die staan zowieso ook nog boven veel van de grote steden/metropolen in Amerika…Maar oke in Europa krijgen wij zowieso amerikaanse propaganda en denken allemaal groot, luxe, rijkdom terwijl de meeste grootste dingen toch echt in de oosterse wereld liggen===>Bijvoorbeeld grootste pretpark ter wereld, snelste trein ter wereld en dan ook nog de meeste van de hoge gebouwen ook allemaal daar terwijl ik ALTIJD dacht dat die in Amerika stonden/staan…En zo nog veel meer dingen waarmee Amerika en de westerse wereld overtroffen worden, maar wij moeten maar denken dat bij ons alles het beste is…
klopt niet karachi is zeker niet de nummer 3 van de wereld en jakarta is ook niet zo groot
bovendien is bombay in india groter dan delhi in india
dombo Jakarta is juist heel groot 1 van de grootste steden ter wereld met 28 miljoen inwoners
Gunst, geef mij maar onze kleine stadjes en gemeenten. Niks overtreffen. Alles naast de deur. Heerlijk.
Nee kijk maar naar Dubai IN DE OOSTERSE WERELD EN ISTANBUL HEEFT MET ALLE BUITEN WIJKEN ER BIJ WEL 29 miljoen inw
natuurlijk!
hij staat er ook bij als je goed kijkt.
Bangkok heeft er ook dubbel zoveel als de tellingen van 2009. Bangkok heeft minstens 15 miljoen inwoners. Dat is dan zonder de voorsteden. Regering ontkent dit en claimen 10 miljoen. De lokale bevolking weet wel beter.
Er is geloof ik een Chinese stad met 36 miljoen inwoners, maarja. Mexico city staat er ook niet bij :l
Dat klopt: Tokio – Japan
Chongqing.
Istanbul klopt niet Istanbul heeft 29 miljoen inwoners met de buitenwijken zonder buitenwijken 20 miljoen
Mexico city staat op 10
Mexico staat er toch appel
klopt niet veel van dit lijstje
Dit zijn de grootste steden ter wereld (gemeten naar aantal inwoners in de gemeente, volgens schattingen voor 2009 van World Gazetteer). Inwoneraantallen van steden zijn vaak moeilijk met elkaar te vergelijken, omdat per land kan verschillen wat wel en wat niet tot een bepaalde gemeente wordt gerekend. Onderstaande getallen zijn uiteraard lager dan het inwoneraantal van het respectieve stedelijke gebied.
Dus kijk je naar metropolen dan krijg je een heel ander lijstjes, dan staat Tokyo op de eerste plaats met meer dan 36 miljoen inwoners, maar dan kijk je niet alleen naar de stad Tokyo maar ook naar Yokohama, Kawasaki en Saitama.
Hoe zit het precies met Mexico Stad met meer dan 22 milj. inw.
Mexico City is voor meer als de helft illegave krottewijken die niet tot op een miljoen kunnen geschat worden en soms ook niet meergeteld worden
dan nog is het groter
zelfde verhaal natuulijk
Dit zijn de aantal inwoners van de steden alleen, voorbeeld : alleen stad Istanbul telt ongeveer 12,5 miljoen inw., maar hele aglomeratie Istanbul telt tegen de 20 miljoen inw.
Nee 29 miljoen in de agglomeratie en 20 miljoen in de stad zelf dusssss
Om het duidelijker te maken geef ik een voorbeeld met een stad in belgië, stad Luik telt ongeveer 200 duizend inw., maar hele aglomeratie Luik telt 600 duizend inw., dus als we stad Luik bij de boven genoemde steden bij zetten dan telt de eerste ( 200 duizend inw.)
Het lijstje klopt gewoon hoor 🙂
Dit zijn de steden naar hun oorspronkelijk inwonertal dus wat ingeschreven staat bij de gemeente , en hiervan is Istanbul 1 van de grootste en drukste steden ter wereld !
Maar als er een lijst word gemaakt naar gehele aglommeratie , dan zal het lijst veranderen en dan zal Tokio op 1 en Mexico city op 2 staan als het goed is .
Delhi en Sao Paulo zijn in het laatste geval resp. #2 en #3 🙂
en tokyo dan
en New York dan?
En Seoul in Zuid Korea (27 milj.) dan?
