Een reuzenrad is de perfecte attractie voor jong en oud. Terwijl je langzaam maar zeker de top van het reuzenrad bereikt, geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving. Op steeds meer plekken vind je een gigantisch reuzenrad met afmetingen die alle andere reuzenraden in het niet laten vallen. Ben je benieuwd naar de grootste reuzenraden ter wereld? Lees dan verder, want alles wat je moet weten staat in deze top 10.

10. Changsha Ferris Wheel – 120 meter hoog

changsha ferris wheel
ZDL / Shutterstock.com

Dit reuzenrad in China maakt deel uit van een groep reuzenraden die door het land verspreid zijn. Ze zijn stuk voor stuk 120 meter hoog en een grote trekpleister voor toeristen. Het reuzenrad in Changsha draait op een gemoedelijk tempo, waardoor het ongeveer twintig minuten duurt voordat je een compleet rondje hebt gemaakt. Het uitzicht is ’s avonds het mooiste.

9. Tianjin Eye – 120 meter hoog

Tianjin Eye

De locatie van dit Chinese reuzenrad is uniek. Het rad is namelijk gebouwd op een brug, waardoor je prachtig uitzicht hebt over de Hai rivier. In totaal zitten er 48 cabines in het reuzenrad, waar je met een beetje privacy van het ritje geniet. Het verlichtte reuzenrad ziet er prachtig uit vanaf een afstandje.

8. Melbourne Star – 120 meter hoog

Melbourne Star 2
Melbourne Star 2

Tot een paar jaar geleden stond dit reuzenrad bekend als de Southern Star. Het is een indrukwekkende constructie, want het is het grootste bouwwerk dat van puur staal is gemaakt. Tijdens een ritje kijk je niet alleen uit over Melbourne, maar kom je ook meer te weten over de Australische stad. Je hebt namelijk de kans om naar geluidsopnames te luisteren waarin leuke feitjes over Melbourne gedeeld worden. Dat maakt het een onmisbare attractie voor toeristen.

7. Suzhou Ferris Wheel – 120 meter hoog

Suzhou Ferris Wheel 2

Suzhou Ferris Wheel

Ook de locatie van dit Chinese reuzenrad is bijzonder. Het rad bevindt zich namelijk aan de rand van het Jinji meer. Dat maakt het het grootste reuzenrad dat aan de rand van een meer staat. Rondom het reuzenrad staan nog meerdere attracties, wat de omgeving een grote trekpleister maakt. Terwijl je twintig minuten in het reuzenrad zit, kijk je uit over de felle lichtjes van de stad.

6. ICON Orlando – 122 meter hoog

icon orlando
icon orlando 2
VIAVAL / Shutterstock.com

Dit reuzenrad is een van de meer geavanceerde reuzenraden in de wereld. Zo heb je hier toegang tot draadloos internet terwijl je een ritje maakt. Daarnaast is het rad uitgerust met moderne technologie die de cabines stabiliseert. Dat betekent dat je hier niet bang hoeft te zijn dat je cabine heen en weer wiebelt zodra het rad draait. Heb je zin om een bijzonder feestje te vieren? Dan ben je welkom in de exclusieve feestcabine.

5. London Eye – 135 meter hoog

london eye
Lukasz Pajor / Shutterstock.com
london eye 2
Songquan Deng / Shutterstock.com

De bijnaam van dit reuzenrad is Millennium Wheel, want de London Eye werd in het jaar 2000 gebouwd om het nieuwe millennium te vieren. Het is sinds die tijd een ontzettend populaire attractie in Londen geworden. Bijna iedere toerist wil wel van het uitzicht genieten. Sterker nog: in totaal bezoeken maar liefst 3,75 miljoen bezoekers de London Eye. Dat is maar goed ook, want de bouw van het reuzenrad kostte in totaal 70 miljoen pond.

4. Star of Nanchang – 160 meter hoog

Star of Nanchang

Tijdens de bouw van de Star of Nanchang was het al meteen duidelijk dat dit reuzenrad de London Eye van zijn troon moest stoten. Dat gebeurde, want tijdens de opening was dit het grootste reuzenrad ter wereld. Het rad heeft in totaal zestig cabines die allemaal ruimte voor acht passagiers hebben. Het reuzenrad draait bovendien langzaam genoeg dat deze niet wordt stilgezet tijdens het in- en uitstappen.

3. Singapore Flyer – 165 meter hoog

Singapore Flyer
Singapore Flyer 2

In 2008 werd dit indrukwekkende reuzenrad gebouwd. Het was lange tijd het hoogste reuzenrad van heel Azië. Wanneer je top bereikt geniet je dan ook van een bijzonder uitzicht. Zo kijk je niet alleen over Singapore uit, maar kan je op heldere dagen ook Indonesië en Maleisië zien.

2. The High Roller – 168 meter hoog

The High Roller
the high roller reuzenrad las vegas
Aneese / Shutterstock.com

Het is niet vreemd dat Las Vegas een van de grootste reuzenraden ter wereld heeft (op dit moment zelfs nog de grootste). Deze stad staat namelijk bekend om zijn grootse aanpak: alles moet beter, sneller en hoger zijn. Tijdens een ritje van dertig minuten kijk je uit over de wereldberoemde Strip. Het is zelfs mogelijk om een arrangement met drankjes te boeken en er zijn speciale kaartjes voor vips beschikbaar.

1. Ain Dubai – 213 meter hoog

ain dubai
ain dubai 2

De Ain Dubai is nog niet helemaal klaar, maar wanneer de bouw compleet is (als het goed is voor de Expo 2020) zal het het grootste reuzenrad ter wereld zijn. Dat kan ook niet anders met een hoogte van 213 meter. Wie nu door Dubai wandelt, kan al de imposante hoogte van het rad aanschouwen. Nog even geduld en voor je het weet geniet je van een spectaculair uitzicht in Ain Dubai.