De horrorfilm zit al een paar jaren in de lift. Ook in 2015 zal er weer veel bloed vloeien. Of maakt juist de zombie een comeback? Let ook op de terugkeer van een paar oude bekenden. Dit zijn de namen van de tien horrorfilms die 2015 zullen teisteren.

Bekijk ook zeker ons top 10 lijstjes van horrorfilms 2019 om naar uit te kijken

10. Amityville: The Awakening

amityville-the-awakening

In 2015 verschijnt alweer de twaalfde film in de Amityville-reeks. Natuurlijk verhuist in deze film weer een gezin naar een nieuw huis. Niet zomaar een huis, het huis van Amityville waar al menige familie werd geterroriseerd door geesten. Dit keer is het een alleenstaande moeder, met twee dochters en hun broertje James die zich in een coma bevindt. De nachtmerries waar ze last van krijgen zijn vervelend. De wonderbaarlijke genezing van James kan alleen maar een voorbode zijn van hele grote problemen.

9. Insidious: Chapter 3

Insidious Chapter 3

Insidious (2010) en het vervolg Insidious: Chapter 2 (2013) waren doodenge bovennatuurlijke horrorfilms waarin het Lambert gezin wordt geteisterd door de geestenwereld. Het aangekondigde derde deel gaat niet verder waar de vorige film ophield maar zal de avonturen van een nieuw gezin volgen. De spokenjagers Specs en Hunter bieden wel trouw hun diensten aan.

8. Sinister 2

Sinister 2

Sinister met Ethan Hawke in de hoofdrol maakte zijn titel helemaal waar. Het was een nare film over een lange reeks moorden waar steeds een familie met uitzondering van een kind het loodje legde. In deel twee zal een alleenstaande moeder met haar tweeling in het huis trekken waar in deel 1 heel veel misging. Zeker is dat cultfiguur deputy So-and-So (gespeeld door James Ransone) weer terugkeert.

7. Victor Frankenstein

Het verhaal van de wetenschapper Frankenstein en het monster dat hij creëert is een van de populairste horrorverhalen ooit. Het is al talloze keren verfilmd. Het originele aan de komende versie is dat het verhaal wordt verteld vanuit Igor, de gebochelde helper van de wetenschapper. Er is veel aandacht voor zijn jeugd en de manier waarop hij vriendschap sloot met de ambitieuze Frankenstein. Voor de rol van Igor is Daniel Radcliffe gestrikt die na Harry Potter steeds meer carrière lijkt te maken als horroracteur.

6. Friday the 13th

Friday the 13th

Friday the 13th waarin de zwijgzame seriemoordenaar Jason de hoofdrol speelt is een van de beroemdste horrorfilms aller tijden. Het is ook een van de langstlopende filmseries met twaalf films waaronder Freddy vs. Jason (2003) waarin Jason het opneemt tegen Freddy Krueger uit Nightmare on Elm Street. Nu is het tijd voor een herstart en even brak er paniek uit onder de fans. Een verkeerd citaat van een producer leek te suggereren dat er een andere slechterik dan Jason zou worden geïntroduceerd. Inmiddels is iedereen gerustgesteld, het is gewoon Jason achter het ijshockeymasker die tieners aan mootjes hakt.

5. 31

31

Rob Zombie maakte naam als zanger van de metalband White Zombie. Naast een solocarrière richt hij zich al een tijd op het regisseren van horrorfilms. Na Devil’s Reject en twee Halloween films komt hij in 2015 met 31 dat gefinancierd is met behulp van crowdfunding. De film gaat over vijf mensen die aan de vooravond van Halloween worden ontvoerd. Om te overleven moeten ze meedoen aan het spel 31 dat plaatsvindt in Murder World. Er is een speciale rol weggelegd voor een van de grootste angsten van mensen: de moorddadige clown.

4. The Woman in Black: Angel of Death

The Woman in Black Angel of Death

The Woman in Black werd mede dankzij een hoofdrol van Daniel Radcliffe een onverwacht succes. De spookachtige Vrouw in het Zwart keert weer terug, ditmaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een groep schoolkinderen wordt tijdens de bombardementen op Londen naar een mooi huis op het Engelse platteland gebracht. Het huis kent echter al een bovennatuurlijke bewoonster.

3. Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies

In 2009 verscheen het vreemde boek Pride and Prejudice and Zombies. Hierin werd het beroemde boek van Jane Austen gecombineerd met elementen uit zombieverhalen. Na een stripversie en een game is het nu tijd voor de verfilming. Het verhaal speelt zich af in de 19de eeuw. Alleen in tegenstelling tot wat we gewend zijn leven in deze maatschappij zombies wat het extra moeilijk maakt om een nette dame te blijven. Lily James (Downtown Abbey) en Sam Riley (Control) spelen de hoofdrollen.

2. Poltergeist

Poltergeist

Natuurlijk verschijnen in 2015 ook de nodig remakes van klassieke horrorfilms. De originele Poltergeist uit 1982 was destijds een groot succes en is sindsdien vaak nagedaan. Met veel innovatieve special effects werd het verhaal verteld van een gezin dat hun jongste dochtertje kwijtraakt. Zij is de geestenwereld ingelokt en de bewoners wensen haar niet terug te geven. Met een klassieker moet je voorzichtig omgaan dus horrorspecialist Sam Raimi (Evil Dead) doet de regie. Voor de vaderrol is Sam Rockwell gestrikt. De grote vraag is vanzelfsprekend: zal “they’re here” weer klinken?

1. Crimson Peak

Crimson Peak

De veelzijdige regisseur Guillermo Del Toro (bekend van Hellboy en Pan’s Labyrinth) heeft altijd een zwak gehad voor fantasierijke horrorfilms. Na zijn succesvolle robotfilm Pacific Rim keert hij met Crimson Peak weer terug naar zijn favoriete genre. Met Crimson Peak wil Del Toro een ouderwets spookverhaal vertellen in de traditie van The Haunted en The Shining. De film zal zich afspelen in Noord-Engeland tijdens de 19de eeuw. Een jonge schrijfster ontdekt dat haar man een mysterieus verleden verbergt. Bovendien heeft iemand anders een oogje op haar.