Voor de hoogste gebouwen ter wereld moeten we toch echt de grens over. Zo vind je het hoogste gebouw ter wereld met een hoogte van 828 meter in Dubai. Ook voor de hoogste gebouwen van Nederland moeten we niet in de grootste stad van Nederland zijn. De Maastoren in Rotterdam is niets in vergelijking met de echte groten der aarde, maar gaat nog altijd 165 meter de lucht in. In vergelijking hiermee is Amsterdam bescheiden gebleven. Toch zijn gebouwen van bijna 100 meter en hoger nog steeds behoorlijk hoog.

10. Crystal Toren – 95 meter

crystal tower

DennisM /wikipeida

De kijkers van Goede Tijden, Slechte Tijden zullen dit kantoorgebouw zeker herkennen. Hier zetelt Sanders Inc, het bedrijf dat door Ludo Sanders is opgericht. In het echte leven is het een doodgewoon kantoorgebouw in Westpoort bij Station Sloterdijk, maar dan wel eentje van bijna 100 meter hoogte.

9. Amsterdam Symphony 2 – 97 meter

Amsterdam Symphony

Fred Romero/flickr

Waar een Amsterdam Symphony 2 is, is er natuurlijk ook een 1. Die vinden we wat hoger in deze lijst. Amsterdam Symphony 2 is een kantoortoren van 27 verdiepingen in een opvallende oranje kleur.

8. Millennium Tower – 97,5 meter

Millennium Tower

Paul B/wikipedai

De Millennium Tower is geïnspireerd op Victory Boogie Woogie van Mondriaan. Met een vloeroppervlakte van 60.000 vierkante meter vinden heel veel mensen hier een werkplek. Daarbij genieten ze van een weids uitzicht over Amsterdam.

7. Ito-toren

Ito-toren

De Ito-toren heeft zijn naam te danken aan de architect Toyo Ito. Hij staat bekend om de natuurlijk vormen in zijn ontwerpen, hoewel hij daar bij het ontwerp van de Ito-toren in het begin van dit millennium nog niet veel van liet zien.

6. Amstel Tower – 103 meter

Amstel Tower

Felix Winkelnkemper/flickr/CC BY-SA 2.0

Deze woontoren naast het Amstelstation bestaat uit bijna tweehonderd twee kamer appartementen met een prachtig uitzicht over de stad. Als je de entree binnenstapt, moet je zeker even stilstaan bij het kunstwerk van de Canadees Ian Kirkpatrick. Het 9,5 meter lange schilderij is geïnspireerd op de muurschilderingen bij het Amstelstation.

5. ABN AMRO World HQ – 105 meter

ABN AMRO World HQ

Het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Zuidas wisselde tijdens de bankencrisis van eigenaar. Even had Fortis zetel in dit torenhoge gebouw, maar nadat ook deze bank in problemen verkeerde werd de Nederlandse Staat eigenaar van ABN AMRO en kwamen de vertrouwde logo’s van ABN AMRO weer terug op gevel.

4. WTC H Toren – 105 meter

WTC H Toren

Het WTC naast Station Zuid is een bruisend centrum. Het complex bestaat uit verschillende torens waarvan de H toren de hoogste is met 27 verdiepingen aan kantoren.

3. Amsterdam Symphony 1 – 105 meter

Amsterdam Symphony

Fred Romero/flickr

De woontoren van Amsterdam Symphony is enkele meters hoger dan de kantoortoren van dit complex. Wil je hier het penthouse betrekken, dan moet je rekenen op een prijskaartje van ongeveer 4 miljoen euro. Daarmee staat dit adres ook op de lijst van duurste penthouses in Nederland.

2. Mondriaantoren – 123 meter

monddiraantoren

Rokus Cornelis/wikipedia/CC BY 3.0

De Mondriaantoren is het kleinere broertje van de nummer 1. Vanaf de Amstel heb je een prachtig uitzicht op deze wolkenkrabber. Deze kantoortorens worden ook wel het Manhattan aan de Amstel genoemd.

1. Rembrandttoren – 135 meter

rembrandttoren

Ceescamel/wikipedia/CC BY-SA .0

In dit lijstje staat de Rembrandttoren fier bovenaan. Op het lijstje met hoogste gebouwen in Nederland haalt deze toren net de tiende plek. Voor veel Amsterdammers is deze toren aan het Amstelplein een oriëntatiepunt in de stad. In 2002 speelde deze toren een lugubere rol in een gijzelingsactie. De gebeurtenissen van die dag zijn later op het witte doek verschenen in de film Off Screen.

Wil je een kantoor huren met uitzicht over Amsterdam? Dan kun je het beste contact opnemen met Flexas.nl.