Caïro dan? 20miljn!
beijing 18 miljoen
rio
mexico city 22 miljoen
Manila heeft maar 1,7 miljoen inwoners. De rest woont in andere steden van de aglomeratie.
Dat is waar maar die buitenwijken tellen ook dus zou Camilla 20 miljoen mensen hebben
En Rijnsburg dan zoek maar op
tokio 12 miljoen inw. maar wel 8 miljoen in de speciale wijken.
seoel 11 miljoen.
kingshasa 10.4 miljoen.
mexico stad 19.1 miljoen.
foto,s zijn stout
en daan land dan
vermeer
van der wiel vertonghen aldeweireld boilesen
janssen
anita de jong
suljemani sigtorhson boerigter
what is dhit jonguh
geef me is wat doekoe jonguh
deze lijst klopt gewoon niks van, ondanks die uitleg over agglomeraties enzovoort.
Mxicostad heeft al met alle inwoners 43.7 mijoen en ik ben mexicaan!!!!!
en jakarta+tokyo dan Jakarta #18,7
istanbul heeft 18 mil inw ofzo lul nu niet
Met buiten wijken nog 29 miljoen Istanbul is kpt groot
Gezien de reacties op deze lijst, kan deze lijst naar de Filipijnen gaan.
Naar mijn idee klopt de lijst wel (denk ik?!)
B.V.: de STAD ISTANBUL telt 12,5 miljoen inwoners en met de disricten erbij 18,9 miljoen.
Ook mexico stad telt maar 8,7 miljoen,maar met de gebieden er omheen ruim 20 miljoen!
En die lijst gaat wel om de steden !!
Sorry hoor maar Mexico stad is gemaakt uit gedeelten omdat het zo groot als de Randstad. Er zijn er 16 van met elk meer dan een miljoen inwoners en het heeft ongeveer 25 miljoen inwoners.
tokyo 36 miljoen
En Peking dan? volgens wikipedia (nederland) heeft Peking bijna 20 miljoen inwoners. ik weet niet of ze het dan hebben over de gehele agglomeratie.
Bijna 20 miljoen is minder inwoners dan de kleinste stad op deze lijst.
Tja, laat ons ‘ik ben mexicaans’ of ‘ik ben een turk’ en zo er niet bij betrekken want dan heeft Mexico City het meeste inwoners (én het lekkerste eten) ter wereld en Istanbul idem maar ook het lekkerste eten natuurlijk. Om één of andere reden verkondigen mensen graag dat hun land de grootste stad ter wereld heeft terwijl je met een nationalistische reflex maar tegelijk een rationele ingesteldheid dat liever niet vertelt natuurlijk want echt mooi is zoiets niet: ’t betekent per definitie sloppenwijken, luchtvervuiling, files, criminaliteit,…
gelijk heb je
Nationalisme maakt mensen soms blind voor de waarheid, dat is waar. Ik denk wel dat een mega stad zonder de door y genoemde problemen (theoretisch) mogelijk, is maar die zijn er in praktijk niet.
Als ik sommige commentaren zo lees, zou het bijna zo zijn dat er in de grote steden alleen al meer inwoners zitten dan in de hele wereld. 🙂 Maar ik zet toch wel een beetje mijn twijfels bij Sao Paulo. Ik heb het idee dat die stad groter is dan Buenos Aires. Ik woon zlf in Argentinie en ken Bs.As. Maar als ik Sao Paulo bekijk, lijkt dat groter. Als je nou de grootste stad te wereld qua oppervlakte gaat nemen, welke staat er dan bovenaan? Zonder aglommeraties dan. New York volgens mij, toch?
ja ik denk new york
New york is niet eens de grootste stad qua oppervlakte in de VS. Volgens mij is dat Anchorage. Maar de grootste ter wereld is volgens mij iets van Shanghai ofzo ik weet niet zeker.
Dit is een beetje aan de oude kant volgens mij
( niet stom bedoeld )
h gghddddddd
en wat dacht je van mexico city
turkijen is de grootste stad
euhh…. toch beter je huiswerk doen 😉 hier ter info —>
van de 47 Japanse prefecturen. De 23 speciale wijken van Tokio, die elk als een aparte stad worden bestuurd, beslaan het gebied van de historische stad Tokio (東京市, Tōkyō-shi). [2] Binnen deze zone woonden medio 2009 meer dan 8,7 miljoen inwoners. De totale bevolking van de prefectuur Tokio bedroeg op 1 april 2009 bijna 13 miljoen inwoners.
