Het Christendom is nog altijd de grootste godsdienst ter wereld, dus het is niet gek dat je overal in de wereld indrukwekkende Jezusbeelden tegen kunt komen, denk bijvoorbeeld aan het beroemde Christus de Verlosser in Rio de Janeiro. Verschillende kunstenaars doen hun best om het meest opvallende exemplaar te maken, bijvoorbeeld door het beeld zo hoog mogelijk te maken. Dit zijn de 10 hoogste Jezusbeelden in de wereld.

10. De Gebroken Christus (25 meter)

gebroken chirstus
gebroken chirstus2

Dit beeld van Jezus valt zeker op, want er ontbreken een arm en een been. Dat is voor de inwoners van het Mexicaanse plaatsje San José de Gracia geen probleem, want voor hen staat deze gehavende Jezus symbool voor de moeilijkheden en strijd die de lokale bevolking heeft gekend. Het beeld staat op een eiland in een stuwmeer en is daarom alleen maar met de boot te bezoeken.

9. Cristo Rei (27 meter)

Cristo Rei of Dili

In Dili, de hoofdstad van Oost-Timor, is deze wakende Christus te vinden. Het beeld staat op een schiereiland en kijkt uit over de wijde omgeving. Je moet er dan ook wel wat voor over hebben om het beeld te bereiken, aangezien je maar liefst 500 treden moet beklimmen. Jezus staat niet op een normale sokkel, want deze is vervangen door een wereldbol.

8. Cristo Benedicente (28 meter)

Cristo Benedicente
Kok Leng, Maurice Yeo/flickr

Dit hoge Jezusbeeld uit Argentinië stamt uit 1942 en is gemaakt door de beeldhouwer Juan Carlos Iramain. Het is duidelijk dat de beeldhouwer trots is op zijn werk, want na zijn overlijden werd zijn lichaam begraven in de ruimte onder het beeld. Jezus houdt één van zijn armen omhoog, als teken dat hij alles en iedereen in de buurt van Cerro San Javier zegent.

7. Christus Koning (Almada) (28 meter)

Christus Koning

Je vindt dit beeld in de Portugese stad Almada, waar Jezus uitkijkt over de stad Lissabon die aan de andere kant van de oever ligt. Het beeld werd gemaakt in opdracht van een voormalige dictator die in Portugal heerste. Het uiterlijk van het beeld was bovendien geïnspireerd op een ander wereldberoemd Jezusbeeld, namelijk het indrukwekkend grote exemplaar dat in Rio de Janeiro te vinden is. Het beeld in Almada is vooral indrukwekkend doordat het op een sokkel van maar liefst 82 meter hoog staat.

6. Christus Zegen (30 meter)

Christus Zegen

Dit beeld is misschien wel een van de meest levendige Jezusbeelden die op dit lijstje te vinden is. Jezus houdt zijn handen in de lucht en lijkt bovendien te zweven, aangezien hij niet zomaar op een sokkel staat. Christus Zegen staat in de Indonesische stad Manado en wordt omhoog gehouden door maar liefst 35 ton staal.

5. Christus Koning (Tlalnepantla de Baz) (30 meter)

cristo Rei

Ook dit beeld heeft als naam Christus Koning gekregen en staat niet in Portugal maar in het Mexicaanse stadje Tlalnepantla de Baz. Het beeld is te vinden op een groot kerkhof dat bovenop een heuvel ligt. Hierdoor waakt Jezus niet alleen over de overledenen, maar ook over alle inwoners van het dorp. Het beeld werd in 1981 voltooid en heeft een opvallend simpele stijl.

4. Christus de Verlosser (30 meter)

Christus de Verlosser
Christus de Verlosser rio de jenairo

Het meest bekende Jezusbeeld ter wereld staat in Rio de Janeiro, maar is niet het grootste Jezusbeeld op aarde. Met een hoogte van maar liefst 30 meter is Christus de Verlosser in ieder geval wel indrukwekkend te noemen. De armen van het beeld hebben een spanwijdte van maar liefst 28 meter en wie Jezus wil bezoeken moet eerst een hoge heuvel beklimmen. Het beeld is gemaakt tussen 1922 en 1931 en is sinds de onthulling een belangrijke trekpleister geweest voor Rio de Janeiro.

3. Christus van Vũng Tàu (32 meter)

Vung Tau christus

De naam zegt het al: dit beeld is te vinden in de Vietnamese stad Vũng Tàu. Het beeld staat op een berg die uitkijkt over de Zuid-Chinese Zee. Een bezoek aan Christus van Vũng Tàu is dus niet alleen de moeite waard voor religieuze doeleinden, maar ook wanneer je van de omgeving wilt genieten. Dit beeld is relatief modern, aangezien het pas in 1993 werd opgeleverd.

2. Christus Koning (Świebodzin) (33 meter)

Pomnik Chrystusa Króla
Pomnik Chrystusa Króla 2

Het heeft maar liefst vijf jaar geduurd voordat dit imposante Jezusbeeld kon worden opgeleverd. Toch was het het wachten waard, want het Poolse plaatsje Świebodzin heeft tot het jaar 2011 de eer gehad om het hoogste Jezusbeeld ter wereld te hebben. Kleine details, zoals de kroon van Jezus, zijn stuk voor stuk meters hoog.

1. Cristo de la Concordia (34,2 meter)

Cristo de la Concordia
Jimmy Gilles/wikicommons
Cristo de la Concordia 2

Het grootste Jezusbeeld ter wereld is vandaag de dag te vinden in Bolivia. Ook dit beeld staat op een heuvel, zodat hij nog groter lijkt dan hij al is. Bezoekers moeten dus eerst de San Pedro Hill trotseren voordat ze deze gigantische Jezus van dichtbij kunnen bewonderen. Er is heel wat beton en staal voor nodig geweest om dit beeld te realiseren.