De wereld van Hollywood lijkt alleen maar gevuld te zijn met glitter en glamour. Toch is dat niet helemaal waar. Er zit namelijk een schaduwzijde aan deze wereld. Er zijn een aantal films die niet op een sprookje lijken, maar op een ware nachtmerrie. Deze films zijn vervloekt en lijken het ongeluk op zich af te roepen. Hier lees je alles over de top 10 vervloekte films.

10. Passion of the Christ

Deze film over de laatste dagen van Jezus werd geplaagd met ongelukken op de set. Zo werd de acteur die Jezus speelde, Jim Caviezel, getroffen door bliksem. Zijn schouder raakte ook uit de kom tijdens het filmen en hij kreeg een grote wond nadat hij geslagen werd met een zweep. Ook de regieassistent werd twee keer getroffen door bliksem. Sommige mensen denken daarom dat dit een teken was van God. Passion of the Christ was namelijk een erg controversiële film in de tijd dat hij werd uitgebracht.

9. Rebel Without a Cause

Deze film heeft ervoor gezorgd dat James Dean een wereldberoemde acteur werd. Hij heeft er helaas niet lang van mogen genieten. De acteur overleed na een auto-ongeluk toen hij slechts 24 jaar oud was. Hij heeft de release van de film zelfs niet meegemaakt. De chirurg Troy McHenry was groot fan van James Dean en kocht oude auto-onderdelen van het wrak waarin de acteur stierf. Een paar weken later kwam deze chirurg ook om het leven tijdens een auto-ongeluk. Ook acteur Sal Mineo overleed op jonge leeftijd, toen hij in een steegje werd neergestoken. Natalie Wood had ook een rol in de film. Een paar jaar na de release kwam zij om het leven tijdens een boottocht op de jacht van haar man. Vandaag de dag gaat het nog steeds over haar mysterieuze dood. Was het een ongeluk of niet?

8. The Wizard of Oz

Veel mensen kennen The Wizard of Oz als een leuke kinderfilm met Judy Garland in de hoofdrol. Toch was deze film niet zo mooi en sprookjesachtig als het lijkt. Margaret Hamilton raakte bijvoorbeeld gewond nadat ze een stunt uitvoerde met open vuur. Frank Morgan speelde de rol van de Wizard en raakte na de film betrokken bij een verkeersongeluk. Hierdoor overleed zijn chauffeur en raakte zijn vrouw permanent verminkt aan haar rechterbeen. De acteurs die Uncle Henry en Auntie Em speelden mochten nooit meegenieten van het succes van de film, want zij overleden na de opnames. En dan is er nog Judy Garland zelf: die na het succes van de film jarenlange psychische problemen had en uiteindelijk zelfmoord pleegde.

7. Superman

https://www.youtube.com/watch?v=PYxwSSRxXSw

Je zou zeggen dat Superman door niets of niemand gewond kan raken, maar helaas is dat niet waar. De acteur die Superman speelde in de jaren zeventig en tachtig, Christopher Reeve, raakte verlamd nadat hij in 1995 van een paard werd gegooid. Hierdoor overleed hij uiteindelijk in 2004, omdat zijn hart niet meer goed werkte door de verlamming. Margot Kidder was ook een actrice in de films en kreeg al snel te maken met psychische problemen. Deze werden op een gegeven moment zo erg, dat ze verward en verfomfaaid door de straten van Los Angeles liep. Richard Pryor overleed door multiple sclerosis vlak nadat hij in de film speelde. Ook de originele Superman, George Reeves, overleed op jonge leeftijd. Hij werd slechts 45 jaar oud.

6. The Conqueror

De pech begon al goed bij de opnames van The Conqueror toen bijna de hele cast en crew overleed tijdens een stortvloed die de set overviel. Gelukkig vielen daar geen gewonden, maar vlak daarna werd actrice Susan Hayward aangevallen door een panter. De locatie van de set was vooral gevaarlijk. Vlakbij de set testte het Amerikaanse leger verschillende nucleaire wapens, waardoor de cast en crew werden blootgesteld aan schadelijke stoffen. Een aantal acteurs kregen binnen een paar jaar kanker en overleden aan de complicaties. Acteur Pedro Armendáriz werd niet ziek, maar hij pleegde zelfmoord nadat hij deze film had opgenomen.

5. The Crow

In deze film speelde Brandon Lee de hoofdrol: de zoon van de beroemde Bruce Lee. Hij kwam om het leven tijdens het filmen van The Crow. Tijdens een laatste scène in de film, moest hij een stunt uithalen waarbij hij door een rubberen kogel geraakt zou worden. Er zat helaas een ijzeren splinter in deze kogel, waardoor de kogel zijn onderbuik binnendrong en Brandon Lee doodde. Wat dit verhaal zo bizar maakt, is dat Brandon Lee eerder had gezegd dat hij geloofde dat er een vloek op zijn familie rustte. Zijn vader geloofde hetzelfde en voorspelde dat hij dood zou gaan toen hij 32 was, wat uiteindelijk ook gebeurde.

4. Rosemary’s Baby

Rosemary’s Baby zorgt niet alleen voor horror op het witte doek, want ook achter de camera waren er genoeg angstaanjagende dingen gaande. De componist van de film overleed na een hoge val en de producer William Castle moest vlak na de opnames met spoed geopereerd worden aan galstenen. Het ergste lot was voor Roman Polanski bestemd. Hij was de regisseur van de film en was getrouwd met actrice Sharon Tate. Zij werd in 1969 vermoord door de volgelingen van Charles Manson.

3. The Exorcist

Maar liefst acht mensen die aan deze film meewerkten zijn overleden. De acteurs Jack MacGowran en Valsiliki Maliaros overleden vlak voordat The Exorcist werd uitgebracht. Ook een man die de koeling van de set verzorgde en een nachtbewaker overleden tijdens de productie. Maar dat is nog niet alles. Tijdens de première van de film in Rome, sloeg de bliksem in een kerk in de buurt. Hierdoor werd een eeuwenoud houten kruis vernietigd. Sommigen denken dus dat de duivel echt iets met deze film te maken had.

2. The Omen

The Omen is een horrorfilm die ook in het echt een duistere kant heeft. Tijdens het filmproces gebeurden er namelijk een aantal mysterieuze dingen. In deze periode werden de vliegtuigen van acteur Gregory Peck en producer Mace Neufeld getroffen door bliksem. Bovendien pleegde de zoon van Gregory Peck zelfmoord, vlak voordat hij begon met het filmen van The Omen. Tijdens de productie werd het hotel van Neufeld gebombardeerd door de IRA, net als een ander hotel waar veel andere productiemedewerkers sliepen. Een vliegtuig van de productie crashte en designer John Richardson kwam in een dodelijk auto-ongeluk terecht, vlakbij de Nederlandse plaats Ommen. Toeval of niet?

1. Poltergeist

Volgens sommigen is dit de meest vervloekte film aller tijden. Dat komt doordat een aantal castleden van deze horrorfilm aan een tragisch einde zijn gekomen. Zo is er Dominique Dunne, die vermoord werd door haar vriend toen ze 22 jaar oud was. De acteur Julian Beck overleed in 1985 aan de gevolgen van maagkanker. Will Sampson speelde in het vervolg van Poltergeist en overleed ook in 1985. Hij kwam om het leven door complicaties na een operatie. Dan is er nog de meest tragische dood van deze film: die van Heather O’Rourke. Zij was twaalf jaar oud toen ze in het derde deel van Poltergeist speelde. Tijdens de opnames had ze last van hele erge buikpijn en kreeg ze al snel daarna een hartstilstand die ze niet overleefde.