De prefectuur Tokio vormt het centrum van de agglomeratie Groot-Tokio, de grootste metropool van de wereld met, afhankelijk van de meetwijze, tussen de 32 en 36 miljoen inwoners[3]
top 3 gehele agglomeratie: 1 Tokyo, 2 mexico city 3 New york city
New York heeft 100987767766 miljard inwoners Klein gezien
even opnieuw tellen sujkel, volgens mij heb je een paar mensen dubbel geteld
je vader
Hier klopt echt niks van!
het gaat wel om geregistreerde inwoners + nog eens 8,29 miljoen migrantenarbeiders die minstens 6 maand in de stad verblijven dit alles zou op een totaal van meer dan 23 miljoen komen.
Deze lijst klopt wel , maar Cairo bijvoorbeeld , bestaat voor een groten deel uit sloppenwijken. het is een metropool en hoort in de lijst te staan. Mexico City staat er ook niet in. Maar deze lijst is volgens mij gebaseerd op agglomeratie. sloppenwijken en dat soort dingen worden niet mee geteld.
Inderdaad, je moet niet alleen naar de inwoners kijken,
Hoort Caïro er ook niet in? Volgens sommige tellingen had de stad in 2008 al 18 miljoen inwoners en zou anno 2012 zelfs 20 miljoen inwoners kennen?
Waar is peking
Tokio heeft 13 miljoen inwoners maar de agglomeratie is 32 miljoen
Cairo heeft ruim 7 a 9 miljoen inwoners
Istanbul heeft ruim13.5 miljoen inwoners
Mexico-stad telt zo’n 8 miljoen inwoners maar de agglomeratie is de19 miljoen
Jullie vergeten allemaal: Tehran ( Iran )
Tehran telt 13 miljoen inwoners & de agglomeratie telt wel 24 miljoen!
Tehran is veel drukker dan istanbul ( ben ik naar toe geweest, naar allebei)
En Tehran is veel moderner. En voordat je iets over iran zegt, kijk eerst naar dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=oooZHMH6FhE En zeg dan pas iets over iran ;).
onelove
IK geloof er niks van.
Nr. 1: Tokio, Japan. 35,5 miljoen mensen.
2:Mexico City, 18,4 miljoen mensen.
3:New York, Verenigde staten. 18,3 miljoen.
4:São Paulo, Brazilië. Inwoners:17,9 Miljoen
5:Mumbai, India. Inwoners: 17,4 miljoen mensen.
Dus de lijst klopt niet.
Hier Zet ik Geen punt Meer Geen Zin Erin
wat dacht je van tokyo?
Die staat op 1
er klopt niet veel van dit lijstje meer nee…Zal wel TE lang geleden zijn gemaakt…
Er missen volgens mij een paar steden die erop hoorden of hoger horen te staan…Zowieso geen westerse steden dat niet….
Wat een mierenhopen zeg die steden 😉
…ik pik er zomaar een uit: de STAD Shanghai in deze lijst heeft meer inwoners dan de AGLOMERATIE Shanghai…zoiets als: Amsterdam heeft meer inwoners als Noord Holland…tja, wat moeten we daarmee?
het klopt als een bus
dit kan niet de stad sanghai heeft meer inwoners dan de metropool sanghai
Inwoners (2011) 13.483.052
Istanbul heeft zoveel inwoners en niet 12.9 miljoen
en dit is nog 2011 nou moeten we kijken hoeveel er in 2013 leven
Poeh poeh
Hier is de link van wikipedia kijk maar zelf
http://nl.wikipedia.org/wiki/Istanboel
Waar is Mumbai?
Shanghai telt 23 019 148 inwoners als stad maar dit zijn metropolen
stil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mexico city staat op 2
De titel zegt het al
Dit is de aglomeratie
😀
grdhtn
jo
klopt geen zak van deze lijst
Och leugenaars zeg toch top 10 grootste agglomeraties Tokio heeft amper 13 miljoen inwoners en Jakarta 9 miljoen en Shanghai heeft 23 miljoen inwoners jullie denken dat het westen groots is dombo’s alles in het oosten is groter beter sneller wat heeft het oosten: snelste trein hoogste gebouw grootste stad( Shanghai niet Tokio) grootste land zelfs de machtigste en rijkste mensen komen uit het oosten en de grootste bedrijven
Wat heeft het westen:grootste economie grootste leger en boem dat is het al
tokyo heeft 48mln
Gisteren was er inzake het Zika virus een kwiebus op het nieuws die beweerde dat Sao Paulo groter was dan Nederland. Je bent verplicht met de feiten te komen en niet jokken. De oppervlakte van NL is 41.526 km² en dat van Sint Paulus 1.523 km² nogal een verschil, er bestaan geen stad ter wereld die even groot kan zijn als ons land, ook niet als samenklontering van voorsteden. Je kunt 20 m inwoners in een stad proppen, maar dat wil niet meteen zeggen dat een stad dan ook per difinitie GROOT is. Overigens is de woordkeuze een beetje ongelukkig, eerst USA op zijn Engels en dan de rest weer Nederlands. Manilla is met één L en als je het op zijn Nederlands wilt schrijven, schrijf dan ook TokIo en SeoEl. Kudos voor de participanten die het goed hadden.
dik en koel ccol pimel !!!!!
super cool en super saai
Als een stad met een miljoen inwoners 5 afslagen op de snelweg zou hebben, hoeveel afslagen heeft Tokyo dan?
JEEY! Japan heeft gewonnen!!! XD Duuh logisch, Japan heeft oogde beste winkels voor tieners, vind ik. Als je in de winkelcentrum: ION bent, dan snap je me. Ik raad elke elke elke elke elke elke puber (tiener) aan om naar Japan te gaan, het is er fantastisch in de winkels!!! En het eten is ook lekker!!! Vooral RAMEN!!!
zoveel?!! 38,2 miljoen!!
dankjewel voor de top 10 steden van de wereld!
warrom was belgie niet groter
tokyo is tog Klein
hallo
New York : 8 Miljoen inwoners. London : 8 miljoen inwoners. Tokio , meer dan 15 miljoen inwoners.
Jullie zijn een beetje iets vergeten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
new york , london, tokio , jullie zijn iets vergeten !!!!!!!!!!!!
new york , london, tokio , jullie zijn iets vergeten !!!!!!!!!!!!
Dit is gebaseerd op de binnen stad en niet de agglomeratie dus als je kijkt naar new york city
En niet alle wijken bij elkaar dus dan is bijv Istanbul groter als je niet naar de buitenwijken kijkt Istanbul heeft ook buitenwijken en bij elkaar zelfs 29 miljoen inw en in de binnen stad 15 miljoen
is tokio er niet een
Wat dacht je van Amsterdam ? Met de touristen erbij !
Het gaat niet om de grootte , maar om de speelste !
Rudie .
Wat dacht je van Amsterdam !
Rudie .
hoi
het tokyo
het is tokyo
Fortnite !!!!!!
ik hou van alle meiden
uuhhhh
Het aantal inwoners zegt toch niks over de letterlijke grootte (oppervlakte)
Ìk was benieuwd hoe groot zo’n stad t.o.v.
( een stad in ) NL
Dit is het lijstje volgens Wikipedia:
1. Shanghai, China – 24.250.000
2. Karachi, Pakistan – 23.500.000
3.Bejing, China – 21.510.000
4. Lagos, Nigeria – 21.200.000
5.Delhi, India – 16.780.000
6.Tijanjin, China – 15.200.000
7. Istanbul, Turkije – 14.260.000
8. Tokio, Japan – 13.290.000
9. Guangzhou – 13.080.000
10. Bombay, India – 12.470.000
Moskou (11e), Sao Paolo (12e), Shenzhen (13e), Jakarta (14e), Seoul (15e) en Kinshasa (16e) vallen erbuiten. De laatste heeft overigens niet meer dan 9.700.000 inwoners, terwijl deze site zegt dat de stad meer dan 11.500.000 inwoners heeft
omg ik dacht e moed
Bangkok is 1 van de drukste steden ter wereld staat niet eens in deze lijst hahaha. Ze hebben 10,2 miljoen geregistreerde inwoners sinds 2018 en meer dan 20 miljoen met voorsteden etc. Deze lijst is niet actueel.